Sneeuwballen schieter knutselen met een lege wc rol

9 januari 2021
Sneeuwballen schieter knutselen met een lege wc rol.

Het is midden in de winter. En zo voelt het ook; buiten is het koud, maar helaas nog niet wit. In Nederland sneeuwt het niet zo vaak. En dat vind ik jammer, want ik ben dol op sneeuwpret. Een sneeuwpop maken, jezelf achterover laten vallen in een vers pak witte sneeuw en je armen en benen bewegen zodat er een sneeuwengel ontstaat en sneeuwballen gevechten houden. Maar voor dat laatste heb ik een oplossing bedacht; dit sneeuw kanon! Die kun je heel makkelijk zelf maken van een lege wc rol en daarna kun je er het hele jaar door sneeuwballen mee schieten. Zelfs in de zomer. Super leuk! Kijk je mee hoe je zelf zo’n sneeuwballen schieter knutselen kunt?

Wat heb je nodig voor het knutselen van een sneeuwballen schieter?

 • Lege wc rol
 • Wit papier
 • Lijmstift
 • Stiften
 • Ballon, o.a. te koop bij de HEMA.
 • Chenilledraad, o.a. te koop bij de HEMA.
 • Schaar
 • Watten bolletjes, o.a. te koop bij de HEMA.
‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met wc rol.’

De sneeuwballen schieter knutselen

 1. Beplak de wc rol met wit papier.
 2. Vouw de ballon dubbel en knip de bovenkant eraf. De opening die zo ontstaat vouw je over de wc rol heen. En in de tuut van de ballon leg je een knoopje.
 3. Teken dan met stift een gezichtje op de sneeuwpop en een paar knopen.
 4. Tot slot vouw je een chenilledraad om de wc rol heen, de uiteindes draai je om elkaar heen en buig je daarna mooi in vorm.
 5. Nu ben je klaar met het knutselen van de sneeuwballen schieter en kun je hem gaan uittesten! Doe een watten bolletje in de wc rol – hij schiet nog verder en beter als je hem even fijn knijpt in je hand – trek aan het uiteinde van de ballon en laat los. Vúúr! Het is gelukkig helemaal niet vervelend om door deze sneeuwballen geraakt te worden.
Sneeuwballen schieter knutselen met een lege wc rol.
Een watje in je sneeuwballen schieter en vúúr!

Ga jij nu ook een sneeuwballen schieter knutselen? Laat ons dan vooral weten of het gelukt is! Dat kan bijvoorbeeld door een reactie achter te laten onder dit blog. Of je deelt een foto van het eindresultaat met ons op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. We zijn altijd super benieuwd naar jullie creaties!

‘Lees ook: 10 Leuke dingen om te doen als het regent.’

Nog meer leuke winterknutsels!

Voor meer leuke winterknutsels en activiteiten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Hier vind je bijvoorbeeld nog een heleboel andere knutselideeën met als thema winter. En heb je zin om een sneeuwpop te maken, dan moet je zeker ook even ons blog met ideeën om een sneeuwpop te knutselen checken. En neem ook eens een kijkje bij onze winter spelletjes waar je allerlei leuke activiteiten voor de kinderen vindt.

Voor nog meer andere knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal! Daar komt minimaal één keer per week een nieuwe creatieve video online.

Sneeuwballen schieter knutselen met een lege wc rol.
Knutselidee voor De Nationale Voorleesdagen 2021 | Maak je eigen Coco!
Schaatser knutselen die je écht kunt laten schaatsen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter