Slijm recept | Zo kun je zelf glow in the dark slijm maken!

17 oktober 2021
Slijm recept | Zo kun je zelf glow in the dark slijm maken!

Wat is er nóg geweldiger dan slijm? Glow in the dark slijm! Het geeft écht licht in het donker en het effect daarvan is magisch. Het tofste slijm recept dat ik ooit met mijn kinderen heb gemaakt. En het is niet veel moeilijker dan het maken van gewoon slijm. Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet, zodat jij zelf ook je eigen lichtgevende slijm kunt maken.

Wat heb je nodig om zelf glow in the dark slijm te maken?

 • 100 ml transparante of witte knutsellijm, bijvoorbeeld van de HEMA
 • 1 theelepel baking soda
 • 1 à 2 eetlepels lenzenvloeistof (er moet borax – boric acid – in zitten, check voor de zekerheid de ingrediënten op de achterkant van de verpakking). O.a. te koop bij de HEMA
 • 1 eetlepel glow in the dark pigment poeder, o.a. te koop bij Amazon.nl
 • Bakje
 • lepel of roerstokje
‘Lees ook: Slijm in je kleding? Zo krijg je het er weer uit!

Tip!
Met glow in the dark pigment poeder kun je niet alleen zelf lichtgevende slijm maken. Maar je kunt het ook door verf roeren of in zelf drogende klei kneden. Of je maakt zelf klei en voegt aan dit klei recept wat pigment poeder toe. Zo kun je allemaal geweldige lichtgevende kunstwerken maken en heb je extra veel plezier van je aankoop.

Het glow in the dark slijm recept

 1. Giet de lijm in je bakje.
 2. Voeg 1 theelepel baking soda toe en roer die door de lijm heen totdat de baking soda helemaal is opgenomen.
 3. Doe er dan 1 eetlepel glow in the dark pigment poeder bij en roer die ook door de lijm.
 4. Daarna voeg je een scheutje lenzenvloeistof toe. Je kunt het beste steeds kleine beetjes toevoegen en kijken wat het resultaat is. Want als je teveel gebruikt, wordt je slijm te stug.
 5. Roer de lenzenvloeistof door de lijmmix totdat je slijm als het ware draden trekt in je bakje en van de zijkanten van het bakje af komt. Als dit niet gebeurt, kun je nog een klein beetje lenzenvloeistof toevoegen.
 6. Dan pak je het slijm uit het bakje en ga je het kneden. Het klopt dat het nu nog erg plakkerig aan voelt, maar dat wordt door het kneden steeds minder. Blijft het slijm heel erg plakken, dan voeg je nog een klein beetje lenzenvloeistof toe en kneed je dat er doorheen.
 7. Nu is het glow in the dark slijm klaar en kun je er lekker mee spelen. Licht uit en moet je zien hoe tof dat eruit ziet! Ben je uitgespeeld? Ruim je slijm dan op in een luchtdicht afgesloten bakje of zakje. Dan kun je het een tijdje bewaren.

Tip voor een extra spectaculair effect
Met het pigment poeder zal je glow in the dark slijm sowieso licht geven in het donker. Maar wil je een extra wow effect? Dan kun je het slijm ‘opladen’ door het even te beschijnen met een uv of black light lampje.

‘Lees ook: Geweldige activiteiten & spelletjes voor kinderen in het donker.’

En, ben jij nu ook onder de indruk van dit toffe slijm recept? Als je zelf ook glow in the dark slijm gaat maken, dan vind ik het leuk om van je te horen of het is gelukt. Dat kan door hieronder een reactie achter te laten. Of – nog leuker – je deelt een foto van het eindresultaat op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer slijm recepten

Er zijn nog veel meer leuke manieren om zelf slijm te maken! Zo kun je bijvoorbeeld ook heel simpel slijm maken met water & maizena of psylliumvezels. Kijk daarvoor maar eens hier. Of maak het met lijm, maar voeg ook scheerschuim toe voor een lekker fluffy slijm; hier vind je dat recept met daarop ook nog een heleboel leuke variaties. En verder vind je hier op onze website ook nog een heleboel andere leuke dingen om te doen met kinderen. En wil je helemaal niks meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal. Daar verschijnt iedere week een nieuwe video die jij dan als eerste ziet!

12 Geweldige spelletjes & activiteiten voor kinderen in het donker
Herfstboom knutselen | Zo maak je een vrolijke herfstboom met papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter