De mooiste Sinterklaas versiering & decoratie om zelf te maken

5 november 2022
De mooiste Sinterklaas versiering & decoratie om zelf te maken.

Met Sinterklaas voor de deur is het super leuk om je huis ook alvast gezellig in Sinterklaas sfeer te brengen. En de allerleukste Sinterklaas versiering en decoratie kun je zelf maken! Dus zet een bak pepernoten op tafel, trek de knutselspullen uit de kast en laat je inspireren door één van onze vrolijke knutselideeën.

Sinterklaas raam versiering maken

De mooiste Sinterklaas versiering om te maken met kinderen.

Raamstickers staan super gezellig op het ruim, van binnen én van buiten. En je kunt deze Sinterklaas raam versiering heel makkelijk zelf maken. Hoe je dat doet leggen we hier op ons blog uit. En daar vind je ook een gratis te downloaden printable, waarmee je de raamstickers op de foto hierboven kunt maken. Maar je eigen fantasie gebruiken is natuurlijk ook heel leuk. De stickers kun je ieder jaar weer opnieuw gebruiken.

‘Lees ook: Een heleboel leuke Sinterklaas surprise ideeën om te maken.’

Sinterklaas schoorsteen knutselen

Heb je thuis geen open haard? Knutsel dan samen met de kinderen deze Sinterklaas schoorsteen. Super leuk om ‘Sint & Pietje’ mee te spelen of om je schoen bij te zetten. En deze Sinterklaas versiering staat natuurlijk super leuk in huis. In de video hierboven zie je hoe je de schoorsteen maakt.

Pepernoten krans maken

Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas!

Deze pepernoten krans is ook heel erg lekkere euhhh.. leuke Sinterklaas versiering om te maken. Eerst beplak je een strokrans met pepernoten en daarna kun je hem verder versieren zoals je zelf wilt. Een stap voor stap uitleg vind je hier op ons blog.

Sinterklaas hanger knutselen

Sinterklaas knutselen | 25+ Super leuke Sinterklaasknutsels om te maken

Deze leuke Sinterklaas hanger kun je knutselen van een wc rol. Je hebt daarvan 2/3 nodig. Met papier, lijm en schaar tover je die om in een Sinterklaas gezicht. En dan plak je er een mijter bovenop. Knip dan uit wit vloeipapier lange stroken en lijm die als een baard aan de binnenkant van de wc rol vast. Perforeer tot slot twee gaatjes in je Sinterklaas, rijg er een touwtje of chenilledraad doorheen en je kunt hem ophangen. Crêpepapier kun je o.a. kopen bij Speelgoedpostorder.nl, net zoals de wiebelogen en chenilledraad.

Welkom Sint & Piet vlaggetje maken

Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & andere Sint knutsels voor kinderen.

Ook leuk om te knutselen zijn deze Sinterklaas vlaggetjes. Je kunt ze hier downloaden, dan kleur je ze in en knip je ze uit. De uiteindes plak je op een papieren rietje. Daar bind je een lintje of touwtje aan vast en je vlag is klaar. Leuke Sinterklaas versiering om te maken en op te hangen aan de deur of muur.

‘Lees ook: Ozosnel poep | Dit Sinterklaas lekkers is geweldig leuk om te maken met de kids.’

Sinterklaas lichtje maken als versiering

Sinterklaas knutselen | 30+ Super leuke Sinterklaasknutsels om te maken.

Dit lichtje brengt een super gezellig Sinterklaas sfeertje in huis. Om deze Sinterklaas decoratie te maken, kun je onze (gratis) printable gebruiken. Knip het huisje en de Sint en Piet uit. Plak dan vloeipapier achter de ramen en de deur (o.a. te koop bij Baker Ross). Vouw het huisje en plak de uiteindes met de plakstrook aan elkaar. Smeer dan ook wat lijm op de voetjes van Piet en Ozosnel en plak ze op een plek die jij leuk vindt. Zet het huisje over een waxinelichtje of led lichtje en kijk eens hoe mooi hij schijnt!

Sinterklaas slinger met mijter versiering maken

Knutselen Sinterklaas - 12x de leukste Sinterklaasknutsels.

Deze mijter slinger brengt je huis ook op en top in Sint sfeer! Je maakt hem door uit rood papier mijters uit te knippen en hier een geel kruis op te plakken. Daarna plak je de mijters tegen elkaar met een touwtje ertussen en je slinger is klaar. Hier kun je een mal van de mijters vinden als je het fijn vindt om die te gebruiken; uitprinten op rood papier en uitknippen!

Sinterklaas stolp maken

Leuke Sinterklaas versiering om te maken! Een Sinterklaas stolp met LEGO.

Hoe leuk is deze Sinterklaas decoratie om te maken?! Je vult een lege stolp met LEGO of Playmobil figuren en geeft ze een Sinterklaas look. We hebben hier op ons blog een printable waarmee je zelf ook een LEGO Sinterklaas kunt maken.

Sinterklaas tekeningen maken als versiering op het raam

De mooiste Sinterklaas versiering om te maken met kinderen.

In plaats van de raamstickers hierboven, kun je ook tekeningen op het raam maken als Sinterklaas versiering. Daarvoor kun je onze sjablonen gebruiken die je hier kunt downloaden. Of je gebruikt je eigen fantasie en tekent zelf een mooie Sinterklaas tekening op het raam.

‘Lees ook: Meer dan 25 lekkere en leuke Sinterklaas recepten.’

Staf hanger met Sint letters en pepernoten

De mooiste Sinterklaas versiering & decoratie om zelf te maken.

En de laatste leuke Sinterklaas decoratie in dit rijtje is deze vrolijke staf hanger met Sint letters en een slinger met pepernoten. Je knipt een staf uit stevig karton en beplakt die met goud of geel papier. Maak van gekleurd papier mooie Sint letters die je bijvoorbeeld kunt versieren met mini pompons, stift, chenille, pailletten etc. (Een printable van de Sint letters vind je hier) Maak een touwtje aan de letters en bind die aan de staf. Maak tot slot een pepernoten slinger door steeds twee pepernoten op elkaar te plakken met een stukje touw ertussen.

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze vrolijke Sinterklaas versiering vind je op onze website nog veel meer leuke Sinterklaas knutsels om te maken. Daarvoor klik je hier. En ook voor andere Sint inspiratie kun je goed bij ons terecht. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar ons blog met leuke Sinterklaas kleurplaten. Al onze andere Sinterklaas knutsels, recepten, spelletjes en meer vind je hier.

Houd verder onze website ook goed in de gaten, want de komende periode zullen we nog veel meer leuke Sinterklaas, maar natuurlijk ook Kerst ideeën met jullie delen. Wanneer je je abonneert op ons YouTube kanaal mis je niks meer van ons!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!
Sinterklaas raamstickers maken; simpel én super leuk!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter