Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

11 november 2020

Het leven van een hulp Sinterklaas is lang niet altijd even makkelijk. Want het valt nog niet meer om voor de kinderen de perfecte Sinterklaas cadeautjes te scoren. Er is zó ontzettend veel leuk speelgoed, dat het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Voor wie er nog wel wat tips & inspiratie kan gebruiken, hebben wij daarom de speelgoed trends van dit jaar op een rij gezet! Zo komt die zak met cadeaus ruim op tijd voor Sinterklaas vol en wordt pakjesavond vast en zeker een groot succes. 

Trend #1 – Influencers in de dop

Veel kinderen dromen ervan om later bekend te worden. Vooral YouTubers spreken tot de verbeelding. En dat zie je terug op de verlanglijstjes. Kinderen willen hun eigen foto’s en video’s maken. En daar spelen een heleboel merken al een tijdje handig op in. Er zijn steeds meer super toffe kinder camera’s te koop waarmee kinderen foto’s & video’s kunnen opnemen, maar ook grappige filters en stickers kunnen toevoegen aan hun snapshots. Of spelletjes mee kunnen doen. De nieuwe Vloggercam van VTech is momenteel het paradepaardje onder de kinder camera’s. Daarmee kun je video’s maken met meer dan twintig geanimeerde achtergronden. Inclusief green screen waarmee je jezelf onzichtbaar kunt maken of voorwerpen kunt laten zweven. En video’s kunnen bewerkt worden op de camera zelf. 

‘Lees ook: 30+ Originele kleine schoencadeautjes voor jongens & meisjes.’
Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

Trend #2 – Muziek

En vanwege de populariteit van bijvoorbeeld TikTok is ook muziek een populair thema bij de Sinterklaas cadeaus. De gloednieuwe L.O.L. Surprise! Remix OMG poppen met ieder hun eigen looks & accessoires, plus muziekplaat die je op hun platenspeler kunt afspelen, gaan absoluut scoren. Maar ook muziek gerelateerde cadeaus, zoals muziek boxen en speakerskaraoke sets en headphones, gaan het naar verwachting erg goed doen, vooral bij oudere kinderen.

Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

Trend #3 – Sinterklaas cadeautjes om mee te bouwen

Het TV-programma LEGO Masters heeft de populariteit van de gekleurde bouwstenen een flinke boost gegeven. Bij kinderen, maar juist óók bij volwassenen. Dit komt ook door het assortiment; LEGO heeft tegenwoordig veel toffe sets voor 16+ en zelfs 18+. Zoals LEGO Creator ExpertLEGO ArchitectureLEGO Ideas en LEGO Art. Bij de jongere kids zullen de nieuwe sets van LEGO Super Mario zeker in de smaak vallen, een hele toffe combinatie tussen bouwen en gamen. Ik schreef er eerder een review over, die kun je hier terug lezen. Ook ander constructiespeelgoed, zoals de GraviTrax knikkerbanen, zijn geweldige Sinterklaas cadeaus.

Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

Trend #4 – Het jaar van de gaming consoles

Behalve speelgoed waarmee je kunt bouwen, blijft ook gamen enorm populair. Wel een grote kostbare wens, maar als je eenmaal investeert in een game console hebben kinderen daar vaak jaren plezier van. Deze maand worden een aantal nieuwe consoles gelanceerd: de zojuist uitgekomen Xbox Series S en X en de PlayStation 5 die vanaf 19 november verkrijgbaar is. Extreem populair, beperkt beschikbaar en consoles waar gamers al jaren naar uitkijken. De Nintendo Switch blijft ook ongekend populair en heeft je kind al een Switch dan zijn games ook hele leuke Sinterklaas cadeautjes. Zoals het populaire spel Animal Crossing.

‘Lees ook: Leuke Sinterklaas spelletjes om te doen met kinderen.’
Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

Trend #5 – Spelen met het hele gezin

Door de Corona crisis wordt er meer samengespeeld door het hele gezin. En dat heeft er de laatste tijd voor gezorgd dat gezelschapsspellen enorm in populariteit zijn gestegen. Behalve dat het gezellig is, steken kinderen van spelletjes doen ook nog een heleboel op. Sinterklaas is dus een mooi moment om de spelletjeskast uit te breiden. Hieronder hebben we de top 5 leukste gezinsspellen op een rij gezet. En denk bijvoorbeeld ook aan Sinterklaas cadeautjes als experimenteer sets waarmee kinderen spectaculaire proefjes kunnen doen of spelenderwijs meer leren over getallen, taal, etc.

Top 5 gezinsspelletjes

  1. Monopoly Valsspelers Editie – In deze gloednieuwe editie moet je juist valsspelen om verder te komen. Een geweldige en super komische variant op het welbekende gezinsspel. 
  2. Qwixx – Bij dit dobbelspel hoef je niet op je beurt te wachten. Iemand gooit de dobbelstenen en iedereen kan de worp benutten. Hoe meer getallen je op je scorebord aankruist, des te meer punten krijg je. Een spel dat spannend is tot de laatste worp!
  3. 30 Seconds Junior – Dit spel is favoriet bij mijn kids. Je speelt in teams. En één van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen het team raadt, des te meer velden je op het speelbord vooruit mag. Wie het eerste bij de finish is, heeft gewonnen.
  4. Exploding Kittens – Exploding Kittens is een fantastisch kaartspel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Klinkt raar? Dat is het ook! Dit tactische spel is een variant van Russische roulette, maar dan met exploderende kittens. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je verloren.
  5. De Kwakzalvers van Kakelenburg – Iedere speler in het spel moet een drankje brouwen door ingrediënten uit de buidel te trekken. Maar daarbij moet je oppassen voor knalerwten, want die laten de boel exploderen. Een prachtig vormgegeven spel. 
Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

Trend #6 – Creativiteit thuis

Dit jaar merken we door Corona en het vele thuisblijven ook dat kinderen meer dan normaal aan het knutselen zijn geslagen. Dus creatieve Sinterklaas cadeautjes zijn absoluut een hit. Denk bijvoorbeeld aan Diamond Painting, waarmee kinderen prachtige kunstwerken kunnen maken, tekenen, schilderen op nummerLEGO Dots en sets waarmee je zelf sieraden kunt maken. Een andere manier om creatief bezig te zijn is tie dye, een methode om zelf t-shirts te verven in spetterende patronen. Dit is nu helemaal hip en de Tie Dye ontwerpstudio zal dus zeker ook een populair Sint cadeau zijn.

Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

Trend #7 – Oude en vertrouwde Sinterklaas cadeautjes

Er is dit jaar geen echte grote nieuwe rage in speelgoedland. Daarom blijft oud en vertrouwd speelgoed van bekende figuren zoals PokémonSpidermanDisney PrincessFrozenWoezel & PipNijntje en Paw Patrolhet op de verlanglijstjes enorm goed doen. En ook alles wat retro is, wordt dit jaar mega populair. Een goed voorbeeld daarvan is ook weer Super Mario die ik hierboven al even noemde. Mario viert dit jaar zijn 35-jarige jubileum en dat wordt o.a. gevierd met dus die goed lopende interactieve LEGO-lijn, maar ook een gelimiteerde heruitgave van klassieke Mario spellen op de Nintendo Switch en een met de Switch bestuurbare Mario Kart auto waarmee je virtueel wedstrijden kunt racen door je woonkamer.

‘Lees ook: Lekkere én leuke kidsproof Sinterklaas recepten.’
Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

Trend #8 – Duurzaam spelen

Duurzaamheid is is tot slot ook een populair thema bij de Sinterklaas speelgoed cadeautjes trends. Veel speelgoedmerken zijn bezig om hun producten duurzaam te maken qua productieproces en verpakking. En ook naar de materialen wordt goed gekeken. Binnen hout wordt er bijvoorbeeld veel gewerkt met FSC keurmerk door merken als BrioLittle Dutch en Joueco. Plastic speelgoed wordt steeds vaker gemaakt van bioplastic. Een goed voorbeeld hiervan is BiOBUDDI. Hun blokjes én de verpakking zijn gemaakt van duurzaam en natuurlijk materiaal, gewonnen uit suikerriet. En zelfs knuffels worden duurzamer, zoals bijvoorbeeld de eco versie van Nijntje – van binnen en buiten gemaakt van 100% gerecyclede PET flessen. Met dit soort Sinterklaas cadeaus scoor je dus niet alleen hoge ogen bij je kind, maar ben je ook nog goed bezig voor het milieu.

Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes
‘Lees ook: Dilemma! Hoeveel geld besteed je aan Sinterklaas? En hoeveel cadeaus geef je?.’

Nou, dit waren dan de Sinterklaas speelgoed cadeautjes trends van dit jaar. We hopen dat we je aan wat inspiratie geholpen hebben. Heb je zelf nog een leuke Sinterklaas cadeautjes tip, deel die dan vooral met ons door hieronder een reactie achter te laten. We wensen jullie alvast een fijne Sinterklaas periode!

Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes

Uitgelichte afbeelding pepernoten – Brt voor Shutterstock.

Schoen zetten Sinterklaas | Wanneer & hoe vaak? Incl. schoenzet kalender!
Coronaproof Sint Maarten | Sint Maarten spelletjes & ideeën die wél kunnen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter