Sinterklaas surprise maken | 50+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën

3 december 2023
Surprise paard van Sinterklaas - Leuk én makkelijk om te maken!

Vier jij Sinterklaas dit jaar met surprises? Dan begint de voorpret hier! Wij hebben namelijk meer dan 50 geweldige Sinterklaas surprise ideeën voor je op een rij gezet. En het zijn bijna allemaal makkelijke surprises die je zo kunt maken. Máár natuurlijk wel mét een geweldig resultaat. Dus doe wat leuke ideeën op. En stop vanaf nu met het weggooien van karton, lege boterkuipjes, pakken melk, blikjes, dozen en flessen. Want die kun je hierbij goed gebruiken. Ik ben benieuwd welke surprise jij gaat maken!

Meer dan 50 geweldige surprise ideeën om te maken

Schoorsteen surprise maken voor Sinterklaas

Sinterklaas surprise maken | Meer dan 50 super leuke & makkelijke surprise ideeën!

Deze schoorsteen surprise kun je maken voor iedereen. Het knutselen van de Sinterklaas surprise is makkelijk en je hebt natuurlijk genoeg plek om de cadeautjes te verstoppen. Ook is het leuk om de haard nog verder aan te kleden met leuke decoratie zoals een zelfgemaakte kaars of het lijstje met daarin een foto van Sinterklaas. Daarvan hebben wij een printable gemaakt die je gratis kunt downloaden. Je vindt hem, samen met de stap voor stap uitleg over hoe je de schoorsteen maakt hier op onze website.

>> Lees ook: 12 Toffe surprises van papier mache.

Chocolade letter surprise maken

Deze chocolade letter surprise lijkt zo echt dat je bijna je tanden erin zou willen zetten! Een leuke Sinterklaas surprise om te knutselen voor chocola liefhebbers. Hoe je hem maakt, zie je in de video hierboven!

Patat surprise

Meer dan 50 leuke surprise ideeën om te maken voor Sinterklaas!

Ook lekker ehhhh… leuk is deze patat surprise. Je maakt hem van een kartonnen doos die je beplakt met gekleurd papier. En de patat maak je van lange, smalle dozen, zoals die waarin aluminiumfolie, bakpapier of huishoudfolie zit. Van watten kun je mayonaise maken. En als je het leuk vindt, kun je er ook nog de letter M van de welbekende fastfood keten opplakken. Daarvan hebben we een printable gemaakt, die vind je hier. En daar kun je ook de stap voor stap uitleg bekijken.

Trampoline surprise maken

Een trampoline surprise knutselen voor Sinterklaas.

Voor wie het liefst de hele dag salto’s en flips op de trampoline doet, is dit een super leuke Sinterklaas surprise om te knutselen. En de cadeautjes kun je in de tuin of in de trampo verstoppen. Hoe je deze surprise maakt, laten wij je hier stap voor stap zien.

Hok met konijnen (en cadeautjes)

Heb je iemand getrokken die dol is op konijnen? Dan is deze surprise echt geweldig om te maken. Een Sinterklaas surprise in de vorm van een hok met twee schattige konijntjes erin met in hun buik of tussen het stro ruimte voor de cadeautjes. Origineel en super leuk om te zien! Hoe je hem maakt, zie je in de video hierboven. En de gratis printables van de konijntjes vind je hier.

Pinguin surprise

Een surprise maken? Wij hebben 15 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze pinguïn?

Oeh, een schatje met een schat in zijn buik. Wie pakt hem uit? Je maakt hem door twee halve lege plastic flessen op elkaar vast te lijmen en te verven. Dan doe je er een sjaaltje van vilt omheen, zodat je de plek waar de flessen aan elkaar gelijmd zijn niet meer ziet. En je geeft hem nog twee vleugels van zwart stevig papier.

Flamingo surprise

Heb jij een flamingo fan of liefhebber van sub-tropische vakanties op je lootje staan voor Sinterklaas? Dan is deze flamingo surprise een schot in de roos. Een beauty om te zien en met genoeg plek om je cadeautjes te verstoppen. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe je deze exotische flamingo surprise maakt.

>> Lees ook: Sinterklaas raamtekening; gratis Sint sjablonen voor op het raam!

Skateboard surprise

Skateboard surprise | Een skateboard & quarter pipe knutselen voor Sinterklaas

Staat er een skater boy of girl op jouw lootje, dan zijn een skateboard of een skatebaan hele leuke surprise ideeën. Zoals bijvoorbeeld deze quarter pipe met daarop een skateboard. Het zal je verbazen hoe makkelijk je deze surprise in elkaar zet, helemaal als je daarbij onze gratis printable voor het skateboard en de graffiti print gebruikt. Die vind je hier, net zoals het stappenplan.

Surprise paard van Sinterklaas

Een soort Paard van Troje, maar dan met een leuke verrassing in zijn buik. Je maakt hem van een oude schoenendoos en een kartonnen doos die je wit maakt en versiert met een dekmantel, oren, ogen, manen en een halster. Dat moet lukken toch?

Haai

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze haai surprise wel leuk om te maken!

Wie durft zijn hand in dit monster te steken? Het is de perfecte surprise om een schat veilig in te verstoppen. Een makkelijke surprise die je maakt van een oude schoenendoos.

Snoep surprise

Snoep surprise | Een snoepautomaat surprise maken voor Sinterklaas.

Heb jij een echte zoetekauw of snoepkont getrokken? Dan is dit dé perfecte surprise! Een geweldige snoepautomaat gevuld met echt snoep. En hij is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens makkelijk om te maken. Ik laat hier zien hoe dat moet.

LEGO surprise maken

Wauw, van deze surprise worden LEGO fans zeker enthousiast. En het zal je verbazen hoe makkelijk het is om dit LEGO poppetje te maken. In de video laat ik het stap voor stap zien.

Pikachu surprise maken

Pikachu surprise | De leukste Pokemon surprise voor Sinterklaas

Van deze Pikachu surprise gaan Pokemon fans helemaal uit hun dak. Hij is gemaakt van papier maché en dus heb je wel even de tijd nodig om deze leukerd te maken. Maar je moeite wordt beloond met een super tof resultaat. Hier laat ik je stap voor stap zien hoe je deze Sinterklaas surprise kunt maken.

>> Lees ook: Schoen zetten Sinterklaas – Wanneer & hoe vaak? Incl. schoenzet kalender.

IJsjes surprise

Sinterklaas surprise maken | 30+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën

Als je iemand op je lootje hebt staan die dol is op ijsjes, dan is dit surprise idee een schot in de roos. De ijsco kraam is gemaakt van twee dozen die je in mooie pastelkleuren kunt verven. Twee houten latjes aan de zijkant van de onderste doos houden het dakje omhoog. De ijsjes in de gaten in de onderste doos zijn gemaakt van papieren kegels met daarop geverfde piepschuim balletjes (o.a. te koop bij Baker Ross) en sprinkles als finishing touch. De vlaggetjes van papier en het ijsco bordje maken deze Sinterklaas surprise helemaal af.

Robot

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze robot surprise wel leuk om te maken!

Een stoere Sinterklaas surprise voor een stoer iemand. Ik vind hem super cool! De robot ziet er misschien wat ingewikkeld uit om te maken, maar dat valt echt mee. Als je eenmaal alle benodigdheden in huis hebt – een kartonnen doos, lege blikjes, pannen schrobbers, kurken, bierdoppen en ander restafval – heb je hem zo in elkaar. Van de buik van de robot heb ik een printable gemaakt die je eventueel kunt gebruiken als je dat wil. Je kunt hem gratis hier uitprinten.

Cupcake Sinterklaas surprise

In deze vrolijke cupcake zou je bijna je tanden willen zetten, vind je niet?! Een super leuke Sinterklaas surprise om te maken voor zoetekauwen. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je dat doet.

Pizza oven surprise maken

Pizza surprise | Een pizza oven maken als Sinterklaas surprise

Ben je op zoek naar een surprise voor iemand die dol is op pizza? Dan is deze pizza oven surprise super leuk. Hij ziet er geweldig uit én is heel makkelijk om te maken. Dus verzamel alvast een paar dozen en check dan hier ons handige stappenplan. Want daarin laten we je stap voor stap zien hoe je deze toffe pizza surprise maken kunt.

Among Us surprise maken

Heb jij een Among Us fan op je Sinterklaas lootje staan? Dan is dit een geweldige surprise om te maken! Het Among Us poppetje is niet moeilijk om te knutselen, heeft genoeg ruimte voor cadeautjes en ziet er ook nog eens fantastisch uit. In de video hierboven zie je stap voor stap hoe je hem maakt.

Makkelijke telefoon surprise maken voor Sinterklaas

Telefoon surprise | Een iPhone surprise maken voor Sinterklaas!

Deze enorme telefoon is een leuke surprise voor iemand die net iets té vaak op zijn mobiel zit of zelfs een beetje telefoon verslaafd is. Een makkelijke Sinterklaas surprise om te maken, zeker als je daarbij onze printable gebruikt met telefoon scherm en logo. De printable & stap voor stap uitleg over hoe je de surprise maakt vind je hier op onze website.

>> Lees ook: Dilemma! Hoeveel geld besteed je aan Sinterklaas? En hoeveel cadeaus geef je?

Surprise maken van een watermeloen piñata

Een surprise maken? Wij hebben 12 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze meloen pinata?

Piñata’s zijn de ideale plek om Sinterklaas cadeautjes in te verstoppen. Je kunt zelf een piñata maken van een doos. Zoals deze meloen van Oh Happy Day. Of als je echt in tijdnood zit, koop je er één op Xenos.nl (die zijn namelijk leuk, maar niet zo duur) die je vult met de cadeautjes en lekker veel confetti. En als het cadeau niet breekbaar is, kun je er ook een stick bij geven, zodat de piñata op de juiste manier geopend wordt.

Surprise hond maken

Dit vind ik echt een cutie. Het is zelfs bijna zonde om deze surprise hond kapot te maken. Wel een super leuke verrassing voor honden liefhebbers. In de video zie je hoe je deze leukerd maakt.

Olifant surprise knutselen

Sinterklaas surprise maken | 35+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën.

Deze show olifant heeft zich speciaal mooi aangekleed voor het Sinterklaasfeest. Ook weer zo’n makkelijke surprise om te maken. Je hebt er maar 1 doos voor nodig die je verft of inpakt met grijs papier. Hier kun je eventueel het cadeautje verstoppen. De poten van de olifant maak je van halve wc rolletjes die je onder de doos plakt. Maak van grijs papier een muizentrappertje voor de slurf en twee oren. Geef de olifant ook een paar slagtanden en ogen. En kleed hem eventueel verder aan met een dekje op de rug en het hoofd.

Eenhoorn surprise

Een eenhoorn of unicorn surprise maken voor Sinterklaas!

Unicorn lovers worden enorm gelukkig van deze prachtige eenhoorn surprise. En hij is super makkelijk om te maken! Hoe je dat doet, laten we je hier stap voor stap zien. En het resultaat is toch te cute?!

Surprise turnen

Sinterklaas surprise maken | 30+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën

Staat er op jouw lootje iemand die op turnen of freerunnen zit, dan is deze gymzaal een super leuke Sinterklaas surprise om te maken. De basis is gewoon een kartonnen doos waarin je het cadeautje kunt stoppen. En daar bovenop bouw je de gymtoestellen van karton, satéprikker en wc rolletjes.

Minecraft Surprise maken van een schoenendoos

Staat er een Minecraft fan op jouw lootje? Daarvoor hebben wij deze leuke Sinterklaas surprise bedacht; een game computer. Alleen moet je zelf nog wel even Minecraft ‘installeren’. Maar we maken het je makkelijk en hebben daarvoor deze handige printable gemaakt. Die hoef je alleen maar te printen en uit te knippen en dan kun je beginnen met bouwen. Check de video hierboven om te zien hoe je deze Sinterklaas surprise maakt.

>> Lees ook: De leukste Sinterklaas spelletjes voor kinderen.

Gitaar

Een surprise maken? Wij hebben 12 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze gitaar?

Heb je een muzikaal type getrokken? Deze gitaar rockt! Je maakt hem van een schoenendoos waar je een langwerpige doos aan vast maakt. Beplak ze met gekleurd papier en knip dan een rond gat in de schoenendoos. Steek een paar kleine cocktail prikkers aan de bovenkant in de steel en span de snaren. Maak tot slot nog een band aan de gitaar vast zodat je hem om je nek kunt hangen.

Vieze wc met poep surprise

Sinterklaas surprise maken | 35+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën.

Soms trek je wel eens een lootje van iemand die je lekker in de maling wilt nemen. En dan is er niets leukers dan het maken van een hele vieze surprise, zoals deze wc met drol erin. Het wc hokje is gemaakt van een kartonnen doos waar twee zijkanten van zijn weg gesneden. En de basis van de wc is een witte emmer (o.a. voor weinig te koop bij de Action) met daarop een bril en een klep van karton. In de emmer kun je het cadeautje stoppen en er bovenop leg je een dikke vette drol… van ontbijtkoek. Daar kun je heel goed mee kleien als je het een beetje nat maakt en het is net echt. Hang aan de zijkant nog een wc rol aan een touwtje en je vieze surprise is klaar. En wil je de krijger echt pranken? Stop er dan een stinkbom in (o.a. te koop bij bol.com) die je vlak voor het geven activeert.

Last Minute surprise maken: Chocolade reep


Oeps! Ben je te laat met het maken van je Sinterklaas Surprise en zit je nu in tijdnood? No stress! Met deze makkelijke Sinterklaas surprise ben je super snel klaar. Je hoeft alleen maar onze gratis printable uit te printen en wat te knippen en plakken. De printable en werkomschrijving vind je hier.

Popcorn kar surprise

Ga jij een Sinterklaas surprise maken? Misschien vind je deze popcorn kar dan wel een leuk surprise idee!

Een andere leuke surprise voor echte lekkerbekken is deze toffe popcorn kar. Je maakt hem door een doos in te pakken in mooi papier en daar bovenop een andere doos te plakken waarvan je de binnenkanten weg gesneden hebt. Die beplak je met doorzichtige folie en vul je met popcorn. Dan maak je van stevig papier of papier op karton nog vier wielen en je popcorn surprise is klaar! Het rode papier en goude dikke papier kocht ik bij de HEMA .

Pokemon bal surprise

Sinterklaas surprise maken | 35+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën.

Als je de Pikachu surprise hierboven te ingewikkeld vindt om te maken, kies dan voor deze makkelijke Pokemon surprise. Een Pokemon bal! De basis is een bal van piepschuim die bestaat uit twee helften (te koop bij Pipoos). De ene helft verf je rood, de andere helft laat je wit. En met zwarte verf maak je de streep in het midden en het rondje erop. Stop je cadeautje in de bal, vul hem eventueel nog met wat krantensnippers o.i.d. en lijm de twee halve ballen dan aan elkaar vast.

Kauwgomballen automaat surprise

Ook deze kauwgomballen automaat surprise is super leuk om te maken voor kauwgombal liefhebbers en snoepkonten. Je maakt hem van karton en een XXL kerstbal. En hij kan bijna niet mislukken, dus het resultaat is altijd vrolijk. In de video laat ik je zien hoe je de kauwgomballen machine maakt.

>> Lees ook: Sinterklaas recepten | Meer dan 20 zoete & hartige Sinterklaas hapjes.

Wasmachine

Een surprise maken? Wij hebben 12 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van deze wasmachine?

Een leuke surprise voor de knoeikont of voor de moeder die hé-le-maal gek wordt van de stapels was. Als er voorzichtig naar het cadeautje gezocht wordt, kan er daarna ook nog leuk mee gespeeld worden door de kinderen. Hoe je deze surprise maakt, lees je op Estéfi Machado.

Surprise drol maken

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze surprise drol wel leuk om te maken!

Deze grote hoop is een creatie van mijn zoon die hem voor zijn neefje maakte. Een vieze, maar ook een makkelijke surprise, want hij was binnen een uur klaar. Eerst heeft hij een cadeautje in een doosje gestopt en deze op een houten plaat geplakt. Daar omheen hebben we samen purschuim gespoten. En toen dat hard was, hebben we de drol geverfd. Het gezichtje van papier maakt deze vieze surprise drol helemaal af.

Poes surprise maken

Is degene voor wie jouw surprise bestemd is, dol op poezen & katten? Dan ga je natuurlijk een poes of kat surprise maken. En ik help je graag op weg! Deze surprise is niet alleen heel erg leuk, maar je hebt hem ook nog eens zo gemaakt. Kijk maar naar de video!

LEGO surprise

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze LEGO surprise wel leuk om te maken!

Voor LEGO liefhebbers is deze surprise heel erg leuk om te maken. De basis is een schoenendoos die je inpakt in gekleurd papier. En daarop plak je de noppen. Van het LEGO logo heb ik een printable gemaakt, die je hier gratis kunt uitprinten.

Voetbal surprise

Heb jij een voetbal fan op je lootje voor Sinterklaas staan? Dan scoor je met deze voetbal surprise absoluut punten! Een keer geen voetbal van papier maché, maar een heel voetbal stadion! Ik laat je in de video zien hoe je deze voetbalveld surprise maakt.

Voetbalschoen surprise

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze voetbal surprise wel leuk om te maken!

En wil je het iets simpeler houden? Dan is deze voetbal surprise ook nog een leuk idee; de voetballer van het jaar trofee, inclusief gouden schoen. Voor de schoen kun je een te klein geworden voetbalschoen gebruiken. Of je kijkt even bij de kringloopwinkel of scoort een goedkope voetbalschoen bij Scapino bijvoorbeeld. De gouden spuitverf kocht ik bij de Action. En van het etiket ‘voetballer van het jaar’ heb ik een printable gemaakt. Die kun je hier gratis uitprinten.

>> Lees ook: Ozosnel poep | Dit Sinterklaas lekkers is geweldig leuk om te maken met de kids.

Fototoestel

Een surprise maken? Wij hebben 20 toffe surprise ideeën voor je op een rij gezet. Wat vind je van dit fototoestel?

Deze camera is super leuk voor iemand die graag in de spotlights staat. Say cheese! Je maakt hem van een doos die je leuk inpakt met gekleurd papier. Daarop lijm je de doppen van verschillende flessen en een klein plastic bekertje waarin je de ‘flitser’ steekt. Een band om het fototoestel maakt deze surprise af.

Dinosaurus surprise maken

Roarrr! Dit is toch een beestachtig leuke Sinterklaas surprise?! Een top verrassing voor als je een dinosaurus fan of archeoloog of paleontoloog in de dop op je Sinterklaas lootje hebt staan. Je maakt hem van twee kartonnen dozen. En met de juiste spullen in huis, heb je de T-Rex zo in elkaar. In de video hierboven laat ik je stap voor stap zien hoe je deze dinosaurus surprise kunt maken.

Surprise ijsje maken

Sinterklaas surprise maken | 35+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën.

Dit ijsje is echt een makkelijke Sinterklaas surprise om te maken! De bollen zijn gemaakt van twee papieren lampionnen (kosten weinig bij Speelgoedpostorder.nl waar ze alle kleuren van de regenboog hebben) die je versierd met leuke sprinkles. Van een groot vel bruin papier vouw je het hoorntje. En daar plak je dan de bollen op. Dit kun je het beste doen met een lijmpistool. Het cadeautje kun je verstoppen in de hoorn of de bollen van het ijsje. Een leuke surprise voor ijsliefhebbers.

Reuze Kapla surprise

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze reuze Kapla surprise wel leuk om te maken!

Deze Sinterklaas surprise is een echte hit bij Kapla fans. Maar ook super leuk voor mensen die je het moeilijk wilt maken. Alle houtjes zijn namelijk met houtlijm aan elkaar geplakt en het cadeautje zit in het midden gevangen. Dus zie hem maar eens open te slopen. De latjes maakte ik door een aantal lange latten uit de bouwmarkt in stukken te zagen.

Taart surprise maken voor Sinterklaas

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze surprise taart wel leuk om te maken!

Dit lekkere taartje ziet er super leuk uit, maar is ook echt een makkelijke surprise om te maken. Je buigt een stuk karton rond en geeft de onder- en bovenkant een deksel van stevig papier. Dan beplak je hem met gekleurd papier. En als finishing touch doe je wat watjes op de bovenkant – net dotjes slagroom – met daar bovenop een pompom als kers. En je rolt een kaars van papier. Zo gedaan!

Bier surprise

Staat er een bier liefhebber op jouw lootje? Maak dan deze bier surprise. Het is net alsof het biertje zweeft! En om het cadeautje te bemachtigen, moet degene voor wie deze surprise bestemd is met zijn handen in de gel. Dat levert absoluut grappige momenten op. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe je deze surprise maken moet.

>> Lees ook: Meer dan 25 leuke ideeën om te knutselen voor Sinterklaas.

Hockeystick surprise maken

Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise? Misschien vind je deze hockeystick surprise wel leuk om te maken!

En staat er een hockeyspeler op jouw lootje, dan is deze hockeystick surprise natuurlijk een must om te maken. De stok heb ik gemaakt van isolatiebuis die je voor nog geen euro koopt in de bouwmarkt. En daaraan plakte ik met zwarte tape een 2 stukken karton – met daartussen het cadeautje – in de vorm van een stick. De rest van de hockeystick versierder ik door hem verder in te tapen en er hier en daar nog wat papieren versiering op te plakken. Leuk om een balletje bij te geven waar je eventueel ook nog een cadeautje in kunt stoppen waarna je hem weer dicht plakt.

Sinterklaas surprise voor iemand die op turnen zit

Ook een geweldige surprise voor een lenige gymnast of iemand die de hele dag door koprollen maakt en radslagen doet, is dit turnende Pietje. In de video hierboven zie je hoe je deze surprise maakt.

Basketbal surprise maken

Een basketbal surprise maken voor Sinterklaas.

Nog zo’n sportieve Sinterklaas surprise is dit basketbal spel. Het cadeautje mag pas gezocht worden nadat er gescoord is. Een leuke en vrij makkelijke surprise om te maken. Hier zie je hoe het moet.

Regenboog surprise maken

Van deze regenboog surprise – met al zijn kleuren en dat lachende zonnetje – word je toch gewoon vrolijk! Ook een erg leuke Sinterklaas surprise. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je hem maakt.

Slak van papier mache maken

Papier maché maken voor je sinterklaas surprise; zo doe je dat!

Het is ook erg leuk om een surprise van papier mache te maken. Hoewel mooie papier mache creaties er ingewikkeld uitzien, is het helemaal niet moeilijk. Het kost je alleen wat droogtijd en die moet je wel hebben. Deze slak maakte ik vorig jaar. Het slakkenlijf is een doos die ik aan een rol kippengaas geplakt heb (het slakkenhuis). En daarna heb ik hem volgens dit papier mache recept beplakt. Als de eerste laag er eenmaal op zit, gaat het steeds makkelijker de volgende erop te plakken. Je figuur kun je nog een beetje vormen door proppen (wc) papier te maken en die er tegenaan te plakken. Als je creatie droog is, kun je hem verven.

Stoomboot surprise

Sinterklaas surprise maken? Check deze 25 leuke & makkelijke surprise ideeën. Zoals deze stoomboot.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje al aan… Hij brengt ons deze toffe stoomboot surprise met genoeg geheime plekken om de cadeautjes in te verstoppen, zoals de schoorsteen, het ruim of tussen de fop cadeautjes op het dek. Deze stoomboot is een echte makkelijke surprise, je hebt hem in maximaal een uurtje gemaakt. De basis is een leeg pak melk. Hoe ik hem precies maakte, zie je hier.

Zwembad Sinterklaas surprise

Een zwembad surprise maken voor Sinterklaas. Incl. gratis printables!

En voor wie liever in dan op het water is, is deze zwembad surprise leuk om te maken. We hebben het je makkelijk gemaakt; van het tegeltjes papier en de startblokken kun je gratis een printable downloaden waarmee je deze surprise snel en makkelijk in elkaar kunt knutselen. Die vind je hier, net zoals de uitleg over hoe je hem maakt.

Hamburger Sinterklaas surprise maken

Yum, van deze hamburger surprise krijgen wij gewoon trek. Hij is bijna niet van een echte te onderscheiden. En deze Sinterklaas surprise is verbazingwekkend makkelijk om te maken. In de video hierboven kun je dat stap voor stap zien.

Taco van karton en crêpe papier

Meer dan 50 leuke en makkelijke surprises om te maken voor Sinterklaas!

Taco, iemand? Deze Sinterklaas surprise ziet er ook al zo lekker uit. Om hem te maken, knip je karton 2x in de vorm van een taco schelp. Knip dan ook wat lange, brede stroken karton en plak die tussen de twee taco schelpen in. Daarna beplak je de taco met crêpe papier en de vulling maak je ook van crêpe papier en die plak je tussen de schelpen in tegen het karton aan.

Dans surprise maken voor Sinterklaas

Meer dan 50 leuke en makkelijke surprises om te maken voor Sinterklaas!

Deze disco is de perfecte surprise om te maken voor wie van dansen houdt. De basis is een (schoenen)doos die je beplakt met goud- en glitterpapier. En op de dansvloer plak je de silhouetten van dansende mensen. Die kun je vinden op internet. Een discobal boven de dansvloer en een klein lichtsnoer met gekleurde lampjes maken deze dans surprise helemaal af.

Prime Drink XL fles surprise

Dit is een te gekke surprise voor Prime Drink fans. Een mega grote Prime fles! En écht uniek, want van deze is er maar één ter wereld. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je de XL Prime fles maakt.

XXL Lolly surprise knutselen

Meer dan 50 leuke en makkelijke surprises om te maken voor Sinterklaas!

Doe ons maar een likje van deze surprise! Een XXL lolly die de ultieme surprise is voor snoepkonten. Hoe je hem maakt, kun je hier op onze website stap voor stap zien.

>> Lees ook: Spelregels Sinterklaas dobbelspel – Hét cadeautjesspel voor pakjesavond.

Raket surprise

En last but not least; een raket voor een enkeltje naar de maan. Je maakt hem van een pak melk. Kijk maar naar de video!

Ik hoop dat deze Sinterklaas surprises je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan. Als jij één van deze Sinterklaas surprises gaat maken, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt op social media door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of jouw eigen surprises met ons delen mag ook. We zijn altijd super benieuwd naar jullie creaties!

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve al deze surprise ideeën nog veel meer Sinterklaas knutsels, lekkers & activiteiten. Zo vind je hier onwijs leuke gratis Sinterklaas printables, zoals cadeau labels, knutsel ideeën, maar ook printables waarmee je makkelijke surprises kunt maken. En hier staan een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Speelkeuken | De 19 mooiste exemplaren voor de mini chef-koks
Een Prime Drink XL fles surprise maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

33 Reacties

 • Reply yasmine 1 december 2017 at 7:29 pm

  ik wil heel graag een hockeystick maken

 • Reply Arieanne van Kalsbeek 8 november 2018 at 4:48 pm

  Hallo, ik krijg de chocolade reep niet uitgeprint .
  Wat te doen?

 • Reply Annemieke 11 november 2018 at 4:48 pm

  Hoi Arieanne, Ik heb het zelf ook geprobeerd en mij lukt het wel. Kun je aangeven wat er precies mis gaat? Groetjes, Annemieke

 • Reply Lucilla Booersma 19 november 2018 at 7:24 pm

  Hoi ik ga iets van papier maché maken

 • Reply merijn 23 november 2018 at 8:11 am

  leuk

 • Reply merijn 23 november 2018 at 8:11 am

  echt goed

 • Reply Michiel - MIAX Branding & Design 28 november 2019 at 11:42 am

  Supergave lijst zeg, lekker creatief bezg geweest en wat een kwaliteit, je ziet wel op welke pietenschool jij hebt gezeten Annemieke hahaha, groetjes van je trotse broer!

 • Reply Jacquel8ne 16 november 2020 at 8:44 pm

  Hallo, het voetbalstadion wil ik graag maken, hoe groot zijn de geknutselde pieten en sinterklaasjes die gebruikt worden?
  Mvg Jacqueline

 • Reply Lesley 16 november 2020 at 10:35 pm

  Super leuke ideeën! Ik ging vandaag voor het ” mops ” hondje….helaas nergens meer witte moppen te koop ( of hele dure maar het moet nog wel leuk blijven!) Toen een bol dikke wol bij zeeman gekocht en met jouw goeie tips een prachtig hondje in elkaar gezet! Dank je wel! Ik ga overigens met mijn zoon het ” zwevende ” biertje maken, ben benieuwd!

 • Reply Annemieke 21 november 2020 at 12:46 am

  Hoi Lesley, wat een goeie oplossing! Ik ben bang dat iedereen zo’n hondje als surprise aan het maken is! 😉

 • Reply Natascha 21 november 2020 at 11:55 am

  Leuke site. Echter wilde fototoestel gaan maken, word ik doorgelinkt naar bol.com. Gggrrrr. Weg fototoestel-instructie

 • Reply roy 30 november 2020 at 12:44 pm

  cool ik heb er al een

 • Reply Karin van Assen 1 december 2020 at 1:45 am

  Ik vind het echt super tof wat je maakt en hoe je ons dus helpt elk jaar.
  De printables zijn echt waanzinnig.

  Hele mooie sint voor jullie allemaal.

  Liefs Karin van Assen uit Amsterdam.

 • Reply Annelies 3 december 2020 at 10:53 am

  Ik ben nu druk bezig met de pinguin. Alleen lijm ik de halve colaflessen niet aan elkaar, ik zorg dat je ze in-en-uitelkaar kunt schuiven. En geen mutsje, maar zo oranjig aan de bovenkant (dus de onderkant van de fles, ingewikkeld) wat keizerspinguins hebben dacht ik. Ik schilder aan de binnenkant, voor de glans. Ik gebruik half verdroogde verf van misschien wel meer dan twintig jaar oud, dat kun je heel makkelijk uitsmeren zonder dat het wegstroomt. Ik heb alleen geen verdroogde oranje verf, en ik heb op dat kleine stukje al gemerkt wat voor kliederboel dat word! Als je geen half-verdroogde verf hebt, raad ik het absoluut niemand aan! Maar verder lukt het heel goed.

 • Reply Lady Ramsanjal 20 oktober 2021 at 9:58 am

  Leuk kinderachtig spul hahahahhah wel knap gemaakt

 • Reply janine 12 november 2021 at 4:03 pm

  leuke ijsco kar maar heb je toevallig instrucies hoe je die in elkaar kan zetten

 • Reply Sarah 15 november 2021 at 6:08 pm

  wat een gaaf pocorn machine cool 🙂

 • Reply Maruthai 16 november 2021 at 5:31 pm

  Hallo ik moet nog. Een lootje trekken maar ik ben benieuwd wie ik ha trekken wat ik ga maken groetjes maruthai

 • Reply Bo 21 november 2021 at 1:14 pm

  Hoi mijn dochter heeft iemand getrokken met een Spaanse afkomst en wou graag daar een surprise over maken iemand een idee?

 • Reply Bep 26 november 2021 at 5:15 pm

  Hoi, ik heb de Legosuprise gemaakt voor mijn kleinzoon en het is gelukt dankzij de videopresentatie. Het is erg leuk geworden.

 • Reply Esmeralda 2 december 2021 at 1:06 am

  Heel leuk dit, dankjewel voor al jou creative surprises en je uitleg is heel duidelijk om te volgen. Ik heb de pizza oven gemaakt met mijn nichtje en het was heel mooi uit gekomen. Bedankt hiervoor, zij was hartstikke blij hiermee. Blijft pushen, je doet het echt goed ??????

 • Reply sara 7 december 2021 at 6:09 pm

  leuke surprises allemaal hoor

 • Reply Mia 22 april 2022 at 8:27 pm

  Super leuk ik probeer het paard van Sinterklaas

 • Reply Mia 22 april 2022 at 8:27 pm

  Super leuk ik probeer het paard van Sinterklaas te maken

 • Reply Mia 22 april 2022 at 9:30 pm

  Super leuk ik probeer het paard van Sinterklaas te maken het is best makkelijk

 • Reply Mia 22 april 2022 at 9:31 pm

  leuk en makkelijk als je alle spullen hebt

 • Reply Annemarie 8 november 2022 at 8:08 pm

  Hoi ik zag op YouTube het voetbalspel met sinterklaas en pietjes. Ik ben echt slecht in knutselen dus heb je ook een handleiding hoe je de poppetjes moet maken;-).

 • Reply Alina kalla 15 november 2022 at 4:03 pm

  Het zijn hele leuke ideeën ?

 • Reply Annet 19 november 2022 at 2:58 pm

  Ik wil graag de Pinguin surprise maken van de twee halve plastic flessen. Welk soort verf hebben jullie hiervoor gebruikt?

  • Reply Annemieke 19 november 2022 at 11:11 pm

   Hoi Annet, je kunt het beste acrylverf gebruiken. En als je de flessen vooraf ook nog even opschuurt en daarna schoonmaakt met warm water en afwasmiddel, dan pakt de verf het beste. Succes, groetjes, Annemieke

 • Reply rosa 30 november 2022 at 5:59 pm

  kun j een korfbal veld maken

 • Reply Th.H.M. van Roosmalen 12 oktober 2023 at 9:23 am

  Geweldig mooi, deze site.
  Even een vraag;
  Is het mogelijk dat er van de telefoon, de pinttable, een afdruk op formaat wordt opgestuurd op onze kosten.

 • Reply Nathalie Verheijen 24 november 2023 at 11:55 pm

  Ha, wat gebruik je voor doos bij de Suprise voetballer van het jaar? Een schoenendoos? Want er moet ergens ook een kadootje in.

 • Laat een reactie achter