De eerste stap naar de perfecte gordijnen voor in je interieur

20 juli 2022

In het interieur zijn gordijnen echte sfeermakers! Het materiaal, de kleur, het patroon van de stof en het totale oppervlak van de gordijnen bepalen grotendeels de uitstraling van een ruimte. Daarom is het niet geheel onbelangrijk om je van te voren goed te verdiepen in alle mogelijkheden. Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning of is het gewoon hoog tijd voor nieuwe gordijnen? Dan kun je zeker wel wat advies gebruiken in de zoektocht naar de perfecte gordijnen voor jou. Wij helpen je alvast een handje op weg.

Snel en makkelijk – kant en klaar gordijnen

Raamdecoratie moet uiteraard mooi en stijlvol zijn en bij het huis en het interieur passen. Wil je het jezelf vooral heel makkelijk maken, kies dan voor gordijnen kant en klaar bij je thuis afleveren. Even ophangen en klaar ben je, het opfrissen van je interieur is nog nooit zo makkelijk geweest.

‘Lees ook: Fotowand maken – met deze tips gaat het zeker lukken.

Soorten gordijnen – vitrage

Voor welk gordijn moet je nu kiezen? Er zijn talloze mogelijkheden, denk van te voren heel goed na over je wensen. Je kunt altijd eerst beginnen met een vitrage op te hangen. Dit is een dun gordijn dat weliswaar licht – gefilterd – doorlaat, maar de inkijk ondertussen wel serieus verminderd. Hierdoor kun je wel heerlijk genieten van de zonnestralen die het huis binnenkomen, maar heb je toch genoeg privacy. Vitrage geeft je eigenlijk het beste van twee werelden.

Vitrage lichtinval & geluidsdemping

Hoewel vitrage het licht van de zon ‘dempt’, zorgt het juist toch voor een mooiere lichtinval. Je interieur krijgt daardoor op zomerse dagen een warme en tegelijkertijd een frisse gloed van. Dit is niet het enige voordeel van vitrage, denk ook aan de subtiele geluidsdemping die zelfs deze dunne strook stof al voor elkaar krijgt. Vitrage is een hele mooie en decoratieve manier om je huis binnen no-time een nieuwe look te geven.

De eerste stap naar de perfecte gordijnen voor in je interieur

Overgordijnen

Nadat je voor een vitrage hebt gekozen, kun je altijd nog kijken naar een dikker gordijn om in de avonduren dicht te trekken of naar beneden te rollen. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende gordijnen die een ruimte donker maken, deze zijn vaak ook heel fijn voor in de slaapkamer. Overgordijnen hebben ook een isolerende functie. In de zomer zorgen ze ervoor dat het lekker koel binnen blijft en in de winter houdt een dicht gordijn juist de warmte heerlijk binnen. Ideaal!

Kant en klaar raambekleding is ideaal als je het jezelf makkelijk wil maken

Je kunt gordijnen op maat laten maken, dan kun je zelf de stof uitkiezen en beslissen hoe je nieuwe raamdecoratie eruit komt te zien. Denk van te voren goed na of je enkele plooi of dubbele plooi gordijnen wil. En heel belangrijk natuurlijk, zorg dat je de ruimte waar de raambekleding komt te hangen goed meet. Niets is vervelender als je op maat gemaakte gordijnen niet goed passen. Waar je ook goed op moet letten is de kleur of het patroon van de stof. Gordijnen zijn heel sfeer bepalend, dus kies voor iets waar je voorlopig niet snel op uitgekeken raakt. Kan je wel wat gordijn inspiratie gebruiken, plan een avondje Pinterest met jezelf in en je krijgt de leukste ideeën.

‘Lees ook: Badkamer indelen | Met deze tips & handige tools kom je tot de beste inrichting.
Dit zijn de mooiste comfortabele én gemakkelijke schoenen voor dames
Zo kies je 't beste mobiele abonnement voor kinderen uit

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter