Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & Sint knutsels

29 november 2021
Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

Of je nu peuter, kleuter, tiener, moeder of oma bent; Sinterklaas is en blijft voor iedereen magisch. Zodra de Goedheiligman voet aan land zet, is het real. De altijd vriendelijke en warme Sint, zijn vrolijke, grappige en soms wat leuk onhandige Pieten, de prachtige Ozosnel, het getrippel trappel op de daken… Een heerlijke tijd van samen zijn en leuke dingen doen; liedjes zingen, pepernoten bakken, broeden op je verlanglijstje, tekeningen maken voor in je schoen en lekker knutselen. En om deze periode nog leuker te maken, hebben wij speciaal voor jullie een heleboel leuke Sinterklaas printables gemaakt. Met de printables kun je bijvoorbeeld een Sinterklaas lichtje knutselen, je verlanglijstje maken, pepernoten sjoelen, surprises maken of een Sint & Piet vlag knutselen. Er is genoeg leuks om te doen tot en met 5 december. En je kunt de Sinterklaas printables gewoon gratis en voor niks uitprinten!

De leukste Sinterklaas printables

Ozosnel muts maken

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

Vind jouw kind Sint & Piet leuk, maar Ozosnel nóg leuker? Maak dan deze geweldige Ozosnel muts! Kleur dit paardje in, knip hem uit en plak hem in het midden van een lange strook gekleurd papier. Maak dan twee muizentrappetjes als benen, lijm die ook op de muts en maak de muts op maat. Met zo’n hoofddeksel steel je op ieder Sinterklaas feestje de show!

‘Lees ook: Ozosnel poep | Dit Sinterklaas lekkers is geweldig leuk om te maken met de kids.’

Sinterklaas kleurplaten printables

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

Voor kleurliefhebbers hebben we ontzettend veel leuke Sinterklaas kleurplaten online. Die rollen bij ons non stop uit onze nieuwe printer. Ik vond een printer nooit zo nodig, omdat Niels ook op zijn werk kan printen. Maar dit blijkt toch echt een aanwinst in ons gezin. We hebben de HP Envy 6020e waarmee je kunt printen, scannen en kopiëren. Een mooi en niet zo heel groot apparaat (zie de foto!) en zelfs de kids kunnen hem bedienen. Dit gaat super handig via HP+ waarmee je via de HP Smart app allerlei handige features hebt, zoals het bewerken van afbeeldingen. De printer kost nog geen 100 euro en HP+ zorgt er ook voor dat je via Instant Ink nooit meer zonder inkt komt te zitten. Wanneer de inkt bijna op is geeft de printer een seintje en worden er nieuwe cartridges bij je bezorgd. Toch fijn als de kinderen staan te springen om weer een kleurpraat in te kleuren! ? Super leuk, je krijgt nu de eerste 6 maanden gratis Instant Ink en die kun je wel gebruiken in deze periode. Aanradertje dus! 

Sinterklaas konijn surprise

Heb je lootjes getrokken en wil je een leuke surprise maken? Dan vind je dit misschien wel een leuk idee! Je kunt de cadeautjes verstoppen in het stro of het lijf van de konijntjes. En de Sinterklaas surprise is niet moeilijk om te maken, want de konijnen zijn printables die je zo in elkaar zet. Je kunt ze downloaden via de HP Printables website, waar je nog veel meer andere leuke gratis printables voor kinderen vindt. 

Pepernoten sjoelen

Sinterklaas spelletjes | 18 Leuke Sint & Pieten spelletjes voor kinderen.

Een printable voor een geweldig Sinterklaas spelletje! Pepernoot sjoelen gaat net als gewoon sjoelen, alleen speel je niet met stenen maar met pepernoten natuurlijk. Print het sjoel spelletje uit, knip de gaten open en plak het papier op een gewone sjoelbak. Als je geen sjoelbak hebt, kun je hem ook op een kartonnen doos plakken en daar de gaten uit knippen. De doos zet je op een gladde tafel en dan laat je de kinderen erop mikken. Boven de vakjes staat hoeveel punten ze waard zijn. De pepernoten die in de vakjes gaan, mogen opgegeten worden. 😉

Ozosnel stokpaard knutselen

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

Ieder kind droomt toch van een ritje op de rug van het paard van Sinterklaas?! En dat kan eigenlijk heel simpel geregeld worden. Het enige wat je nodig hebt, is een stok of bezemsteel, een stuk karton en een kopietje van het hoofd van Ozosnel. Plak de hoofden op een stuk karton, knip ze uit en plak ze aan je stok. Opstappen maar!

Verlanglijstje maken voor Sinterklaas

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

De voorpret voor Pakjesavond is minstens zo leuk als 5 december zelf. Eindeloos bladeren door alle speelgoedboeken en wikken en wegen wat er op je verlanglijstje komt. Van het wensenlijstje zelf kun je ook een leuk knutselwerkje maken met deze zak van Sint. Je print de Sinterklaas printables, dan kun je de zakken eventueel nog op een bruin vel papier plakken zodat ook de binnenkant net echt is en dan knip je ze uit. Lijm de zakken met de zijkant aan elkaar vast. En als de lijm droog is, kun je de zak als een boek open vouwen en ‘erin stoppen’ wat je graag wilt hebben door er plaatjes op te plakken. Op de voorkant kun je je naam schrijven. En met een lintje knoop je de zak dicht.

‘Lees ook: Sinterklaas cadeautjes trends | Dit speelgoed staat dit jaar bovenaan de verlanglijstjes.’

Sinterklaas lekkers met zelfgemaakte prikkers

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & Sint knutsels.

Met deze leuke Sinterklaas printable kun je al je zelfgemaakte Sinterklaas lekkers opleuken. Je knipt deze vrolijke plaatjes uit en plakt ze aan weerskanten van een stokje en je hebt zelf Sinterklaas prikkers gemaakt. Psssst; kijk ook even naar dat lekkere taartje! Dat is arretjescake met pepernoten, er is geen lekkerder recept om je prikkers in te steken.

Schoorsteen pietjes

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

Zoals je ziet kun je met wc rollen en onze Sinterklaas printables ook hele leuke dingen maken. Zoals deze schoorsteen Pieten! De baksteen print kun je hier afdrukken en op een wc rol plakken. En de Pietjes maak je van chenille, pompons en kralen.

Sinterklaas aftelkalender printable

“Wanneer komt Sinterklaas?” 8 Leuke Sinterklaas aftelkalenders voor kids!

“Mama, hoeveel nachtjes nog tot Pakjesavond?” Met deze aftelkalender maak je dat voor je kind inzichtelijk. Je print hem uit, geeft hem een mooi plekje in huis. En iedere dag mag je kind er een pepernoot op plakken totdat het 5 december is. Zo vliegt de tijd op een leuke manier voorbij.

Sinterklaas vlaggetje

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

Ook leuk om te knutselen zijn deze Sinterklaas vlaggetjes. Je kunt ze hier downloaden, dan kleur je ze in en knip je ze uit. De uiteindes plak je op een papieren rietje. Daar bind je een lintje of touwtje aan vast en je vlag is klaar. Leuk om op te hangen aan de deur of muur.

Luchtballon surprise

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

Nog een leuke Sinterklaas surprise! En deze is helemaal makkelijk om te maken, want je hebt niet meer nodig dan alleen de printable, een schaar en wat lijm. Zorg er wel voor dat je hem afdrukt op dik papier of op een stevig vel papier plakt voordat je de luchtballon in elkaar gaat zetten. Anders stort hij in. Je kunt de cadeautjes voor de surprise in de ballon verstoppen (trek de opening daarvoor zo wijd mogelijk open en stop dan het pakje erin) of in het mandje. De luchtballon is ook een printable van HP en vind je hier op hun website.

‘Lees ook: Een heleboel leuke & originele ideeën voor het maken van een Sinterklaas surprise.’

Sinterklaas lichtje

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & Sint knutsels.

Dit lichtje brengt een super gezellig Sinterklaas sfeertje in huis. Om het te maken, knip je dit huisje en de Sint en Piet uit zwart papier. Plak dan vloeipapier achter de ramen en de deur. Vouw het huisje en plak de uiteindes met de plakstrook aan elkaar. Smeer dan ook wat lijm op de voetjes van Piet en Ozosnel en plak ze op een plek die jij leuk vindt. Zet het huisje over een waxinelichtje of led lichtje en kijk eens hoe mooi het schijnt!

Sinterklaas cadeaulabels

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

En de laatste uit dit rijtje Sinterklaas printables zijn deze leuke cadeaulabels. Zo is het lekker duidelijk voor wie welk cadeautje bestemd is. En het staat bovendien nog leuk op alle pakjes ook. Je kunt de labels hier downloaden en printen.

Ik hoop dat al deze Sinterklaas printables & knutsels je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan met de kinderen. Heb je thuis geen printer, denk dan nog even aan de HP Envy 6020e en de HP+ service waar ik het hierboven over had. Je moet straks misschien ook nog wel Sinterklaas gedichten printen en in de toekomst ook andere dingen voor bijvoorbeeld werk of school.

Op de Print Play Learn site van HP vind je nog veel meer leuke printables, dus neem daar vooral ook nog even een kijkje. En als jij één van deze ideeën ook gaat maken, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat ook met ons deelt door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op onze website vind je behalve deze Sinterklaas printables & knutsels ook nog veel meer leuke inspiratie om in de Sint sfeer te komen. Het is bijvoorbeeld geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken. En kijk ook eens naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Ook hebben we hele lekkere Sinterklaas hapjes op onze website staan. En moet je een Sinterklaas surprise maken dit jaar, dan vind je daarvoor hier een heleboel Sinterklaas surprise ideeën. En verder moet je natuurlijk vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen de aankomende periode nog veel meer leuke nieuwe sinterklaasknutsels en tips aan!

Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas
Sinterklaas recepten | 25+ Lekkere zoete & hartige Sinterklaas hapjes

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Judith 1 december 2021 at 5:21 pm

    Ow wat leuk! Zeker die schoorsteenpietjes en Sinterklaaslichtjes! Ideaal met deze regenachtige dagen, thanks voor de tips! 🙂

  • Reply Bonny 5 november 2022 at 1:25 pm

    Super leuke ideeën! De printables zijn super handig. Bedankt voor de tips!

  • Laat een reactie achter