Puffy sneeuwverf maken & een sneeuwpop verven

14 januari 2018
Sneeuwpop knutselen: lekker kliederen en knutselen, een super leuk knutselidee in de winter. Zelf sneeuwverf maken en er daarna een sneeuwpop mee knutselen.

Zelf sneeuw maken… een beter knutselidee voor in de winter is er niet! Het bevat namelijk alle ingrediënten om bij je kinderen in de smaak te vallen. Want je kunt er enorm mee kliederen én het eindresultaat is echt fantastisch. Ik geef je mijn recept voor deze puffy sneeuwverf en laat je zien hoe je er deze sneeuwpop mee kunt verven. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos, dus bedenk er vooral ook je eigen leuke variaties op. En deel je kiekjes op onze Facebook pagina of tag ons op Instagram. Dat vinden we leuk!

Wat heb je nodig?

Voor de sneeuwverf:

 • Scheerschuim
 • Knutsellijm
‘Lees ook: Winterknutsels – 16 Leuke ideeën om in de winter te knutselen.’

Voor de sneeuwpop:

 • Vel papier om de sneeuwpop op te verven.
 • Zwart papier om de hoed, ogen, mond en knoopjes uit te knippen. Maar je kunt de ogen, mond en knoopjes ook van knopen maken.
 • Oranje papier voor de neus van de sneeuwpop.
 • Glitter voor een extra shiny effect. Nèt echt!

Sneeuwverf maken

 1. Spuit een bakje vol met scheerschuim.
 2. Voeg nu een gelijke hoeveelheid lijm toe. Dat is natuurlijk moeilijk inschatten, omdat het schuim uitzet. Maar ik heb een halve tube lijm gebruikt. Wees niet te zuinig, want dan wordt je verf te nat, waardoor hij in je vel papier trekt en slechter droogt.
 3. Roer het scheerschuim en de lijm door elkaar. Maar wel rustig, want anders slaat je scheerschuim ‘dood’.
‘Lees ook: Sneeuwpop knutselen – 20 Leuke knutselideeën voor kids.’

Sneeuwverf bewaren

Wil je de sneeuwverf al eerder maken, omdat je het bijvoorbeeld op een partijtje gebruiken wilt? Zet het dan in een luchtdicht bakje in de koelkast, dan blijft het langer goed. Maar wacht niet te lang met verven, want op den duur stort de scheerschuim in.

Sneeuwpop maken

 1. Schilder met een kwast – maar een lepel werkt ook – een sneeuwpop op je vel papier. Voor peuters kun je eventueel de vorm van de sneeuwpop alvast op papier tekenen door 2 bakjes om te trekken.
 2. Knip uit oranje papier een neus en uit zwart papier een hoed en nog wat rondjes voor de ogen, mond en knoopjes. Je kunt hiervoor ook knopen gebruiken.
 3. Druk alles voorzichtig in de sneeuw. Door de lijm blijft het straks vanzelf vastzitten.
 4. Strooi er als finishing touch nog wat glitter overheen. Zo lijkt de sneeuw net echt!
‘Lees ook: De leukste winter spelletjes voor kinderen.’

Meer knutselideeën?

Vond je dit leuk? We hebben nog veel meer leuke knutsels online staan. Kijk maar eens bij onze andere knutselideeën. En abonneer je gratis op ons YouTube kanaal, waar iedere week weer een nieuwe creatieve video online komt. Zo blijf je op de hoogte!

Dé ultieme verkleedkleding voor LEGO fans: Zelf een LEGO kostuum maken
Kapotte broek maken - 10x de leukste lapmiddelen voor gaten in knieën

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter