Sneeuwpop vouwen – Maak stap voor stap een origami sneeuwpop

14 januari 2023
Sneeuwpop vouwen - Maak stap voor stap een origami sneeuwpop!

Deze origami sneeuwpop is een super leuke winterknutsel voor kinderen. Het is niet moeilijk om de sneeuwpop te vouwen. En als je hem af hebt, kun je hem bijvoorbeeld op een vel papier plakken of er een sneeuwbol van maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de sneeuwpop vouwt.

Wat heb je nodig voor het vouwen van de sneeuwpop?

  • Een vierkant velletje wit papier. Ik heb hiervoor een vouwblaadje (van 15 x15 cm) op een wit A4tje gelegd en zo een wit vierkant uitgeknipt.
  • Stiften of potloden

En als je de sneeuwbol wilt knutselen ook:

‘Lees ook: Meer dan 40 leuke winterknutsels voor kinderen.’

De sneeuwpop vouwen

  1. Vouw de sneeuwpop volgens de stap voor stap uitleg die je duidelijk kunt volgen in de video hierboven.
  2. Kleur een gezichtje op de sneeuwpop, knopen op zijn buik en kleur ook zijn muts in.
  3. Na het vouwen van de sneeuwpop kun je er verder mee knutselen, door hem bijvoorbeeld te plakken op een vel papier en daar een mooi winter landschap bij te tekenen of plakken. Of je maakt er een sneeuwbol van.
  4. Knip voor het maken van de sneeuwbol een rondje uit blauw papier, groot genoeg zodat de sneeuwpop erin past. En knip uit zwart papier de onderkant van de sneeuwbol. Plak ze daarna aan elkaar vast.
  5. Dan lijm je ook de origami sneeuwpop op de bol.
  6. En tot slot vul je de sneeuwbol met sneeuw, bijvoorbeeld door er mini pompons op te plakken. Of je kunt ook kleine witte rondjes stempelen met een wattenstaafje en verf of er witte rondjes papier opplakken.
‘Lees ook: De leukste winter kleurplaten voor kinderen (gratis downloaden!

Leuke origami sneeuwpoppen, vind je niet?! Als jullie nu ook zo’n schattige sneeuwpop gaan vouwen, dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen door een foto van jullie knutsel te delen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke winterknutsels voor kids

Behalve deze origami sneeuwpop vind je op onze website nog veel meer leuke winterknutsels voor kinderen. Bekijk al deze knutselideeën maar eens. Of misschien vind je het wel leuk om één van deze andere sneeuwpoppen te maken, je hebt er geen sneeuw voor nodig! En voor kinderen die van kleuren houden, zijn onze winter kleurplaten heel leuk om te downloaden. (gratis!)

Houd verder onze website en social media kanalen altijd goed in de gaten, want we vullen onze knutselideeën wekelijks aan. En wil je ervoor zorgen dat je niets meer mist? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Sneeuwpop knutselen | 25 Leuke sneeuwpop knutsels om te maken
Winterknutsels | 40+ Leuke ideeën om te knutselen in de winter

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter