Wakker worden!

11 november 2014

Wie kent er niet de hilarische scene van cabaretier Jochem Myjer waarin hij zijn moeder op Moederdag wakker maakt met zijn zelf verzonnen ‘opsta-lied’: “Wakker worden, wakker worden, wakker worden, boem boem, tsjing tsjing, wakker worden, wakker worden … ” Nu word ik iedere ochtend op een zelfde soort manier bruut uit mijn slaap gehaald. En ik kan je vertellen; ik vind het inmiddels niet grappig meer! Zodra Finn ’s ochtends zijn ogen opent – en dat is meestal rond zes uur – staat hij ‘aan’. Hij springt zijn bed uit, trippelt op zijn blote voetjes de gang over naar onze slaapkamer en roept zodra hij bij mijn hoofdeinde staat: “Mama, wakker worden! Ik wil naar beneden een broodje eten.” En dat in combinatie met de nachtvoeding die ik Charlie nog geef, zorgt ervoor dat ik inmiddels kamp met een chronisch slaaptekort. Ik verlang nu al naar de zomertijd, zodat mijn kinderen ’s ochtends weer een uurtje langer doorslapen. Dat mijn vroege vogel niet meer om zes uur ’s ochtends klaarwakker aan mijn bed staat. En dat ‘uitslapen’ weer een vast onderdeel wordt van het weekend. En dus heb ik een slaaptrainer in de arm genomen. Een gouden greep …

slaaptrainer, wekker, nachtlampje, lichtje, kinderkamer, babykamer, kinderen, peuters, kleuters, nijntje, aapje, sam, zazu, tijd, instellen, geluid, lichtjes, kleuren, sterren, aftellen, opstaan, vroeg, bed, slaapproblemen, langer, alarm, vroege vogel, sl Jonge kinderen hebben niet het tijdsbesef dat wij volwassenen hebben. Zij hanteren hele andere regels: De dag begint als je ’s ochtends je ogen open doet en eindigt zodra je naar bed gaat. Zo simpel is het! Maar dat betekent dat de dag soms wel erg vroeg begint. Slaaptrainer Sam kan je helpen om het ‘grote mensen’ tijdsbesef aan je kinderen uit te leggen. Hoe? Het schattige schaapje heeft een verlicht LCD-scherm waarop de tijd te zien is. Als het tijd is om te gaan slapen, licht het scherm donkerblauw op en sluit Sam zijn ogen. Een half uur voordat het tijd is om op te staan, wordt het scherm groen. Om aan je kind duidelijk te maken hoe lang het nog duurt voordat de dag begint, tellen er in dit laatste half uur twaalf sterren af. En als je kind mag opstaan, licht Sam lichtblauw op en gaan zijn ogen open. Dit kan met, maar ook zonder geluid, zodat je uk niet gewekt wordt als hij toch nog slaapt. Het zou zonde zijn als je daardoor die ene keer uitslapen mist!

 

Finn is gek op Sam. En juist vanwege zijn enthousiasme over het schaapje kwam hij alsnog eerder zijn bed uit. Stond hij om half zeven aan mijn hoofdeinde met het schaap onder zijn arm: “Kijk mam! Eerst was hij blauw en nu is hij groen!!” Maar niks te klagen, want toch weer een half uurtje langer geslapen. En inmiddels snapt Finn het principe van Sam helemaal. Als hij eerder wakker wordt, gaat hij heel gebiologeerd naar de sterretjes staren om te kijken hoe ze één voor één verdwijnen. Of ik hoor hem aan zijn beer uitleggen hoeveel sterretjes ze nog moeten wachten. Heel schattig! Er zijn meerdere slaaptrainers te vinden, maar er is er geen één die aftelt tot het opstaan. En juist dat is voor een kind zo belangrijk: Weten hoe lang het nog duurt. Want anders lijkt iedere minuut in bed eindeloos te tikken.

slaaptrainer, wekker, nachtlampje, lichtje, kinderkamer, babykamer, kinderen, peuters, kleuters, nijntje, aapje, sam, zazu, tijd, instellen, geluid, lichtjes, kleuren, sterren, aftellen, opstaan, vroeg, bed, slaapproblemen, langer, alarm, vroege vogel, sl Heb jij thuis ook een vroege vogel? Wij mogen van Zazu twee slaaptrainers weggeven! Vertel ons hieronder waarom jij de hulp van Sam wel kunt gebruiken en wie weet schittert hij binnenkort op het nachtkastje van jouw nachtbraker.

So lovely!
Ik hout van jou!

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Mirjana 11 november 2014 at 9:46 am

  Ha, het enige verschil is dat Lynn nog in een ledikant ligt en de afstand overschreeuwd. ‘Mamaaaaaa ja Lynn wakker, broodje eten’, is de kreet die bij ons door het huis dendert met een beetje onmazzel tegen 5 uur. Het feit dat ze er dan echt nog niet uit mag is vaak lastig te begrijpen. Het schaap zou absoluut uitkomst kunnen bieden. Zeker met zicht op een kleine in het nieuwe jaar.

 • Reply Andrea 11 november 2014 at 10:34 am

  Mijn zoontje snapt er niks meer van sinds het smorgens nog steeds donker is dus denkt hij als hij midden in de nacht wakker word dat het al ochtend is. Dan komt hij naar ons bed en kruipt hij erbij. Dat vind ik wel heel gezellig maar hij ligt niet stil dus goed slapen doe ik dan niet meer. Dit schaapje zouden we dus wel goed kunnen gebruiken!

 • Reply Sofie Dekkers 11 november 2014 at 3:50 pm

  Omdat mijn nachtbrakers dringend getraind moeten worden :-p
  Super actie!

 • Reply Sabine Elvira 13 november 2014 at 1:27 pm

  Mag het ook andersom ^_^ Mijn dochter Mara wordt nu iedere dag rond 8 uur wakker. Wat een luxe hoor ik veel moeder om me heen zeggen….Uh ja dat was zo toen ze nog niet naar school ging!!
  Nu moet ze om half negen op school zijn en het wassen, aankleden, eten en naar school gaan vergt nogal wat tijd….Dit schaapje zouden wij dus goed kunnen gebruiken om op een leuke (en iets vrolijkere) manier op TIJD wakker te worden!!

  In het weekend kunnen we Sam dan weer wel goed gebruiken 😉

  FINGERS CROSSED!!

 • Reply marjolein 20 november 2014 at 2:45 pm

  WOW wat een geweldige mooie Actie!! En wat gaaf dat jullie deze geweldige ★DROOMPRIJS★ verloten!!

  Ik zou de hulp van sam heeeeel goed kunnen gebruiken,

  Me kleine meid komt steeds van haar kamer op het moment dat wij naar bed gaan.

  Haar terug brengen naar haar eigen kamer lukt prima maar toch komt ze dan weer terug.
  En zo ben ik dan heel de nacht bezig om haar gewoon op haar eigen kamer te laten slapen, met het gevolg dat we beide veeeelste weinig slaal hebben.

  Samen met sam zou ik haar willen helpen om gewoon de nacht weer lekker te kunnen laten slapen en als sam af gaag ze dan naar mama kan komen.
  Zo krijgt ze eindelijk de goede nacht rust die ze nodig heeft.

  En mama natuurlijk ook want die is overdag echt gebroken^-^

  Keep my fingers crossed

 • Laat een reactie achter