Sinterklaas muts | Een originele muts maken voor Sinterklaas

13 november 2021
Sinterklaas muts | Een originele muts maken voor Sinterklaas.

Wil je een keer geen mijter of een pieten pet knutselen voor het Sinterklaas feest? Check dan deze geweldige Sinterklaas muts! Een super originele Sinterklaas knutsel voor kinderen. En met zo’n rode punt op je hoofd, val je bovendien ook nog eens lekker op tijdens bijvoorbeeld de intocht. De Sinterklaas muts maken, is makkelijk. Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor de Sinterklaas muts?

 • Vel rood papier (A4 formaat of ietsje groter)
 • Wit, roze en geel papier
 • Papieren onderzettertje, o.a. te koop bij Baker Ross. In plaats hiervan kun je ook wit papier gebruiken.
 • Lijmstift
 • Schaar
 • Stiften
 • Watjes, o.a. te koop bij HEMA
‘Lees ook: “Wanneer komt Sinterklaas?” 8 Leuke Sinterklaas aftelkalenders om te maken met kids!

De Sinterklaas muts maken

 1. Leg je rode vel papier horizontaal voor je neer en vouw de bovenste twee punten naar het midden, zodat er een punt – als het ware een frietzak – ontstaat. Zorg er daarbij voor dat hij wel op je hoofd past, dus pas hem even voordat je de zijkanten vastplakt.
 2. Maak dan van wit papier of een papieren onderzettertje de onderjurk van Sinterklaas. Knip hem in een punt en plak deze op de rode punt, voor de opening.
 3. Knip dan uit roze papier een rondje en lijm dit ook op de rode punt, boven de witte onderjurk. Dit wordt het hoofd.
 4. Plak met de lijmstift de baard en de haren van Sinterklaas op het hoofd.
 5. Teken er dan een paar ogen, een neusje en een mond op.
 6. En tot slot knip je twee strookjes geel papier en die plak je in de vorm van een kruis op de punt. Je Sinterklaas muts is af!
‘Lees ook: Schoencadeautjes | 50+ Originele kleine Sinterklaas cadeautjes voor jongens & meisjes.’

En, vind je de Sinterklaas muts leuk geworden en wil je hem nu ook gaan maken? Dan zijn wij super benieuwd naar het eindresultaat van jouw knutselwerk! Dus laat onder dit blog vooral een berichtje achter. Of – nog leuker – post een foto op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie

Op onze website vind je behalve deze muts nog veel meer leuke Sinterklaas inspiratie om helemaal in Sint sferen te komen. Is jouw kind bijvoorbeeld dol op knutselen, dan moet je zeker even ons blog bomvol Sinterklaas knutsels bekijken. En kijk ook eens naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Ook hebben we hele lekkere Sinterklaas hapjes op onze website staan. En verder moet je natuurlijk vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen de aankomende periode nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Arretjes cake | Hét lekkerste recept voor deze heerlijke no bake cake!
Cadeautips voor jezelf | 10 Leuke ideeën om te vragen of om jezelf cadeau te doen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter