Een sneeuwpop maken vinden de meeste kinderen geweldig. Helaas sneeuwt het hier in Nederland alleen niet zo heel vaak. Maar laat je door een gebrek aan sneeuw niet tegenhouden! Een sneeuwpop kun je namelijk ook maken van wegwerp bekers, zoutdeeg, verf, vilt, papier, wc rol, waxinelichtjes, klei, kurk, wegwerpbordjes, bakpapier, watjes én slijm. Want een sneeuwpop knutselen is minstens zo leuk! Kijk maar!
Meer dan 20 manieren om een sneeuwpop te maken
Een sneeuwpop tasje knutselen van papieren bordjes
Simpel, maar leuk! Dit schattige sneeuwpop tasje kun je knutselen door de bovenste rand van twee papieren wegwerpbordjes af te knippen. Daarna teken je op de bolle kant van één van de borden een sneeuwpop. Van wol of touw vlecht je een tas hengsel. En dan plak of niet je de borden met de holle kanten naar elkaar vast aan de rand met het hengsel ertussen.
‘Lees ook: De leukste winter kleurplaten voor kinderen (gratis downloaden!‘
Een sneeuwpop vouwen
Het is ook leuk om zelf een origami sneeuwpop te vouwen. En als je hem af hebt, kun je er ook nog verder mee knutselen. Maak er bijvoorbeeld een sneeuwbol van. In de video hierboven laten we stap voor stap zien hoe je een sneeuwpop vouwt en ook hoe je de sneeuwbol maakt.
Skiënde sneeuwpoppen maken
Deze skiënde sneeuwpoppen van wc rol zijn ook vrolijk! Je maakt ze door een lege wc rol te beplakken met wit papier. Daarna teken je er een sneeuwpop op. Steek in de zijkanten van de wc rol een takje; de armen van je sneeuwpop. En maak van een stukje chenilledraad en een paar pompons een oorwarmer. Tot slot plak je de sneeuwpop op 2 ijsstokjes en kun je hem zo van een berg af laten roetsjen!
Sneeuwpop knutselen met een wegwerp bordje & beker
Deze smeltende sneeuwpop maak je heel simpel van een klein papieren wegwerpbordje en een afgeknipte wegwerpbeker. Geef de beker een gezichtje en versier de rest van de sneeuwpop met een sjaal, paar armen en zijn knopen die je op het bordje kunt tekenen of schilderen. Of je plakt er echte knoopjes op.
Sneeuwpop maken van een oude sok
Heb je nog een eenzame witte sok liggen, dan kun je deze leukerd maken. Je vult daarvoor de sok met rijst en verdeelt die in drie bollen door er touwtjes of elastiekjes omheen te binden. Dan teken je met zwarte en oranje stift de knopen, armen en het gezicht van de sneeuwpop. En tot slot plak je er een paar wiebel ogen op.
‘Lees ook: Winterknutsels – 16 Toffe dingen om in de winter te knutselen.’
Sneeuwpop maken van piepschuim
Van piepschuim kun je ook heel goed een sneeuwpop bouwen. De piepschuim ballen kun je shoppen bij Speelgoedpostorder.nl en daarvan plak je er 3 op elkaar. Van pijpenrager maak je de armen en een neus, de mond teken je met stift en geef de sneeuwpop een paar wiebel ogen. Om je sneeuwpop verder te versieren kun je er nog een paar knopen opplakken of tekenen, hem een sjaal geven van vilt of papier en een mooie muts van wol. Hoe je die maakt zie je hier.
Sneeuwpop van vlechtstroken
Met vlechtstroken kun je deze super leuke sneeuwpop prikker maken. Prik de papieren strook zigzaggend op een saté prikker. En geef je sneeuwpop dan nog een gezichtje.
Sneeuwpop vingerverven
Lekker kliederen in de verf voor dit knutselidee! Je stempelt deze sneeuwpop namelijk met de topjes van je vingers. En als je schilderij af is, kun je de sneeuwpop nog pimpen met knoopjes, een sjaal en een hoed.
Smeltende sneeuwpop knutselen
Deze sneeuwpop is zo leuk! Je kunt hem laten smelten door het rietje op zijn rug naar beneden te trekken. In de video zie je hoe je deze leukerd maakt.
‘Lees ook: 10 Leuke dingen om te doen als het regent.’
Sneeuwpop van klei of zoutdeeg
Wij knutselen graag met zoutdeeg thuis. Je kunt er – net als met klei – alle vormen mee maken. Alleen kun je deze kunstwerken ook bewaren. Deze sneeuwpop maakten we door drie bolletjes wit zoutdeeg (check hier het recept) op elkaar te zetten met een tandenstoker ertussen voor extra stevigheid. Daar prikten we aan beide kanten een klein takje in. Toen hebben we hem afgebakken in de oven; zo’n 5 uur op 75 graden. En daarna hebben we hem verder versierd.
Sneeuwpop van waxinelichtje
Deze shiny exemplaren van waxinelichtjes maakten we voor Kerst. Maar geef ze een ander lintje en je kunt ze ook buiten de feestdagen nog neerzetten.
Sneeuwpop bowlen
Knutselideeën waarmee je na het maken ook nog kunt spelen, zijn bij mijn kinderen altijd populair. De sneeuwpop kegels maak je van wc rollen – even sparen dus! – en daarna kun je bowlen.
‘Lees ook: 12x Knutselen met papieren bordjes.’
Sneeuwpop maken met sneeuwverf
Zelf sneeuw maken, een beter knutselidee in de winter is er bijna niet. Het bevat namelijk alle ingrediënten om bij je kinderen in de smaak te vallen. Want je kunt er enorm mee kliederen én het eindresultaat is echt fantastisch. In de video zie je hoe je deze puffy sneeuwverf maakt en laat ik je zien hoe je er een sneeuwpop mee kunt verven.
Sneeuwpop van eikels maken
Als je nog een paar eikeltjes hebt of buiten kunt vinden, dan kun je deze leukerds maken. Je prikt twee eikels aan elkaar met een cocktailprikker. Dan verf je ze wit; grote kans dat je twee lagen nodig hebt om de verf dekkend te krijgen. Als de verf droog is, teken je met marker een gezichtje op de sneeuwpop. En tot slot knoop je een sjaal van vilt of chenilledraad om zijn nek.
Sneeuwpop knutselen van wc rol
Je hoeft natuurlijk niet perse een hele bowling set compleet te maken. Eén sneeuwpop knutselen van wc rol is ook al heel erg leuk. Je kunt hem eventueel in het raam hangen aan zijn oorwarmers.
Sneeuwpop van watten
Dit is wel een heel zachtaardig exemplaar. Je knutselt deze sneeuwpop door proppen watjes op een papier te plakken. En als je kind wat jonger is, kun je eventueel wat hulplijnen op papier zetten door een schaaltje om te trekken.
‘Lees ook: De leukste winter spelletjes voor kids.’
Sneeuwpop met sneeuwbollen buik
Ik heb een tijd lang sneeuwbollen verzameld. Ik vind dat ze echt iets magisch hebben. Daarom heb ik deze sneeuwpop ook een transparante buik gegeven met sneeuw, zodat je hem kunt schudden. Je maakt hem van 2 grote papieren bordjes en 1 kleine. In één van de grote borden heb ik een gat geknipt en daarachter doorzichtig inpak folie geplakt. De borden plakte ik op elkaar met nepsneeuw (mini foam balletjes – €1,75 Pipoos) ertussen. En ook het kleine bordje ertussen als hoofd. Daarna heb ik de sneeuwpop verder versierd. Leuk toch?!
Sneeuwpop van kurk
Deze sneeuwpopjes heb ik gemaakt van kurk. Die verf je van te voren wit en daarna kun je ze verder versieren. Als je daarna nog zin hebt in een spelletje, kun je deze sneeuwpopjes ook gebruiken als pionnen in het winter spelletje Lawines & Ladders. Een winter variant die ik heb gemaakt op het spelletje ‘Slangen en Ladders.’ De gratis printable vind je hier.
Sneeuwpop in sneeuwbol
Van alle winterknutsels is dit één van mijn favorieten. Hij is zo gemaakt, maar het resultaat is geweldig. Je knipt een rondje uit vrij stevig papier en die versier je. Ik heb de sneeuwpop geverfd, maar je zou hem de kids ook kunnen laten stempelen met wattenstaafjes. De onderkant is een derde deel van een wc-rol. Die knip je aan de bovenkant in en daar schuif je je papiertje in als het droog is. Klaar!
‘Lees ook: 10x Winter traktatie ideeën – voor kids die in de winter jarig zijn.’
Sneeuwpop knutselen van papier
Een sneeuwpop knutselen van papier is ook een leuk idee. Je maakt hem door 2x 4 rondjes uit wit papier te knippen. Die vouw je door het midden en plak je met de zijkanten op elkaar, zodat er 2 halve bollen ontstaan. Plak ze op een papiertje en geef je sneeuwpop ook nog een gezicht. Leuk om er een kaart van te maken, voor opa en oma bijvoorbeeld.
Sneeuwpop van een papieren matje
Of deze papieren sneeuwpop is ook erg leuk om te knutselen. De basis is een matje van papier waarvoor je hier op onze website het patroon vindt, plus nog een aantal andere patronen voor het knippen van papieren sneeuwvlokken. Als je matje af is, plak je er een hoofd op en een paar armen en heb je een super leuke sneeuwpop.
Sneeuwpop werpen
Wie gooit zijn ‘sneeuwballen’ als eerste door de buik van de sneeuwpop? Ik heb de sneeuwpop gemaakt van een groot en klein kartonnen bordje en in de grootste een gat geknipt. Om hem rechtop te laten staan, heb ik een snee in een tissuebox gemaakt en hem daarin gezet. In plaats van (pingpong) ballen kun je ook witte stevig opgerolde sokken gebruiken.
Smeltende sneeuwpop van vilt
Een sneeuwpop maken is leuk, alleen is het zo jammer dat ze niet voor eeuwig blijven staan. Maar ook zo smelt je voor ze, toch?!
‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 Toffe, maar simpele knutselideeën voor kids.’
Sneeuwpop slijm
Hoe vet is dit?! Ook al sneeuwt het niet, met dit slijm recept kun je toch met sneeuw spelen. Bouw een sneeuwpop, die net als echte sneeuw ook weer in elkaar zakt, maak sneeuwballen of speel er gewoon lekker mee, want dit slijm voelt zo lekker in je handen!
Sneeuwpop zonnevanger knutselen
Deze sneeuwpop is tegen de zon opgewassen. Van de zon gaat hij juist extra shinen! Je hebt er een groot en een klein papieren bordje voor nodig. Daaruit knip je het binnenstuk en daarachter plak je bakpapier. Daarna kun je je sneeuwpop nog versieren met een gezichtje, shawl en hoed. En dan plak je dit winter knutselwerkje op het raam. Simpel én leuk!
Sneeuwpop stempelen
Een sneeuwpop kun je ook stempelen. Ik heb een wc rol en wattenstaafje voor de vlokken gebruikt, maar een kurk, doppen van een fles of aardappels zijn ook heel leuk om hiervoor te gebruiken.
‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’
Sneeuwpoppen gooien
Met dit spelletje lukt het toch nog om sneeuwballen te gooien. Je hebt alleen een paar lege plastic bekertjes, permanente markers en wat witte sokken of ballen nodig. Maak van de bekers sneeuwpoppetjes en rol de sokken strak op tot sneeuwballen. En daarna mag het sneeuwballen gevecht losbarsten. Wie gooit de meeste sneeuwpoppen om?
En, heb je al iets leuks tussen deze sneeuwpop knutsels gezien? Mocht je er één van gaan maken, dan vinden wij het altijd super leuk om te horen of het gelukt is. Je kunt daarom altijd een reactie achter laten onder dit blog. Of – nog leuker! – laat je creatie zien door een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt!
Nog meer leuke winterknutsels voor kids
Behalve deze sneeuwpoppen vind je op onze website nog veel meer leuke winterknutsels voor kinderen. Bekijk al deze knutselideeën maar eens. Of misschien vind je het wel leuk om deze iglo te knutselen van watjes! En voor kinderen die van kleuren houden, zijn onze winter kleurplaten heel leuk om te downloaden. (gratis!)
Houd verder onze website en social media kanalen altijd goed in de gaten, want we vullen onze knutselideeën wekelijks aan. En wil je ervoor zorgen dat je niets meer mist? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!
Geen reacties