Sinterklaas raamstickers maken; simpel én super leuk!

5 november 2022
Sinterklaas raamstickers maken; simpel én super leuk!

Raamstickers zijn super leuke Sinterklaas versiering. Je plakt ze op het raam en je huis is meteen gezellig, zowel van binnen als van buiten! En het is helemaal niet zo moeilijk om zelf raamstickers te maken. Zelfs extra leuk, want je kunt helemaal zelf beslissen hoe je raamplaatjes eruit komen te zien. Wij laten je stap voor stap zien hoe je Sinterklaas raamstickers kunt maken en hebben eventueel een gratis printable voor je van al deze huisjes en Sint & Piet die je daarvoor kunt gebruiken.

Wat heb je nodig voor het maken van Sinterklaas raamstickers?

 • Statische raamfolie, o.a. te koop bij de Action
 • Zwarte plakfolie, o.a. te koop bij de Praxis
 • Schaar
 • Scherp mesje
 • Snijplank
 • Eventueel onze Sinterklaas raamstickers printable. Die kun je hier gratis downloaden.
 • Plantenspuit
‘Lees ook: Een heleboel leuke Sinterklaas surprise ideeën om te maken.’

De Sinterklaas raamstickers maken

 1. Knip de zwarte plakfolie op maat en plak die op de niet statische kant van de raamfolie.
 2. Leg dan je plaatje of onze printable op de folie en knip je figuur uit.
 3. Gebruik een scherp mesje om ramen en dergelijke uit te snijden.
 4. Je Sinterklaas raamstickers zijn nu alweer klaar. Leg ze even een tijdje onder een stapel zware boeken, zodat de zijkanten niet meer opkrullen.
 5. Nu kun je de raamstickers op het raam plakken. Dat doe je door met de plantenspuit wat water op het raam te spuiten en dan plak je de raamstickers erop. De stickers plakken aan het raam vast door statische elektriciteit wat wil zeggen dat je ze er steeds opnieuw vanaf kunt halen en weer ergens anders op kunt plakken.
‘Lees ook: Gratis Sinterklaas raamtekening sjablonen voor op het raam!
Sinterklaas raamstickers maken; simpel én super leuk!

Simpel om te maken, maar leuk! En zo kun je natuurlijk eindeloos veel raamstickers maken, ook je eigen fantasie figuren. Kinderen vinden het erg leuk om de plaatjes steeds weer op een andere plek te plakken en zo ziet je raam er iedere keer weer anders uit. Als jij de Sinterklaas raamstickers ook gaat maken, dan vinden wij het super leuk om ook jullie creaties te zien. Dus deel die vooral met ons door bijvoorbeeld een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram te posten, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen, mag ook altijd!

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze vrolijke raamstickers vind je op onze website nog veel meer leuke Sinterklaas versiering om zelf te maken. Daarvoor klik je hier. En ook voor andere Sint inspiratie kun je goed bij ons terecht. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar ons blog bomvol leuke Sinterklaas knutsels voor kids. Of print één van deze leuke Sinterklaas kleurplaten. En al onze andere Sinterklaas knutsels, recepten, spelletjes en meer vind je hier.

Houd verder onze website ook goed in de gaten, want de komende periode zullen we nog veel meer leuke Sinterklaas, maar natuurlijk ook Kerst ideeën met jullie delen. Wanneer je je abonneert op ons YouTube kanaal mis je niks meer van ons!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

De mooiste Sinterklaas versiering & decoratie om zelf te maken
Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter