Mama, wil je met me spelen?

4 september 2015

Finn en Charlie kunnen zichzelf gelukkig goed vermaken, maar vinden het ook heerlijk om met mij te spelen. Lekker stoeien, stunten op het bed, samen de grootste blokkentoren van de wereld bouwen, een spelletje doen, knutselen, racen met de auto’s of zieke knuffels verzorgen. Alleen in alle hectiek van de dag, tussen het opstaan en naar bed gaan, wil zo’n speelmomentje nog wel eens sneuvelen. Of ik heb gewoon even nul inspiratie of zin om na het werk, de boodschappen en allerlei andere huishoudelijke klussen nog op mijn knieën een Duplo-kasteel te bouwen. En daarover voel ik me dan weer schuldig, want die twee jongens zijn natuurlijk veel belangrijker dan de was. Het is alleen niet altijd gemakkelijk om steeds met iets nieuws op de proppen te komen. Gelukkig heb ik in Ikea een nieuwe bron van inspiratie gevonden. De woongigant komt namelijk met een fantastische nieuwe speelgoedcollectie: LATTJO. En die is niet alleen voor kinderen, maar ook voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, tantes en ooms… Echt voor iedereen en alle leeftijden. Kijk, dat haalt het kind weer in mij naar boven!

Iedere dag carnaval

spelen, kinderen, baby, peuter, kleuter, tijd, samen, vermaken, vermaak, zelf, speelgoed, mama, moeder, papa, vader, verjaardag, cadeau, tips, ideeën, activiteit, spelletjes, jaar, 1, 2, 3, 4, 5, ikea, goedkoop, duur, euro, partijtje, leeftijden, zichzelWees creatief en verander in een robotvogel of vleermuisrat! De verkleedkleding is er niet alleen in kindermaten, maar ook volwassenen kunnen zich in een kostuum hijsen!

Ga mee in het ritme

spelen, kinderen, baby, peuter, kleuter, tijd, samen, vermaken, vermaak, zelf, speelgoed, mama, moeder, papa, vader, verjaardag, cadeau, tips, ideeën, activiteit, spelletjes, jaar, 1, 2, 3, 4, 5, ikea, goedkoop, duur, euro, partijtje, leeftijden, zichzel Na een dag werken is er niets leukers dan met je kind muziek maken. Met de drumstokken, de houten trommel en de tamboerijn van Ikea kun je met de hele familie een band vormen.

Receptenboek voor spelletjes

spelen, kinderen, baby, peuter, kleuter, tijd, samen, vermaken, vermaak, zelf, speelgoed, mama, moeder, papa, vader, verjaardag, cadeau, tips, ideeën, activiteit, spelletjes, jaar, 1, 2, 3, 4, 5, ikea, goedkoop, duur, euro, partijtje, leeftijden, zichzel Ken je dat? Heb je eindelijk tijd om samen te spelen, weet je niet precies hoe of wat? ‘Speel je mee?’ is een inspirerend receptenboek vol spelletjes die ouders en kinderen samen kunnen doen.

Schaken en puzzelen

spelen, kinderen, baby, peuter, kleuter, tijd, samen, vermaken, vermaak, zelf, speelgoed, mama, moeder, papa, vader, verjaardag, cadeau, tips, ideeën, activiteit, spelletjes, jaar, 1, 2, 3, 4, 5, ikea, goedkoop, duur, euro, partijtje, leeftijden, zichzel Van een gezellig potje samen schaken krijgt je kind inzicht in strategie. Is dat nog iets te ingewikkeld? Dan kun je natuurlijk ook samen torens bouwen van houten blokken of LATTJO domino spelen. Of daag jezelf uit met de bolvormige puzzels met 108 stukjes.

Binnen of buiten spelen?

spelen, kinderen, baby, peuter, kleuter, tijd, samen, vermaken, vermaak, zelf, speelgoed, mama, moeder, papa, vader, verjaardag, cadeau, tips, ideeën, activiteit, spelletjes, jaar, 1, 2, 3, 4, 5, ikea, goedkoop, duur, euro, partijtje, leeftijden, zichzelOp een druilerige dag maak je met een aantal lege flessen in een handomdraai een echte bowlingbaan in de gang, compleet met bal en genummerde ‘kegels’. Met een beetje meer ruimte kan je ook touwtrekken, touwtjespringen of spelen met het dartbord in de vorm van een spinnenweb. En is het lekker weer? Dan verplaats je het spel gewoon naar buiten.

De nieuwe speelgoedcollectie van Ikea ligt vanaf november 2015 in de winkels.

Speelgoedtip: Paw Patrol truck
DIY: Teken robot

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply fien 4 september 2015 at 6:21 pm

    heeft de ikea muziekinstrumenten?

  • Reply Annemieke 4 september 2015 at 9:35 pm

    Ja Fien, sowieso in deze nieuwe collectie die vanaf november te koop is. Leuk hè!

  • Laat een reactie achter