Een speelparadijs in de kinderkamer – tips en 11 toffe ideeën!

28 mei 2020
Een speelparadijs in de kinderkamer!

De meeste kinderen stuiteren van de energie, ze klimmen, klauteren, rennen en zijn continu in beweging. Dit doen ze niet alleen in de speeltuin, maar ook in huis. Stoelen en banken in de woonkamer zijn niet de meest geschikte klimmaterialen. Eigenlijk moet je juist van de kinderkamer een superleuk en veilig speelparadijs maken, waar kinderen op een verantwoorde manier hun energie kwijt kunnen. En daar zijn een paar hele creatieve en toffe ideetjes voor, kijk maar mee.

Klimapen – klimrek kinderkamer

Veel kinderen hebben de neiging om overal op te klimmen. Het klauteren begint al op jonge leeftijd. Een handige en leuke oplossing hiervoor is het klimrek van Kaos. Deze wall bar – gemaakt van essenhout – is 180 centimeter hoog en 60 centimeter breed. Het klimrek houdt een gewicht tot 100 kilo. Extra leuk van deze klimwand is, het is multifunctioneel. Je kunt kiezen voor een dubbel rek, je kunt er ook een bureau of een speciale canvas organizer- om spulletjes op te bergen – aan bevestigen.

11 x Toffe ideeën om van de kinderkamer een speelparadijs te maken

Zorg er wel altijd voor dat er onder een klimrek een rubberen veiligheidsmat ligt. En dat er toezicht is als je kind nog klein is.

‘Lees ook: Speelhuisjes en tipi tent inspiratie voor in de kinderkamer.

Speelparadijs

Naast een klimrek aan de muur, kun je er ook voor kiezen om een echte klimwand te maken. Kies een mooie egale sterke muur uit, plaats hier een houten plaat tegenaan en bevestig hier een aantal klimgrepen op. Wil je het helemaal goed aanpakken, maak dan nog een mooi schilderkunstwerk op de muur. Verderop in de blog laat ik je zien hoe cool dit er dan uitziet!

In plaats van dat kinderen een beetje spannend gaan doen en via een matras vanaf een hoogslaper willen glijden is misschien een echte glijbaan een beter idee. Je hebt tegenwoordig ontzettende leuke hoogslapers met een glijbaan er aan vast of je koopt er eentje los. Het Belgische merk Arthur and Friends verkoopt hele mooie glijbanen. Een schommel zorgt ook altijd voor veel plezier en kan perfect in een slaapkamer hangen. Hoe dit er allemaal uitziet in de kinderkamer laat ik je nu zien.

1# Indoor ballenbak

Creëer een indoor speelparadijs in de kinderkamer met een échte ballenbak. Kinderen kunnen hier lekker in rollen, duiken, spelen of juist chillen. Het merk Misioo heeft een uitgebreide collectie ballenbakken, die je o.a. kunt shoppen bij Bol.com.

2# Hoogslaper met glijbaan

11 x Toffe ideeën om van de kinderkamer een speelparadijs te maken

Een hoogslaper met een glijbaan, iedere ochtend is het een feestje om wakker te worden. Het eerste wat je kindje doet is uit bed meteen naar beneden glijden. Je kunt uit genoeg leuke hoogslapers kiezen, zoals deze met een glijbaan van het merk Flexa.

‘Lees ook: 25 x Te gekke behang prints voor in de kinderkamer.

3# Hangen aan de ringen

11 x Toffe ideeën om van de kinderkamer een speelparadijs te maken

Kinderen kunnen een hele tijd zoet zijn met het hangen aan ringen. Spelen met ringen maakt het lichaam sterker, traint en ontwikkelt ook het evenwicht en de lichaamcoördinatie. Het merk Lillagunga heeft hele mooie ringen, je shopt ze onder andere bij I Love Speelgoed.

4# Slingerband schommel

11 x Toffe ideeën om van de kinderkamer een speelparadijs te maken
Schommel in de kinderkamer – Photographeeeu voor Shutterstock

Wil je ook zo’n stoere schommel in de kinderkamer? Je koopt deze hier! Je kunt de schommel met een likje verf ook nog een leuk kleurtje geven.

5# Klimmuur kinderkamer

11 x Toffe ideeën om van de kinderkamer een speelparadijs te maken
Klimmuur in de kinderkamer – Followtheflo voor Shutterstock

Hoe gaaf is deze klimwand in de kinderkamer? Zo raakt je kind wel de nodige energie kwijt. Duik de bouwmarkt in voor houten platen, shop hier speciale klimgrepen voor kinderen en je kunt zelf een klimwand in de kinderkamer maken.

6# Bed en klimwand in één

Dit is wel een heel tof en origineel idee! Wil je ’s avonds lekker in je bedje kruipen, dan moet je eerst even via de klimmuur naar boven.

7# Schommelen in de slaapkamer

11 x Toffe ideeën om van de kinderkamer een speelparadijs te maken
Kinderkamer – Eva | Little Neighbours

Het neemt niet veel ruimte in beslag, maar zorgt wel voor een hoop plezier. Een eenvoudige schommel in de slaapkamer past eigenlijk bijna altijd wel. Kijk eens hier als je op zoek bent naar zo’n schommel!

‘Lees ook: Werkplek inspiratie voor in de kinderkamer.

8# Gymzaal in de kinderkamer

11 x Toffe ideeën om van de kinderkamer een speelparadijs te maken

Dit is voor de fanatiekelingen! Tover de kinderkamer om tot een échte gymzaal. Online kun je verschillende soorten klimapparaten vinden.

9# Stijlvolle schotelschommel

11 x Toffe ideeën om van de kinderkamer een speelparadijs te maken
Kinderkamer – Eva | Little Neighbours

Een schotelschommel is weer eens iets anders. En dit mooie exemplaar van het Nederlandse label Rafa-Kids is ook nog eens super stijlvol.

10# Klimnet aan het plafond

Voor de daredevils is een klimnet aan het plafond in de slaapkamer toch wel de ultieme uitdaging!

11# Subtiel klimrek

Wil je niet teveel poespas in de kinderkamer, dan is deze klimmuur heel subtiel.

‘Lees ook: Mooie rotan, bamboe & houten accessoires voor in de kinderkamer.
Een klimwand in de kinderkamer
Juni - de kinderkamer favorieten van Lady Lemonade
De 7 leukste 'vintage' shopadresjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter