Een smeltende sneeuwpop maken

8 januari 2019
Smeltende sneeuwpop - Een super tof knutselidee in het thema winter

Een sneeuwpop maken is super leuk. Maar hoe hard je er ook je best op doet, uiteindelijk smelt je kunstwerk helaas weer. Zelfs deze sneeuwpop van vilt! Maar gelukkig kun je deze smeltende sneeuwpop met dezelfde beweging weer nieuw leven in toveren. Een super leuk knutselidee voor in de winter waarmee je daarna ook nog kunt spelen.

Wat heb je nodig voor de smeltende sneeuwpop?

 • Een papieren wegwerp bordje
 • Gekleurd papier
 • Wit vilt
 • Blauwe, witte verf & zwarte verf
 • Lijm
 • Schaar
 • Rietje
 • Kwast en evt wattenstaafje
‘Lees ook: 10 Leuke dingen om te doen als het regent.’

De smeltende sneeuwpop maken

 1. Verf een blauwe horizon op je wegwerp borden en laat de onderkant wit. En stempel op de horizon witte sneeuwvlokken. Dit kun je heel makkelijk met een wattenstaafje doen.
 2. Terwijl het bordje droogt, maak je de smeltende sneeuwpop. Je knipt een sneeuwpop uit wit vilt en kleed hem aan met een hoed of petje, en een sjaal van vilt of papier. Ook geef je hem een wortelneus en paar armen. De ogen, mond en knoopjes stempel je op het witte vilt met zwarte verf en een wattenstaafje.
 3. Lijm het rietje op de achterkant van het hoofd van de sneeuwpop vast. Zo hoog mogelijk. Je kunt er eventueel een reepje vilt overheen plakken, zodat het rietje goed op zijn plek blijft zitten.
 4. Knip nu in het midden van het bordje, op de scheidslijn tussen de horizon en de sneeuw een gaatje waar een rietje doorheen past.
 5. Steek het rietje door het gat en lijm de onderkant van de sneeuwpop vlak onder de horizonlijn vast in de sneeuw.
 6. Als alle lijm opgedroogd is, kun je het rietje naar beneden trekken; een smeltende sneeuwpop! En als je het rietje omhoog duwt, is je sneeuwpop weer heel.
‘Lees ook: De leukste winter spelletjes voor kinderen.’
Smeltende sneeuwpop - Een super tof knutselidee in het thema winter

Nog meer knutsel ideeën in het winter thema

Ik hoop dat je dit knutselidee leuk vond. Mocht je de smeltende sneeuwpop ook gaan maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken.

En voor nog meer leuke knutsel ideeën in het thema winter kun je ook kijken naar mijn blogs 20x een sneeuwpop knutselen en 16 Toffe winterknutsels. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Hét ultieme slijm recept
Een pinguïn knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter