Sneeuwvlok knippen | 8 Leuke én makkelijke sneeuwvlok patronen

16 januari 2022
Sneeuwvlok knippen | 8 Leuke én makkelijke sneeuwvlok patronen.

Het is winter! En hoewel dat in Nederland niet garant staat voor een dik pak sneeuw, kunnen we het ook zelf laten sneeuwen! Namelijk door sneeuwvlokken te knippen uit papier. Dat is super leuk om te doen met kinderen en het resultaat is altijd mooi. Je kunt zelf iets moois knippen. Of je maakt gebruik van onze patronen; van makkelijke sneeuwvlokken tot wat moeilijkere sneeuwvlokken om te knippen en zelfs figuur patronen met sneeuwpoppen. Een super leuke winterknutsel!

Wat heb je nodig voor het maken van sneeuwvlokken?

 • A4 papier of vouwblaadjes
 • Scherpe (kleine) schaar
 • Eventueel deze printable met makkelijke en moeilijke sneeuwvlok patronen of deze printable voor het knippen van sneeuwpoppen
Sneeuwvlok knippen | 8 Leuke én makkelijke sneeuwvlok patronen.
‘Lees ook: Zo maak je simpel zelf vetbollen voor de vogels in je tuin.’

Sneeuwvlok knippen

 1. Voor het knippen van sneeuwvlokken, heb je een vierkant stuk papier nodig. De maat van onze printables is afgestemd op een A4-tje en die moet je dus eerst nog even vierkant knippen. Dat doe je door één van de hoeken van het blaadje schuin naar de andere kant te vouwen. De langwerpige strook die uit blijft steken, knip je af. Maak je zelf een sneeuwvlok patroon of teken je onze patronen over op je papier, dan kun je ook andere formaten papier gebruiken, zoals vouwblaadjes.
 2. Het vierkante stuk papier vouw je in de vorm van een patatzak. Hoe je dat doet, kun je heel duidelijk stap voor stap zien in de video hierboven.
 3. Knip het patroon uit dat je mooi vindt; nummer 4 & 6 zijn makkelijke sneeuwvlokken om te knippen, 3 & 5 gemiddeld en nummer 1 & 2 iets moeilijker omdat het wat priegeliger is om te knippen.
 4. Leg het patroon op je papieren patatzak en knip het uit. Gebruik daarbij een scherpe schaar. Als je een nagelschaartje hebt, kun je die heel goed gebruiken. Die zijn super scherp en klein en dus makkelijk manoeuvreerbaar.
 5. Vouw je sneeuwvlok open en bekijk het eindresultaat; prachtig toch! Je kunt ze bijvoorbeeld op een papier plakken in een contrasterende kleur of er touwtjes aan maken en ze in het raamkozijn hangen. Staat super mooi!
Sneeuwvlok knippen | 8 Leuke én makkelijke sneeuwvlok patronen.

Sneeuwpop sneeuwvlokken knippen

Als je onze sneeuwvlok patronen allemaal geprobeerd hebt, is het ook leuk om zelf een ontwerp te maken. Of je gaat door met sneeuwvlokken knippen voor gevorderden en maakt echte figuren! Met deze printable kun je de sneeuwpop hieronder maken en/of de cirkel van sneeuwpoppen. Bij de eerste knip je eerst de sneeuwvlok en daarna knutsel je er een hoofd, hoed en armen bij van papier. En voor de tweede knip je de print uit en kun je de sneeuwpoppen daarna met stift eventueel ook nog versieren. Erg leuk!

‘Lees ook: 11 Geweldige recepten met marshmallows voor kids.’
Sneeuwvlok knippen | 8 Leuke én makkelijke sneeuwvlok patronen.

Ga jij deze sneeuwvlokken nu ook knippen? Dan vinden wij het super leuk als je ons het eindresultaat laat zien. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd.

Nog meer leuke winterknutsels voor kids

Voor meer leuke winterknutsels en activiteiten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Check zeker deze knutselideeën met als thema winter. En hier vind je 22 toffe ideeën om sneeuwpop te knutselen. Houden jullie van spelletjes? Dan is ons blog met winter spelletjes waarin je allerlei leuke activiteiten voor de kinderen vindt ook leuk!

Voor andere knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal! Daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online.

Knutselidee Nationale Voorleesdagen 2022 | Monster boekenlegger maken
Sneeuwklokjes knutselen | Zo vouw je sneeuwklokjes van papier

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Joyce 12 februari 2023 at 12:06 pm

  Dank je wel, mooie en leuke patronen voor elke leeftijd! Blij mee!

 • Reply Ellen Van Loon 15 januari 2024 at 8:19 am

  Hoi Annemieke,
  Wat een simpele maar leuke sneeuwlokken, patronen uitgeprint om met mensen met dementie te maken.
  Bedankt

 • Laat een reactie achter