Leuke Sinterklaas versiering om te maken! Een Sinterklaas stolp met LEGO

25 november 2019
Leuke Sinterklaas versiering om te maken! Een Sinterklaas stolp met LEGO.

Het is weer de tijd van Sinterklaas. En ik vind het leuk om het huis dan ook helemaal in sfeer te brengen met Sinterklaas versiering. In mijn blog met knutselideeën voor Sinterklaas kon je bijvoorbeeld al zien dat we wel eens een Pieten mobiel, pepernoten krans voor aan de deur, cadeautjes raamhanger en een slinger van mijters gemaakt hebben. En dit jaar hebben we een oude stolp gevuld met een Sinterklaas decor van LEGO. Twee LEGO minifigures veranderde ik in Sint en Piet en op het glas van de stolp tekende ik huisjes. Ik laat je stap voor stap zien hoe ik het aangepakt heb en geef je de printable waarmee je zelf ook een LEGO Sinterklaas kunt maken.

Wat heb je nodig voor deze Sinterklaas versiering?

  • Stolp, o.a. te koop bij de HEMA, Action of Xenos. Maar je kunt ook een lege glazen pot – bijvoorbeeld van de appelmoes o.i.d. – gebruiken.
  • LEGO poppetjes en accessoires als Sinterklaas versiering
  • Koperkleurig ijzerdraad, o.a. te koop bij de Action.
  • Glanslakmarkers van Edding
  • Deze gratis printable voor de LEGO Sinterklaas & de huisjes op de stolp
  • Eventueel kleine steentjes of nep sneeuw voor op de bodem van de stolp.
‘Lees ook: Wie zoet is krijgt lekkers – 20 super Sinterklaas recepten.’

De Sinterklaas stolp maken

  1. Knip de huisjes uit je printable; gebruik de grotere voor een stolp en de kleinere huisjes als je een oude appelmoes pot oid gebruikt. Plak de huisjes aan de binnenkant van het glas met twee plakbandjes en trek de print met de glanslakmarkers over op de buitenkant van het glas.
  2. Maak van twee LEGO poppetjes een Sint & Piet. Voor Sinterklaas plak je de printable van de cape en mijter op rood papier en knipt ze uit. Dan vouw je de mijter dubbel, lijm je die vast en maak je drie gaatje in de cape met een perforator. Vouw de cape dan zo dat de gaatjes precies op elkaar komen te liggen en doe die om de nek van je LEGO minifiguur. Zet de mijter op het hoofd van je poppetje. Van koperkleurig ijzerdraad kun je een staf buigen. En verzamel tot slot ook andere (LEGO) accessoires die leuk zijn als Sinterklaas versiering.
  3. Leg wat nep sneeuw of steentjes op de bodem van je stolp of deksel van je glazen pot en zet daarop alle Sinterklaas versiering. Dan zet je het glas met de huisjes erop en is je Sinterklaas stolp klaar. Super leuk en vrolijk om in huis neer te zetten. En als Sinterklaas voorbij is, zet je er Kerst versiering in.
‘Lees ook: De leukste Sinterklaas activiteiten & uitjes voor kids.’

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Heb jij ook Sinterklaas versiering in huis? Laat het me hieronder in de comments vooral weten als jij ook iets leuks gemaakt hebt! En mocht je op zoek zijn naar nog meer toffe Sinterklaas knutselideeën, check dan zeker ook nog even dit blog. Daarmee ben je creatief wel even zoet!

Leuke Sinterklaas versiering om te maken! Een Sinterklaas stolp met LEGO.
Dit zijn de 23 leukste poppen van dit moment!
Sinterklaas activiteiten & uitjes - De leukste door heel Nederland op een rij!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter