Slak knutselen | Zo maak je een vrolijke slak van papier

26 maart 2022
Slak knutselen | Zo maak je een vrolijke slak van papier

Het is lente en dat betekent dat slakken wakker worden uit hun winterslaap. Misschien heb je ze zelf niet zo gemist in de tuin. Maar kinderen vinden slakken vaak mega interessante dieren. Gelukkig kunnen deze leukerds niet zo veel kwaad. Misschien vind je ze zelfs wel leuk! Wij laten je stap voor stap zien hoe je zo’n vrolijke slak knutselen kunt.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de slak?

‘Lees ook: Vogelnestje maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.’

De slak knutselen

  1. Voor het maken van een slak heb je drie verschillende kleuren papier nodig. Van twee kleuren A4 knip je één lange strook van zo’n 2,5 a 3 cm breed. En van één kleur knip je twee stroken. De stroken moeten allemaal even breed zijn.
  2. Plak de twee stroken met dezelfde kleur aan elkaar vast. En vouw de strook daarna zig zag op.
  3. Dan smeer je een andere kleur strook in met een beetje vloeibare lijm of lijm uit je lijmpistool en daar plak je de zig zag gevouwen strook bovenop. Zorg ervoor dat de uiteindes van beide stroken precies op elkaar liggen.
  4. Dan rol je de dubbele strook voorzichtig op tot een slakkenhuis. Smeer steeds wat lijm ertussen, zodat het slakkenhuis niet meer uit elkaar kan. Als je vloeibare lijm gebruikt, moet je je slakkenhuis even ergens klem leggen, zodat hij in zijn vorm blijft en de lijm ondertussen kan drogen. Gebruik je een lijmpistool dan is dit niet nodig, want deze lijm is bijna gelijk droog.
  5. Terwijl het slakkenhuis droogt, kun je verder met het knutselen van het lijf van de slak. Pak de overgebleven strook papier en knip uit één van de uiteindes twee voelsprieten.
  6. Teken met stift een mondje en wangetjes op de slak.
  7. En plak dan de wiebelen op een stukje gekleurd papier, knip ze uit en lijm ze op de uiteindes van de voelsprieten vast.
  8. Dan plak je het uiteinde van de strook vast onder de voelsprieten, en buig je het lijf van de slak in de juiste vorm.
  9. Tot slot lijm je het slakkenhuis bovenop je slak en dan is hij helemaal klaar!
‘Lees ook: Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels.’
Slak knutselen | Zo maak je een vrolijke slak van papier

En ga jij deze leuke slakjes van papier nu ook maken? Als je dat gaat doen, dan vinden wij het super leuk om die van jullie ook te zien. Dus deel het eindresultaat vooral met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer knutselinspiratie

Behalve het knutselen van een slak vind je op onze website nog veel meer leuke knutselinspiratie. Voor andere leuke knutselideeën met papier, kun je bijvoorbeeld ook ons blog met papier knutsels checken. Of ga aan de slag met vouwblaadjes, daarvoor vind je hier een heleboel leuke origami voorbeelden speciaal voor kinderen. En voor al onze andere knutsels kun je ook een kijkje nemen in ons archief met knutselideeën voor kinderen. Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Slak knutselen | Zo maak je een vrolijke slak van papier
Kleurplaat Pasen | Print hier gratis de leukste paas kleurplaten!
Eierdop vouwen | Zo maak je een origami eierdopje voor Pasen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter