Een Sinterklaas kruidnotenkoker knutselen van keukenrol!

11 november 2022
Een Sinterklaas kruidnoten koker knutselen van keukenrol!

Nog even en dan zet Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem. Kijken jullie kinderen er ook zo naar uit? Gezellig samen het Sinterklaasjournaal kijken, naar de intocht, wensenlijstjes maken, schoenzetten, de dagen aftellen tot aan pakjesavond en natuurlijk lekkere kruidnoten eten! Want zonder kruidnoten geen Sinterklaas! LU Bastogne heeft zelfs een hele e-guide aan de kruidnoot gewijd en vroeg ons om daarvoor een aantal leuke knutselideeën te bedenken. Deze kruidnotenkoker is daar één van. Simpel om te maken en een super leuke plek om je kruidnoten in te stoppen! Voor even dan, want de LU Bastogne Kruidnoten of LU Bastogne Kruidnoten met Milka chocolade zijn zo lekker dat het je waarschijnlijk niet lukt om ze lang te bewaren. Wij laten je stap voor stap zien hoe je zo’n leuke Sinterklaas kruidnotenkoker kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de kruidnotenkoker?

Een Sinterklaas kruidnoten koker knutselen van keukenrol!
 • Een keukenrol
 • Rood, wit, roze en goud (of geel) papier
 • Lijmstift
 • Schaar
 • Potlood
 • Zwarte stift
 • LU Bastogne Kruidnoten of LU Bastogne Kruidnoten met Milka chocolade
‘Lees ook: Meer dan 30 super leuke ideeën om te knutselen voor Sinterklaas.’

De Sinterklaas kruidnotenkoker knutselen

 1. Vouw de keukenrol aan één van de zijkanten naar binnen. Aan deze kant kun je de kruidnotenkoker straks open en dicht doen.
 2. De andere kant van de koker maak je dicht met papier. Trek hiervoor de keukenrol met potlood om op rood papier. Om je getekende rondje teken je een nog groter rondje. En dat grote rondje knip je uit. Daarna knip je het rondje om de ± 2 cm rondom in tot aan het kleine rondje. Deze flapjes smeer je in met lijm en daarmee plak je het rondje aan de onderkant van je keukenrol vast.
 3. Beplak je keukenrol daarna rondom voor 2/3 met rood papier (de mantel van Sint) en 1/3 met roze papier (het hoofd van Sint). In het midden van het rode papier plak je een strook goud of geel papier.
 4. Dan teken je op wit papier een baard en de haren van Sinterklaas. Die knip je uit en plak je ook op de keukenrol.
 5. De ogen van Sinterklaas maak je ook van papier. Tip: trek de dop van een viltstift om voor het oogwit. En voor de pupil kun je een zwart blaadje perforeren en het zwarte rondje dat eruit gedrukt wordt uit de perforator halen.
 6. Nu alleen nog een mijter voor je kruidnotenkoker knutselen. Dat doe je door een rood papiertje dat precies om je koker past, dubbel te vouwen. Teken er een mijter op en knip hem met het papiertje nog dubbelgevouwen uit. Maar let wel op dat de mijters met de zijkant aan elkaar blijven zitten! Dan plak je een goud of geel kruis op de mijters en lijm je ze op het hoofd van je Sinterklaas.
 7. Je kunt je Sinterklaas kruidnotenkoker nu vullen met lekkere LU Bastogne Kruidnoten of LU Bastogne Kruidnoten met Milka chocolade!

Neem de kruidnotenkoker mee naar de intocht of een ander Sinterklaas bezoek of knutsel hem samen met de kinderen om de kruidnoten uit de schoen in te doen!

‘Lees ook: De leukste Sinterklaas kleurplaten om gratis te downloaden & printen
Een Sinterklaas kruidnoten koker knutselen van keukenrol!

En, vind je de Sinterklaas koker mooi geworden? Een leukere plek om je kruidnoten in te bewaren is er niet, toch! Als jij nu ook een kruidnotenkoker gaat knutselen, laat je hem dan aan ons zien als hij af is? Dan kan bijvoorbeeld door een foto van jouw knutsel op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Of ons een privé berichtje sturen mag ook altijd. Vinden we echt super leuk!

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze kruidnotenkoker vind je in de e-guide van LU Bastogne nog veel meer super leuke Sinterklaas inspiratie. Lekkere recepten met kruidnoten, leuke ideeën voor Pakjesavond zoals tips voor het dekken van je Sinterklaastafel, kruidnoten weetjes en nóg meer leuke knutsels van onze hand. Ben je nieuwsgierig? Download de LU Bastogne e-guide dan hier. (Gratis!)

En voor meer leuke Sinterklaas knutsels kun je ook nog even hier kijken op ons blog.

Een Sinterklaas kruidnoten koker knutselen van keukenrol!
Kleurplaten voor Sinterklaas | Print hier gratis de leukste Sinterklaas kleurplaten uit!
Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter