Sinterklaas knutselen – 19x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken

16 november 2019
Sinterklaas knutselen - 12x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken

De Sinterklaas periode is een onuitputtelijke bron van creativiteit. Je kunt zoveel te gekke Sinterklaasknutsels maken! Maak een pepernotenkrans voor aan de deur, een mijter, pietenmuts of stokpaardje om Sinterklaasje mee te spelen. Of een leuke slinger om het huis mee te versieren. Met dit lijstje ’18x Sinterklaas knutselen’ kom je absoluut in de Sinterklaas stemming.

19 toffe Sinterklaasknutsels

Piet knutselen

Piet knutselen - Zo maak je een tof Pieten mobiel voor aan de deur of muur

Breng je huis in gezellige Sinterklaas sfeer met deze Pieten mobiel. Een echte eyecatcher aan de deur of muur. De gratis uit te printen patronen en uitleg over hoe je deze Piet maakt, vind je hier.

Sinterklaas stolp knutselen

Leuke Sinterklaas versiering om te maken! Een Sinterklaas stolp met LEGO.

Deze Sinterklaas stolp is ook absoluut een blikvanger in huis. Ik heb een printable gemaakt van de tabberd & mijter van de Sint, zodat je zelf ook een LEGO poppetje in Sinterklaas kunt veranderen. Die vind je hier, en daar staat ook uitgelegd hoe ik deze stolp precies heb gemaakt.

Sinterklaas knutselen

Vind je deze Sint van vouwblaadjes geen leukerd? En het is super simpel om hem te maken. In de video zie je hoe je deze Sinterklaas knutselen kunt.

‘Lees ook: Sinterklaas surprise maken? 22 leuke maar makkelijke surprise ideeën.’

Pepernotenkrans

sinterklaas, knutselen, tips, ideeën, makkelijk, simpel, kinderen, peuters, kleuters, maken, sinterklaasknutsels, zwarte piet, pet, baret, piet, mijter, pakjesavond, schoen, zetten, intocht, pepernoten, krans, slinger, versiering, deur, cadeau, kado, dec

Met deze krans aan de deur weet Sinterklaas dat hij welkom is. Het risico is natuurlijk wel dat er meer strooigoed in de mond van je kind verdwijnt dan dat het op de krans terecht komt tijdens het maken ervan. Extra veel pepernoten inslaan dus maar! Op Knipmode lees je hoe je dit pepernotenkunstwerk maakt.

Klimpietje knutselen

Sinterklaas knutselen - 12x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken

Dit schatje maakte ik van chenille draad. Je kunt hem op een Sinterklaas cadeautje plakken of er een paar van aan een touwtje hangen in je raam. Super vrolijk! Je maakt ze door 2 chenille draden dubbel te vouwen en die met het gevouwen gedeelte in een pompom te steken met een druppeltje lijm. Dan vouw je 2 draden omhoog en om de andere 2 schuif je de kralen. Dan maak je een kraagje van een stukje wit chenille draad en een pietenmuts. Plak 2 oogjes op het gezicht en vouw de handjes en voetjes om en deze leukerd is klaar.

Stoomboot knutselen

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…. Deze pakjesboot is super leuk om te knutselen en daarna neer te zetten. Maar je kunt er natuurlijk ook mee spelen. In de video laat ik je zien hoe je de stoomboot knutselen kunt.

(Stok) Paard van Sinterklaas knutselen

Knutselen Sinterklaas - 12x de leukste Sinterklaasknutsels.

Ieder kind droomt toch van een ritje op de rug van het Paard van Sinterklaas?! Maar dat kan eigenlijk heel simpel geregeld worden. Het enige wat je nodig hebt, is een stok of bezemsteel, twee stukken karton en wat stiften. En dan zet je dit stokpaard zo in elkaar.

Sint slinger

Sinterklaas knutselen - 10x de leukste Sinterklaasknutsels


Deze mijter slinger brengt je huis op en top in Sint sfeer! Je maakt hem door uit rood papier mijters uit te knippen en hier een geel kruis op te plakken. Daarna plak je de mijters met een plakbandje aan een touwtje en je slinger is klaar. Hier vind je een gratis printable van de mijtertjes.

‘Lees ook: Wie zoet is krijgt lekkers – 20 super Sinterklaas recepten.’

Aftelkalender Sinterklaas knutselen

“Mama, wanneer is het nou Pakjesavond?”, die vraag hoor ik zeker 10x per dag. Maar met deze aftelkalender weet je kind precies hoe lang het nog duurt en ook wanneer hij zijn schoen mag zetten. Hoe korter de baard hoe sneller het 5 december is. Handig! De gratis printable van deze aftelkalender vind je hier.

Lichtje voor Sint & Piet

sinterklaas, knutselen, tips, ideeën, makkelijk, simpel, kinderen, peuters, kleuters, maken, sinterklaasknutsels, zwarte piet, pet, baret, piet, mijter, pakjesavond, schoen, zetten, intocht, pepernoten, krans, slinger, versiering, deur, cadeau, kado, dec

Schijn een lichtje voor Sint & Piet in je zelf gemaakte grachtengordel. Op A-Musthave zie je hoe je deze huisjes maakt.

Piet & Sinterklaas knutselen van strijkkralen

Sinterklaas knutselen - 20x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken

Met strijkkralen kun je ook hele leuke dingen knutselen voor Sinterklaas. Een pietje, cadeautjes, de sint of zelfs een wortel voor O-zo-snel; het paard van Sinterklaas of een chocoladeletter.

‘Lees ook: DIY: Sinterklaas aftelkalender tot pakjesavond.’

Varende stoomboot knutselen

Sinterklaas knutselen - 12x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken

Deze stoomboot van Sinterklaas vaart echt! Je maakt hem door een kartonnen bordje doormidden te knippen. Dan knip je in de ene helft golven en verf je hem aan de onderkant blauw. Als de verf droog is, niet je het bordje aan de andere helft vast aan de zijkanten, de onderkant laat je open. Dan knutsel je op het uiteinde van een satéprikker een stoomboot en die steek je tussen de bordjes. Als je de prikker beweegt, heb je nu een varende boot!

Schoentje vouwen

Je schoen zetten is al super leuk. Maar het is nog leuker als je een zelf geknutselde schoen zet. Ik laat je in deze video zien hoe je heel simpel zelf een schoentje vouwen kunt.

Paard van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen - 20x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken.

Dit Paard van Sinterklaas heb ik gemaakt van wc rollen en is ook super leuk om te knutselen. Je pakt 2 wc rollen in met wit papier of schildert ze wit. Van één van de rolletjes knip je 2 rondjes waarmee je de benen van het paard maakt door ze aan de onderkant en bovenkant een beetje recht te vouwen. En van stuk wc rol dat je over houdt, maak je het hoofd. Van wol knip je tot slot nog wat manen en een staart en die plak je erop. En dan is O-zo-snel klaar.

‘Lees ook: App tip: Bellen en sms’en met Sinterklaas.’

Piet knutselen

Sinterklaas knutselen - 12x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken

Deze Piet is super leuk ter decoratie, je kunt hem ergens opplakken of ondersteboven ophangen. Ik maakte hem van twee vlechtstroken waar ik van ander gekleurd papier een gezichtje en handjes en voetjes aan vastplakte. Maar het is ook gaaf om op dezelfde manier een reuze Piet te knutselen om op de slaapkamerdeur te plakken.

Pietenmuts maken

Pietenmuts knutselen - Een leuke sinterklaasknutsel voor kleine hulppietjes

Zonder een hippe pietenmuts is het feest van Sinterklaas niet compleet. Deze Pieten pet zet je zo zelf in elkaar met deze video als voorbeeld.

Mijter maken

Mijter knutselen - Een leuke sintknutsel voor kleine hulpsinterklazen

En om de set compleet te maken, laat ik je hier zien hoe je deze mijter kunt maken. Inclusief gratis printable die je eventueel kunt gebruiken. Super leuk om Sinterklaasje mee te spelen!

Cadeautjes raamhanger maken

Sinterklaas knutselen - 20x de leukste Sinterklaasknutsels om te maken.

Deze cadeautjes raamhanger is super vrolijke Sinterklaas decoratie. Je pakt een paar kartonnen doosjes in met Sinterklaas pakpapier en hangt ze met een touwtje aan een tak. Met een lintje kun je de raamhanger dan ophangen in je raamkozijn.

‘Lees ook: De leukste Sinterklaas uitjes naar het Sinterklaas huis, kasteel of feest.’

Verlanglijstje Sinterklaas knutselen

Knutselen Sinterklaas - 10x de leukste Sinterklaasknutsels.

Sinterklaas krijgt ontelbaar veel verlanglijstjes. Maak van die van jou daarom net iets moois om te voorkomen dat hij verdwijnt in de massa! Zoals in de vorm van de zak van Sinterklaas. Je maakt hem door deze printable twee keer uit te knippen uit bruin papier. In één van de twee knip of prik je deurtjes en dan plak je de zakken op elkaar, zonder de deurtjes vast te lijmen natuurlijk. In de vakjes kun je nu je wensen voor Sinterklaas plakken. Een lintje met daaraan een kaartje met de naam van wie het lijstje is, maakt deze Sinterklaasknutsels compleet.

Nog meer knutselideeën?

Ik hoop dat deze sinterklaasknutsels je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan met de kinderen. Als jij één van deze creaties ook gaat knutselen, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Ik ben altijd super benieuwd naar jullie creaties!

Voor meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Merci!

20 Sinterklaas cadeautjes onder de € 10,- voor een meisje
Schoen zetten Sinterklaas - Wanneer & hoe vaak? Incl. schoenzet kalender

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter