6 Tips hoe om te gaan met Sinterklaas stress

7 november 2016

De Sinterklaasperiode vind ik één van de leukste momenten in het jaar, maar ik hou me hart toch een beetje vast. Hoe gezellig ik het ook vind, voor kids is het Sinterklaas geweld best intens. Op school, op televisie, er is geen ontkomen aan. Sowieso een supermarkt – vol met Sinterklaas snaai – eventjes induiken met kinderen is in deze periode al een uitdaging op zich. Dus laat aankomend weekend het feest maar losbarsten, met deze tips hoop ik dat Reva en Lucy tot aan pakjesavond redelijk relaxed deze hysterische weken doorkomen.

1.Doseer televisie of iPad kijken

De man met de lange baard en zijn pieten zijn overal, op televisie, op Netflix of op de iPad. Kinderen willen natuurlijk alle avonturen volgen. Probeer het een beetje te doseren en op te letten hoe vaak en waar je kindje naar kijkt. Het Sinterklaasjournaal is superleuk, maar ook vaak een beetje spannend. Kinderen nemen het voor waarheid aan en gaan helemaal op in het verhaal, de één is daar gevoeliger voor dan de ander.

‘Lees ook: Sinterklaas surprise maken? 13 leuke maar makkelijke surprise ideeën.

2.Manage de verwachtingen

Als het aan de kinderen ligt wordt er iedere dag een schoentje met een wortel klaargezet voor Amerigo. Annemieke heeft een hele toffe DIY Sinterklaas aftelkalender gemaakt waarop je kunt aangeven op welke dagen er een schoentje gezet mag worden. Zo weet je kindje precies waar hij/ zij aan toe is. Kinderen kunnen ook meteen zien hoeveel nachtjes slapen het nog is tot pakjesavond.

3.Rust

De hersenen van de kids draaien deze weken op volle toeren en staan nog meer dan normaal de hele dag ‘AAN’. Zorg ervoor dat je kind genoeg rust heeft. Lekker op tijd naar bed en plan ook relax momenten van ‘niks doen’ in. Dan maar even niet bij een vriendje of vriendinnetje spelen.

4.Bepaal de cadeautjes strategie

Laat je niet gek maken door de folders van de speelgoedwinkels en door je eigen kinderen. Sinterklaas moet leuk blijven ook voor je portemonnee. Hoe hoger de stapel cadeautjes wordt, hoe hysterischer de kinderen worden. Spreek van tevoren duidelijk af – vooral als je het met een groepje viert – hoeveel je wilt uitgeven. En kies je bijvoorbeeld voor twee grotere of juist voor meerdere kleine cadeautjes?

5.Pakjesavond

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Ik hou ervan, maar een hele grote club familie of vrienden met kids op 5 december bij elkaar is niet altijd even ontspannen. Pakjesavond is voor veel kinderen zo spannend dat een klein groepje mensen vaak al druk genoeg is. Bedenk van te voren goed met wie je dit gezellige feestje wilt vieren en wat voor je kindje het leukst is.

‘Lees ook: Op zoek naar een leuke kinderwinkel? Dit zijn 12 hele fijne adresjes.’

6.Geniet van 5 december

Hou het simpel en spreek met jezelf af dat je niet de hele avond op 5 december als een kip zonder kop het huis doorrent. Het is zo aandoenlijk om je kindje op dit moment zo blij en gelukkig te zien, geniet ervan. Voor je weet zijn ze erachter dat ze al die jaren keihard zijn voorgelogen.

Pakjesavond achter de rug? Adem diep in en adem uit en relax nog eventjes voordat de kerstboom alweer geshopt kan worden. Goodluck!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Cadeau tip voor LEGO fans: Bouwstenen die licht geven!
Dé 8 apps die iedere moeder op haar telefoon moet hebben

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter