Een speelparadijs in de kinderkamer!

21 juli 2017
Speelparadijs in de kinderkamer

De meeste kinderen stuiteren van de energie! Ze klimmen, klauteren, rennen en zijn continu in beweging en niet alleen in de speeltuin, maar ook in huis. Mijn Chesterfield stoel in de woonkamer heeft een enorme aantrekkingskracht op zowel mijn eigen dochters als op vriendjes en vriendinnetje die komen spelen. Blijkbaar roept deze stoel ‘klim op mij!’ Iedereen hangt er altijd als een aapje over heen. Reva en Lucy klimmen als het kan overal op. Als de meiden op hun slaapkamer gaan spelen moet ik stiekem zo nu en dan even een kijkje gaan nemen. Mijn lieve acrobaatjes spoken namelijk soms dingen uit die niet helemaal safe zijn. Eigenlijk moet je van de kinderkamer een verantwoord en veilig speelparadijs maken, waar kinderen op de juiste manier hun energie kwijt kunnen. En daar zijn een paar hele creatieve en toffe ideetjes voor.

Klimapen

Een tijdje geleden was ik beneden de was aan het opvouwen, Reva en Lucy speelde boven op hun kamer. Toen stond opeens een paniekerige Reva naast me, ‘mama, er is iets heel ergs gebeurd met Lucy.’ Meteen trok ik een sprintje naar boven en wat zag ik daar? Lucy zat bovenop Reva haar kledingkast. Ze deed het bijna in haar broek, want ze wist niet meer hoe ze er af moest. Blijkbaar hebben ze het samen zo georganiseerd dat Reva Lucy heeft geholpen om via haar bed zo de kast op te klimmen. Hoe verzinnen ze het? Duidelijk heb ik uitgelegd dat dit niet mag en dat dit gevaarlijk is. Blijkbaar hebben ze allebei zo’n enorme klimdrang, misschien moet ik wel een klimrek in de slaapkamer plaatsen. Dit kun je namelijk heel eenvoudig doen.

‘Lees ook: Spelen en snurken in een hoogslaper!

Speelparadijs

Naast een klimrek aan de muur, kun je er ook voor kiezen om een echte klimwand te maken. Kies een mooie egale sterke muur uit en plaats hier een aantal klimgrepen op. Wil je het helemaal goed aanpakken, maak dan nog een mooi schilderkunstwerk op de muur.

In plaats van dat kinderen een beetje spannend gaan doen en via een matras vanaf een hoogslaper willen glijden is misschien een echte glijbaan een beter idee. Je hebt tegenwoordig ontzettende leuke hoogslapers met een glijbaan er aan vast of je koopt er eentje los. Het Belgische merk Arthur and Friends verkoopt mooie stijlvolle glijbanen. Een schommel zorgt ook altijd voor veel plezier en kan perfect in een slaapkamer hangen. Hoe dit er allemaal uit ziet in de kinderkamer? Ik geef je alvast een voorproefje.

‘Lees ook: Kinderkamer delen – Inspiratie & tips!

Homepolish

Paulina Arcklin

Petit and Small

Dekolethi

VT Wonen

Apartment Therapy

VT Wonen

Bolig pluss

Heinässä heiluvassa

Alt

12 x Inspiratie voor een neutrale kinderkamer
Poster webshops die je niet mag missen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter