Speelplek in de tuin | Maak een speelgoed bouwplaats van grind & stenen

6 april 2022
Speelplek in de tuin | Maak een speelgoed bouwplaats van grind & stenen.

Kinderen hebben niet veel nodig om lekker te kunnen spelen. Een zak met grind en een paar speelgoed graafmachines, tractors, vrachtwagens en andere bouwvoertuigen zijn al genoeg voor eindeloos speelplezier. Daarmee kunnen ze uren lang steentjes heen en weer rijden, graven en bouwen. Een speelplek in de tuin die een super leuk en origineel alternatief is voor een zandbak. En of je nu een grote of een kleine tuin hebt, deze speelplek past altijd. Wij geven je tips over hoe je zo’n geweldige speelgoed bouwplaats in de tuin maakt.

Wat heb je nodig?

  • Een plekje in de tuin om de speelgoed bouwplaats te creëren
  • Speelgoed voertuigen die geschikt zijn voor buiten. Bij de Action, Zeeman of de HEMA kun je deze bijvoorbeeld voordelig vinden.
  • Grind (kiezelstenen) & wat grotere stenen, de hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot de speelplek in de tuin wordt. O.a. te koop bij Grind-split.nl.
‘Lees ook: Het leukste buitenspeelgoed voor in de tuin.’

De speelplek in de tuin maken

Speelplek in de tuin | Maak een speelgoed bouwplaats van grind & stenen.
  1. Kies een geschikte plek voor de speelgoed bouwplaats. Een speelplek die de hele dag in de volle zon staat, is bijvoorbeeld niet handig. Want op een warme zomerdag worden de stenen dan te heet om mee te spelen. Houd er ook rekening mee dat de steentjes ook buiten de bouwplaats terecht komen en er dus geen kwetsbare bloemen en planten omheen staan. En het is ook fijn als de ondergrond rondom de speelplaats in de tuin zacht is, zodat de kinderen er op hun knieën omheen kunnen zitten.
  2. Als je een mooie speelplek gevonden hebt, kun je de omheining van de speelgoed bouwplaats in de tuin maken. Dat kun je doen met houten latten of grotere stenen die je een klein stukje ingraaft, waardoor ze rechtop blijven staan en er samen voor zorgen dat het kleinere grind er niet makkelijk tussenuit valt. Of je gaat voor een makkelijkere oplossing en koopt een lege zandbak. Hierbij zit je alleen wel vast aan de vorm van je bouwplaats, terwijl je met grote stenen bijvoorbeeld veel flexibeler en creatiever kunt zijn. Zeker als je tuin wat kleiner is.
  3. Stort je grind in de speelgoed bouwplaats. Je kunt uit superveel verschillende soorten kiezen, de meesten zijn niet duur. Dus kies een kleur die mooi bij je tuin past. En het is leuk om naast een zak met grind ook wat grotere kiezelstenen toe te voegen voor extra veel speelplezier.
  4. Zet tot slot de speelgoed werkvoertuigen, zoals een bulldozer, graafmachine, tractor of vrachtwagen in de bouwplaats. Je speelplek in de tuin is af. En de kinderen kunnen er nu lekker in gaan graven, bouwen, wegen maken en rijden. Het leuke van deze speelplek is dat hij de creativiteit van kids enorm stimuleert en er steeds weer nieuwe ‘verhalen’ worden verzonnen om te spelen. En je kunt de bouwplaats ook nog omtoveren in de prehistorie door de voertuigen te vervangen voor speelgoed dino’s.

Zandbak vs. speelgoed bouwplaats
De speelgoed bouwplaats is niet alleen een leuk alternatief voor de zandbak, maar heeft bovendien ook een aantal voordelen. Katten kiezen bijvoorbeeld liever voor zand dan grove kiezelstenen om hun behoeftes in te doen. En als het regent loopt al het water tussen de steentjes door, waardoor het nooit een modderpoel wordt en er altijd in gespeeld kan worden.

‘Lees ook: Meer dan 25 leuke buiten activiteiten & spelletjes voor kinderen.’
Speelplek in de tuin | Maak een speelgoed bouwplaats van grind & stenen.

En ga jij nu ook zo’n leuke speelplek in de tuin maken? Dan vinden wij het super leuk om te zien hoe het eindresultaat is geworden! Dus deel jullie speelgoed bouwplaats vooral met ons, bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Speelplek in de tuin | Maak een speelgoed bouwplaats van grind & stenen.
Foto: Tamingthegoblin.com.
Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!
Traktatie ideeën - 28 toffe uitdeelcadeautjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter