Sinterklaas activiteiten & uitjes – De leukste door heel Nederland op een rij!

21 november 2019
Sinterklaas activiteiten & uitjes - De leukste door heel Nederland op een rij!

In deze periode zijn er een heleboel toffe Sinterklaas activiteiten en uitjes te doen in ons land. Zoals Sinterklaasshows, Pietenhuizen waar kinderen hun Pietendiploma kunnen halen, pretparken die veranderen in Sinterklaasparken, varen met dé Pakjesboot en doe-musea die helemaal in het teken van Sint & Piet staan. Allemaal super leuke en onvergetelijke uitjes voor kinderen! Ik heb de 15 leukste Sinterklaas activiteiten & uittips voor je op een rij gezet.

15 Leuke Sinterklaas activiteiten & uitjes door heel Nederland

Het ZAPP Sinterklaasfeest

Het échte Sinterklaasfeest met de enige échte Sinterklaas vier je met Zapp in de Jaarbeurs in Utrecht. Samen met o.a. Brugklas de Musical, K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Fenna, Joe, alle Pieten én de Pietenband! En speciaal voor de allerkleinste bezoekers zijn ook de Zappelin vriendjes aanwezig. Wanneer: 4 shows op 23 & 24 november, check hier de tijden. Prijs: vanaf €13,-.

‘Lees ook: Sinterklaas surprise maken? 22 leuke maar makkelijke surprise ideeën.’

Sinterklaasshow Sint on ice

Sinterklaas activiteiten & uitjes - De leukste door heel Nederland op een rij!

In ’s-Hertogenbosch staat er op 22, 23 en 24 november een spectaculaire Sinterklaasshow op ijs op het programma. Tijdens de schaatsshow kan er worden meegezongen met de leukste sinterklaasliedjes, zullen de pieten stunten op het ijs en wordt je met je hele gezin meegenomen op een Oudhollands winters schaatsavontuur. Naast Sinterklaas en de schaatsende pieten spelen Jim en Bettina een grote rol in de voorstelling. Wanneer: 23 en 24 november om 11:00, 13:30 en 16:00 uur. Prijs: vanaf €10,- p.p. als je hier via de kortingsactie van KEK Mama besteld.

Landgoed van Sinterklaas in Duinrell

Dit jaar wordt Duinrell voor de 10e keer omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas. Sint en zijn Pieten maken er weer één groot feest van met hele leuke Sinterklaas-activiteiten, zoals het SiSaSinterklaasconcert in het theater en het Huis van Sinterklaas waar kids naar de Pietenschool kunnen, het Pieten restaurant en kunnen zien waar de cadeautjes ingepakt worden. En iedere dag trekt er een Pieten parade door het park met de meest spectaculaire wagens. Wanneer: 23 en 24 november en 30 november en 1 december van 10:00-16:30 uur. Prijs: €20,- p.p.

Sinterklaas in het Archeon

In de Sinterklaas periode wordt het Archeon omgetoverd tot Stad van Sinterklaas. Sinterklaas logeert er in het huis van de pottenkoopman waar je natuurlijk een kijkje kunt nemen. En in de Pieten huisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer Sinterklaas activiteiten. En dat allemaal om een echt Pietendiploma te halen! Wanneer: 23, 24, 30 november en 1 december van 11:00-17:00 uur. Prijs: €18,90 voor kinderen van 4 t/m 9 jaar. Vanaf 10 jaar €21,90. Er zijn ook voordeligere gezinskaarten te koop. De entree is gratis met de museumkaart.

Sint op de Avonturenboerderij Molenwaard

Sinterklaas heeft speciaal voor Avonturenboerderij Molenwaard zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. In deze periode kun je er dus de koeien melken met de Koeienpiet of de pony’s verzorgen met de Ponypiet. Ook kun je er een chocoladeletter speurtocht doen en naar de Sinterklaasshow in het theater. Volop Sinterklaas activiteiten dus. En natuurlijk is de Sint er zelf ook bij. Wanneer: Op 23, 24, 30 november en 1 december van 10:30-16:30 uur. Prijs: €12,- p.p.

‘Lees ook: 18x knutselen voor Sinterklaas – De leukste Sinterklaasknutsels.’

Dansen, klimmen & spelen met Piet in Het Land van Jan Klaassen

Sinterklaas activiteiten & uitjes - De leukste door heel Nederland op een rij!

Op 1 december komt Sinterklaas naar Het Land van Jan Klaassen; een groot buitenspeelpark van 30.000 m2, sfeervolle indoorspeeltuin van 2.000 m2, waterspeeltuin, poppentheater en museum. Ook is er een voorstelling in het theater. En t/m 30 november komt Discopiet ieder weekend naar Het Land van Jan Klaassen! Discopiet houdt van dansen in de disco en gaat graag mee met de trein en je kunt hem herkennen aan zijn glitters. Wanneer: 23, 24, 30 november en 1 december. Prijs: €7,99 vanaf 2 jaar.

Pietendorp in het Zuiderzee museum

De komende weekenden wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen omgetoverd tot een echt Pietendorp. Muziekpieten, Postpieten, Schoolpieten en Hengelpieten… meer dan 150 Pieten nemen hun intrek in het buitenmuseum. En dat betekent huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait! Dit jaar zijn er zelfs Glutenvrije Pieten. Alle kinderen die hulppiet willen worden, zijn welkom om te helpen bij het voorbereiden van de verjaardag van Sinterklaas. En overal in het buitenmuseum zijn Sinterklaas activiteiten voor jong en oud. Wanneer: 23 en 24 november en 1 december van 10:00-16:00 uur. Prijs: €13,- voor kids vanaf 3 jaar. De museumkaart is ook geldig.

Bezoek de Pakjesboot met de Pieten stoomtram

Vanuit Hoorn kun je de speciale Pieten stoomtram richting de pakjesboot nemen. Onderweg krijg je lekkere warme chocolademelk met koek. Pieten brengen je naar de steiger bij station Medemblik, waar de grote pakjesboot van Sinterklaas aanlegt. Iedereen mag aan boord komen om Sinterklaas in zijn werkruimte te bezoeken. Natuurlijk ga je een stukje varen en de Sint heeft voor alle kinderen een cadeautje! En daarna ga je met de stoomtram weer terug naar Hoorn. Wanneer: t/m 1 december op woensdag, zaterdag en zondag. Prijs: €8,50 t/m 3 jaar, €23,50 4 t/m 12 jaar, €27,50 voor 13 jaar en ouder. En €8,50 in combinatie met de Museumkaart.

Naar de film: Waar is het grote boek van Sinterklaas?

De nieuwste film ‘Waar is het boek van Sinterklaas’ van de Club van Sinterklaas draait in een heleboel bioscopen in Nederland. De Goedheiligman en zijn Pieten worden dit jaar voor de grootste uitdaging ooit gesteld wanneer het grote boek van Sinterklaas wordt gestolen door Guus Blik, gespeeld door Carlo Boszhard. Guus, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het namelijk belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. En zo dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook al op de Noordpool heeft toegeslagen! Wanneer: de film draait tot en met 9 december. Hier kun je zien in welke bioscoop je terecht kunt. Prijs: Afhankelijk van de bioscoop.

‘Lees ook: Schoen zetten voor Sinterklaas – Wanneer en hoe vaak doe je dat? Incl. toffe schoenzet kalender.

Pietentraining in Museum Broeker Veiling

Sinterklaas activiteiten & uitjes - De leukste door heel Nederland op een rij!

In het Pakhuis van Sinterklaas in Broek op Langedijk zijn zoveel Sinterklaas activiteiten te doen. Met een stempelkaart mag je allerlei leuke spelletjes doen en mee trainen met de Pieten om te leren hoe je een echte Piet kunt worden. Doe je het goed? Dan krijg je natuurlijk een echte oorkonde. Tijdens je bezoek kun je ook kijken naar een leuk sinterklaastheaterst en de Pieten helpen met pepernoten bakken. Wanneer: t/m 4 dec op woensdagen (13:00-17:00) en in het weekend (12:00-17:00). Prijs: €7,75 per persoon vanaf 3 jaar, incl. warme chocolademelk, limonade, koffie of thee met wat lekkers erbij. De museumkaart wordt geaccepteerd.

De Grote Sint Show

De Grote Sint Show is ook weer in verschillende theaters te zien in deze periode. Een groot feest met veel interactie, een spannend verhaal en de grootste hits zoals De Pieten Sinterklaas Move en Pietenliefde! De Pieten maken zich klaar om de daken op te gaan met lekkere pepernoten, maar helaas vindt meneer Kwaadvlieg dat te ongezond… Alles gaat daardoor compleet mis. Hopelijk lossen Party Piet Pablo en Love Piet het op zodat het Sinterklaasfeest toch nog door kan gaan. Wanneer: 23, 24, 27 en 30 november en 1 en 4 december op verschillende plaatsen in Nederland. Kijk hier voor alle locaties. Prijs: vanaf €17,75.

Bezoek de Pieten in Speculaasstad in Harderwijk

Sinterklaas activiteiten & uitjes - De leukste door heel Nederland op een rij!

Sinterklaas en de Pieten hebben een vast logeeradres wanneer ze in Nederland zijn; het Havenkwartier in Harderwijk wordt dan omgedoopt tot Speculaasstad. Overal lopen Pieten, zoals bij Molen ‘De Hoop’, de visafslag en Het Nationaal Sinterklaasmuseum. Je kunt er van allerlei Sinterklaas activiteiten doen, zoals pepernoten bakken in de bakkerij, knutselen, tekenen en muziek maken. Maar ook echt iets leren over Sinterklaas in het Sinterklaasmuseum. En af en toe is Nicoloesje – de zus van Nicolaas – er om verhalen te vertellen over de jonge jaren van Sinterklaas. Wanneer: t/m 4 december op woensdag, vrijdag (13:30-17:00) en zaterdag (11:00-17:00). En op zondag 1 december (13:30-17:00). Prijs: €4,50 p.p. vanaf 2 jaar, €5,- aan de deur.

Kasteel van Sinterklaas

Sinterklaas activiteiten & uitjes - De leukste door heel Nederland op een rij!

Op 23 en 24 november en 30 november en 1 december is het Muiderslot hét Kasteel van Sinterklaas. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor Pakjesavond. De pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Maar natuurlijk maakt Sint tussen alle bedrijven door nog wel even tijd voor de kinderen die bij hem langs komen. Op het Slotplein staat ook zijn paard O-zo-snel samen met de circuspieten. En ook kunnen de kinderen er hun pietenvaardigheden oefenen op een spannend parcours. Voor een extra onvergetelijk bezoek kun je vanaf Amsterdam met de Pakjesboot naar het Muiderslot varen. Kijk hier voor meer info. Wanneer: 23, 24 en 30 november en 1 december van 10:00-17:00 uur. Prijs: €11,50 voor kinderen vanaf 4 jaar. €18,- voor volwassenen. De museumkaart is ook geldig, alleen betaal je €2,50 Sinterklaas toeslag.

‘Lees ook: De leukste offline Sinterklaas spelletjes voor kinderen.’

De Club van Sinterklaas theatertour

De Club van Sinterklaas viert dit jaar hun 20e verjaardag met een grote theatertour door Nederland. Je kunt zingen en dansen op de grootste hits van de afgelopen jaren zoals ‘Amerigo’, ‘Chocola’, ‘Pieten van de Club’ & ‘Pietengym’, maar ook zullen de nieuwste Sinterklaashits te horen zijn. En een spannend verhaal zorgt ervoor dat de kinderen op het puntje van hun stoel zitten en daarmee wordt het een familieavontuur voor jong en oud. Wanneer: 23 en 26 november en 1 en 4 december. Kijk hier voor de verschillende locaties in Nederland. Prijs: €22,45.

Pieten survival training in Almere

Sinterklaas activiteiten & uitjes - De leukste door heel Nederland op een rij!

In SEC Survivals Almere geven de Survival Pieten training aan kinderen die ook hun Pieten diploma willen halen. Klimmen, klauteren, niet vallen en zorgen dat de pakjes heel blijven; je hebt als Piet behoorlijk goeie skills nodig. Wie durft de uitdaging aan te gaan? Ook een leuk idee voor een kinderfeestje trouwens, als je kind in deze periode jarig is. Wanneer: Iedere dag t/m 5 december, behalve op maandag. Prijs: € 14,75 p.p. geschikt voor kids vanaf 5 jaar.

Weet jij nog leuke Sinterklaas activiteiten & uittips?

En, heb je al iets leuks gevonden tussen deze Sinterklaas activiteiten? Moeilijk om te kiezen hé! Mocht jij nu zelf ook nog leuke Sinterklaas activiteiten weten, dan hoor ik die graag van je in een reactie onder mijn blog. Ik ben altijd benieuwd naar nog meer leuke uittips en zo hebben andere lezers er ook weer iets aan!

Leuke Sinterklaas versiering om te maken! Een Sinterklaas stolp met LEGO
De geboortekaartjes trends voor 2020

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter