Sinterklaas surprise maken? Check deze 25 leuke & makkelijke surprise ideeën

10 november 2019
Surprise paard van Sinterklaas - Leuk én makkelijk om te maken!

Sinterklaas vieren doen wij in onze familie niet alleen met een bomvolle zak cadeautjes voor de kinderen, maar ook altijd met surprises voor de groten. Ook dit jaar hebben we weer lootjes getrokken. Ik heb een leukerd! En ik weet ook al ongeveer wat ik ga maken. Maar helaas kan ik er hier nog niet veel meer over kwijt, want degene die ik getrokken heb, komt regelmatig op het blog langs. Wat ik wel met jullie wil delen zijn 25 toffe surprise ideeën die ik eerder al eens gemaakt heb of die ik tegenkwam tijdens mijn zoektocht naar inspiratie. Het zijn allemaal makkelijke surprises die niet moeilijk zijn om te maken. En stop vanaf nu met het weggooien van karton, lege boterkuipjes, pakken melk, blikjes, dozen en flessen. Want die kun je hierbij goed gebruiken! Ga jij ook een surprise maken dit jaar?

25x Een toffe surprise maken

Flamingo surprise

Heb jij een flamingo fan of liefhebber van sub-tropische vakanties op je lootje staan voor Sinterklaas? Dan is deze flamingo surprise een schot in de roos. Een beauty om te zien en met genoeg plek om je cadeautjes te verstoppen. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe je deze exotische flamingo surprise maakt.

‘Lees ook: 11 Toffe surprise-ideeën van papier mache.’

Pinguin surprise

Een surprise maken? Wij hebben 15 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze pinguïn?

 Oeh, een schatje met een schat in zijn buik. Wie pakt hem uit? Je maakt hem door twee halve lege plastic flessen op elkaar vast te lijmen en te verven. Dan doe je er een sjaaltje van vilt omheen, zodat je de plek waar de flessen aan elkaar gelijmd zijn niet meer ziet. En je geeft hem nog twee vleugels van zwart stevig papier.

Surprise paard van Sinterklaas

Een soort Paard van Troje, maar dan met een leuke verrassing in zijn buik. Je maakt hem van een oude schoenendoos en een kartonnen doos die je wit maakt en versiert met een dekmantel, oren, ogen, manen en een halster. Dat moet lukken toch?

Haai

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze haai surprise wel leuk om te maken!

Wie durft zijn hand in dit monster te steken? Het is de perfecte surprise om een schat veilig in te verstoppen. Een makkelijke surprise die je maakt van een oude schoenendoos.

Robot

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze robot surprise wel leuk om te maken!

Een stoere Sinterklaas surprise voor een stoer iemand. Ik vind hem super cool! De robot ziet er misschien wat ingewikkeld uit om te maken, maar dat valt echt mee. Als je eenmaal alle benodigdheden in huis hebt – een kartonnen doos, lege blikjes, pannen schrobbers, kurken, bierdoppen en ander restafval – heb je hem zo in elkaar. Van de buik van de robot heb ik een printable gemaakt die je eventueel kunt gebruiken als je dat wil. Je kunt hem gratis hier uitprinten.

‘Lees ook: Dilemma! Hoeveel geld besteed je aan Sinterklaas? En hoeveel cadeaus geef je?

Surprise maken van een watermeloen piñata

Een surprise maken? Wij hebben 12 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze meloen pinata?

Piñata’s zijn de ideale plek om Sinterklaas cadeautjes in te verstoppen. Je kunt zelf een piñata maken van een doos. Zoals deze meloen van Oh Happy Day. Of als je echt in tijdnood zit, koop je er één op Xenos.nl (die zijn namelijk leuk, maar niet zo duur) die je vult met de cadeautjes en lekker veel confetti. En als het cadeau niet breekbaar is, kun je er ook een stick bij geven, zodat de piñata op de juiste manier geopend wordt.

Surprise hond maken

Dit vind ik echt een cutie. Het is zelfs bijna zonde om deze surprise hond kapot te maken. Wel een super leuke verrassing voor honden liefhebbers. In de video zie je hoe je deze leukerd maakt.

Eenhoorn surprise

Een surprise maken? Wij hebben 12 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze eenhoorn?
Afbeelding eenhoorn – Kolpakova Daria voor Shutterstock

Unicorn lovers worden enorm gelukkig van deze prachtige eenhoorn surprise. En hij is super makkelijk om te maken! Je stopt cadeautjes in een doos, verft hem wit of pakt hem in met wit papier. Dan plak je er oren op, een hoorn, manen van gekleurd papier en een snoetje en teken je er tot slot een neus, paar ogen en een mond op. En het resultaat is toch te cute?!

‘Lees ook: De leukste offline Sinterklaas spelletjes voor kinderen.’

Gitaar

Een surprise maken? Wij hebben 12 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze gitaar?

Heb je een muzikaal type getrokken? Deze gitaar rockt! Je vindt de werkomschrijving hier.

Last Minute surprise maken: Chocolade reep


Oeps! Ben je te laat met het maken van je Sinterklaas Surprise en zit je nu in tijdnood? No stress! Met deze makkelijke Sinterklaas surprise ben je super snel klaar. Je hoeft alleen maar onze gratis printable uit te printen en wat te knippen en plakken. De printable en werkomschrijving vind je hier.

Popcorn kar

Ga jij een Sinterklaas surprise maken? Misschien vind je deze popcorn kar dan wel een leuk surprise idee!

Een andere leuke surprise voor echte lekkerbekken is deze toffe popcorn kar. Je maakt hem door een doos in te pakken in mooi papier en daar bovenop een andere doos te plakken waarvan je de binnenkanten weg gesneden hebt. Die beplak je met doorzichtige folie en vul je met popcorn. Dan maak je van stevig papier of papier op karton nog vier wielen en je popcorn surprise is klaar! Het rode papier en goude dikke papier kocht ik bij de HEMA .

‘Lees ook: Sinterklaas recepten: 20 zoete & hartige Sinterklaas hapjes om het feest compleet te maken.’

Wasmachine

Een surprise maken? Wij hebben 12 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze wasmachine?

Voor de knoeikont. En daarna ook leuk voor de kids om mee te spelen! Hoe je deze surprise maakt, lees je op Estéfi Machado.

Surprise drol maken

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze surprise drol wel leuk om te maken!

Deze grote hoop is een creatie van mijn zoon die hem voor zijn neefje maakte. Een makkelijke surprise, want hij was binnen een uur klaar. Eerst heeft hij een cadeautje in een doosje gestopt en deze op een houten plaat geplakt. Daar omheen hebben we samen purschuim gespoten. En toen dat hard was, hebben we de drol geverfd. Het gezichtje van papier maakt deze surprise drol helemaal af.

Poes surprise maken

Is degene voor wie jouw surprise bestemd is, dol op poezen & katten? Dan ga je natuurlijk een poes of kat surprise maken. En ik help je graag op weg! Deze surprise is niet alleen heel erg leuk, maar je hebt hem ook nog eens zo gemaakt. Kijk maar naar de video!

LEGO surprise

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze LEGO surprise wel leuk om te maken!

Voor LEGO liefhebbers is deze surprise heel erg leuk om te maken. De basis is een schoenendoos die je inpakt in gekleurd papier. En daarop plak je de noppen. Van het LEGO logo heb ik een printable gemaakt, die je hier gratis kunt uitprinten.

‘Lees ook: 20x knutselen voor Sinterklaas – De leukste Sinterklaasknutsels.’

Voetbal surprise

Heb jij een voetbal fan op je lootje voor Sinterklaas staan? Dan scoor je met deze voetbal surprise absoluut punten! Een keer geen voetbal van papier maché, maar een heel voetbal stadion! Ik laat je in de video zien hoe je deze voetbalveld surprise maakt.

Voetbalschoen surprise

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze voetbal surprise wel leuk om te maken!

En wil je het iets simpeler houden? Dan is deze voetbal surprise ook nog een leuk idee; de voetballer van het jaar trofee, inclusief gouden schoen. Een goedkope voetbalschoen kun je scoren bij Decathlon. En de gouden spuitverf kocht ik bij de Action. Van het etiket ‘voetballer van het jaar’ heb ik een printable gemaakt. Die kun je hier gratis uitprinten.

Fototoestel

Een surprise maken? Wij hebben 20 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van dit fototoestel?

Leuk voor iemand die graag in de spotlights staat. Say cheese! Zo maak je deze camera.

‘Lees ook: 12x De tofste Sinterklaas app – Van leuke spelletjes tot gratis bellen met Sint.’

Reuze Kapla surprise

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze reuze Kapla surprise wel leuk om te maken!

Deze Sinterklaas surprise is een echte hit bij Kapla fans. Maar ook super leuk voor mensen die je het moeilijk wilt maken. Alle houtjes zijn namelijk met houtlijm aan elkaar geplakt en het cadeautje zit in het midden gevangen. Dus zie hem maar eens open te slopen. De latjes maakte ik door een aantal lange latten uit de bouwmarkt in stukken te zagen.

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze surprise taart wel leuk om te maken!

Dit lekkere taartje ziet er super leuk uit, maar is ook echt een makkelijke surprise om te maken. Je buigt een stuk karton rond en geeft de onder- en bovenkant een deksel van stevig papier. Dan beplak je hem met gekleurd papier. En als finishing touch doe je wat watjes op de bovenkant – net dotjes slagroom – met daar bovenop een pompom als kers. En je rolt een kaars van papier. Zo gedaan!

Bier surprise

Staat er een bier liefhebber op jouw lootje? Maak dan deze bier surprise. Het is net alsof het biertje zweeft! En om het cadeautje te bemachtigen, moet degene voor wie deze surprise bestemd is met zijn handen in de gel. Dat levert absoluut grappige momenten op. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe je deze surprise maken moet.

Hockeystick surprise maken

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze hockeystick surprise wel leuk om te maken!

En staat er een hockeyspeler op jouw lootje, dan is deze hockeystick surprise natuurlijk een must om te maken. De stok heb ik gemaakt van isolatiebuis die je voor nog geen euro koopt in de bouwmarkt. En daaraan plakte ik met zwarte tape een 2 stukken karton – met daartussen het cadeautje – in de vorm van een stick. De rest van de hockeystick versierder ik door hem verder in te tapen en er hier en daar nog wat papieren versiering op te plakken. Leuk om een balletje bij te geven waar je eventueel ook nog een cadeautje in kunt stoppen waarna je hem weer dicht plakt.

‘Lees ook: Spelregels Sinterklaas dobbelspel – Hét cadeautjesspel voor pakjesavond.’

Slak van papier mache maken

Papier maché maken voor je sinterklaas surprise; zo doe je dat!

Het is ook erg leuk om een surprise van papier mache te maken. Hoewel mooie papier mache creaties er ingewikkeld uitzien, is het helemaal niet moeilijk. Het kost je alleen wat droogtijd en die moet je wel hebben. Deze slak maakte ik vorig jaar. Het slakkenlijf is een doos die ik aan een rol kippengaas geplakt heb (het slakkenhuis). En daarna heb ik hem volgens dit papier mache recept beplakt. Als de eerste laag er eenmaal op zit, gaat het steeds makkelijker de volgende erop te plakken. Je figuur kun je nog een beetje vormen door proppen (wc) papier te maken en die er tegenaan te plakken. Als je creatie droog is, kun je hem verven.

Stoomboot surprise

Sinterklaas surprise maken? Check deze 25 leuke & makkelijke surprise ideeën. Zoals deze stoomboot.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje al aan… Hij brengt ons deze toffe stoomboot surprise met genoeg geheime plekken om de cadeautjes in te verstoppen, zoals de schoorsteen, het ruim of tussen de fop cadeautjes op het dek. Deze stoomboot is een echte makkelijke surprise, je hebt hem in maximaal een uurtje gemaakt. De basis is een leeg pak melk. Hoe ik hem precies maakte, zie je hier.

Raket surprise

En last but not least; een raket voor een enkeltje naar de maan. Je maakt hem van een pak melk. Kijk maar naar de video!

Stoomboot knutselen - Een super leuk knutselidee voor Sinterklaas
Surprise hond maken - Dit schatje wil iedereen voor Sinterklaas!

Dit vind je misschien ook leuk

10 Reacties

 • Reply yasmine 1 december 2017 at 7:29 pm

  ik wil heel graag een hockeystick maken

 • Reply Arieanne van Kalsbeek 8 november 2018 at 4:48 pm

  Hallo, ik krijg de chocolade reep niet uitgeprint .
  Wat te doen?

 • Reply Annemieke 11 november 2018 at 4:48 pm

  Hoi Arieanne, Ik heb het zelf ook geprobeerd en mij lukt het wel. Kun je aangeven wat er precies mis gaat? Groetjes, Annemieke

 • Reply Lucilla Booersma 19 november 2018 at 7:24 pm

  Hoi ik ga iets van papier maché maken

 • Reply merijn 23 november 2018 at 8:11 am

  leuk

 • Reply merijn 23 november 2018 at 8:11 am

  echt goed

 • Reply Stephany 5 december 2018 at 11:47 am

  The key leisure fascination, nevertheless, is ZAIA, which will be among
  the best everlasting reveals in Austria.

 • Reply Michiel - MIAX Branding & Design 28 november 2019 at 11:42 am

  Supergave lijst zeg, lekker creatief bezg geweest en wat een kwaliteit, je ziet wel op welke pietenschool jij hebt gezeten Annemieke hahaha, groetjes van je trotse broer!

 • Reply iemand 29 november 2019 at 10:56 am

  kaas

 • Reply hjbf vncc 30 november 2019 at 12:13 pm

  gt mb

 • Laat een reactie achter