Reisspelletjes voor kinderen

30 mei 2014

Dit Hemelvaart weekend brengen wij met mijn familie door in een huisje. Dat is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Gezellig eten, oneindig veel kletsen, zwemmen en leuke uitstapjes maken. De telefoons gaan uit, tablets blijven thuis. Spelletjes worden er – heel oldskool – gespeeld op een bord. Maar sinds de ‘De Wijnen’ gemiddeld steeds jonger worden, kunnen we niet meer fanatiek Rummikubben, Triominossen of Woordzoeken. De kids doe je daar geen plezier mee. Gelukkig heeft spellen gigant Goliath ook voldoende games voor jonge kinderen in het assortiment, waardoor wij spelletjesfanaten toch nog aan ons trekken komen.

spelletjes, spellen, kinderen, peuters, kleuters, onderweg, vakantie, achterbank, reis, vliegtuig, trein, verveling, vervelen, familiespellen, kinderspellen, goliath, reisspellen, compact, reisspelletjes, barbecue party, bello bijt, snotty snotter, dino c 1. Barbecue Party
Hmmmm, barbecuen waar je maar wilt met deze compacte barbecue. Kies welk voedsel je wilt grillen en druk het naar beneden. Gebeurt er niets? Dan is de volgende speler aan de beurt. Maar pas op! Als je pech hebt, springen de ogen van de barbecue en het voedsel omhoog en ben je af!

 

spelletjes, spellen, kinderen, peuters, kleuters, onderweg, vakantie, achterbank, reis, vliegtuig, trein, verveling, vervelen, familiespellen, kinderspellen, goliath, reisspellen, compact, reisspelletjes, barbecue party, bello bijt, snotty snotter, dino c 2. Snotty Snotter
Trek aan Snotty’s snottebel, maar pas op! Laat hem niet uit zijn dak gaan! Wie er voor zorgt dat Snotty zijn hersenen kwijtraakt, die is af!

 

 

spelletjes, spellen, kinderen, peuters, kleuters, onderweg, vakantie, achterbank, reis, vliegtuig, trein, verveling, vervelen, familiespellen, kinderspellen, goliath, reisspellen, compact, reisspelletjes, barbecue party, bello bijt, snotty snotter, dino c 3. Dino Crunch
Red het eitje die de Dino heeft gestolen, maar pas op… De Dino kan elk moment aanvallen! Springt Dino naar voren? Dan heb je verloren.

 

 

spelletjes, spellen, kinderen, peuters, kleuters, onderweg, vakantie, achterbank, reis, vliegtuig, trein, verveling, vervelen, familiespellen, kinderspellen, goliath, reisspellen, compact, reisspelletjes, barbecue party, bello bijt, snotty snotter, dino c 4. Bello bijt
Durf jij aan Bello’s botjes te komen? Pas op! Maak Bello niet wakker… want het is een kwaaie rakker. Je drukt op een botje naar keuze. Als Bello niet bijtend wakker wordt, dan is de volgende speler aan de beurt. Maar als Bello wakker wordt en naar je uitvalt… dan ben je af.

 

spelletjes, spellen, kinderen, peuters, kleuters, onderweg, vakantie, achterbank, reis, vliegtuig, trein, verveling, vervelen, familiespellen, kinderspellen, goliath, reisspellen, compact, reisspelletjes, barbecue party, bello bijt, snotty snotter, dino c 5. Holle bolle big
Deze Holle Bolle Big is overal dol op hamburgers. Maar pas op, als je hem te veel voert, barst hij uit zijn jas!

 

 

Wie is de beste, slimste of snelste? De pret begint al op de achterbank van de auto, als de kleintjes zich onderweg vervelen. Want de reisspellen zijn compact en hebben geen losse onderdelen, waardoor ze zowel leuk zijn om tijdens de reis als op vakantie te doen. Maar je moet wel tegen je verlies kunnen. Want het ergste is, als je aan dit soort spelletjes begint, zal je zien dat je kinderen er beter in zijn dan jij!

Wil jij één van deze spelletjes winnen? We mogen er van allemaal één weggeven. Je hoeft ons hieronder alleen maar te laten weten wat jouw favoriet is en waarom jij zo van spelletjes houdt.

DIY: Smiley
Een koekje cadeau

Dit vind je misschien ook leuk

14 Reacties

 • Reply Jose 30 mei 2014 at 8:06 am

  Mijn ouders hielden niet van spelletjes spelen dus ik dacht dat in te halen nu ik een dochter heb. Helaas heb ik nog geen spelletje kunnen vinden waarmee ze langer dan 1 minuut mee wil spelen. Ik hoop dat holle bolle big hier verandering in kan brengen!
  Gr. Jose

 • Reply Melissa Souidy 30 mei 2014 at 8:09 am

  Ik vind Snotty snotter erg leuk voor mijn kids. Ik weet zeker dat ze dolle pret zullen beleven op de achterbank. Eindelijk eens ongestraft peuteren.

 • Reply Anna 30 mei 2014 at 8:45 am

  Holle Bolle big is leuk
  Ik hou van spelletjes omdat het gezellig is en leuk om met het hele gezin te doen,ipv voor de tv te hangen

 • Reply Marleen 30 mei 2014 at 1:22 pm

  Mijn dochter kiest de dino crunch 🙂 ze is vier jaar en dol op dino’s!
  goed tegen haar verlies kan ze nog niet goed, daar moeten we nog even aan werken 😉

 • Reply Sofie Dekkers 30 mei 2014 at 1:35 pm

  Omdat we dit jaar voor het eerst wat verder zullen rijden dan Zeeland, zou een spel voor de achterbank helemaal super zijn! Wij gaan voor 2 of 3 …
  Leuke actie!

 • Reply Angelique 30 mei 2014 at 1:57 pm

  Ik ben het er helemaal mee eens. Iedereen kijkt tegenwoordig continu naar een beeldscherm ipv gezellig met elkaar. Er is niks mis met kneuterigheid!! Wij vinden de big het leukst!

 • Reply Inge 30 mei 2014 at 2:04 pm

  Wij hebben thuis barbecue party en Belle en Thijn zijn er echt gek mee. Maar onze auto zit altijd tot de nok gevuld als we op vakantie gaan, dus we dachten dat meenemen er niet in zou zitten. Maar dit is de oplossing! Kunnen broer en zus lekker spelletjes doen op de achterbank terwijl papa en mama zich op de weg kunnen concentreren!

 • Reply Marcella 30 mei 2014 at 2:34 pm

  Een IPad is handig als je even staat te koken. Maar de spelletjes erop winnen het niet van de ouderwetse spelletjes. Met je IPad spelen is ook maar eenzaam. Dus 1 van deze gezelschapsspelletjes winnen wij daarom graag. We vinden snotty snotter het grappigst!

 • Reply Arianne 30 mei 2014 at 2:44 pm

  Het leuke aan spelletjes vind ik de concurrentiestrijd die losbarst. Het kan er bij ons thuis best ‘hard’ aan toe gaan. Dat krijg je met 2 competitieve jongens. Het stadium van af en toe laten winnen zijn we allang voorbij. Ze verslaan ons met hun eigen spelletjes regelmatig. We zouden het erg leuk vinden om Bello Bijt te winnen!

 • Reply Wendy 1 juni 2014 at 5:57 am

  Zodra de zon schijnt wil mijn dochter dat we gaan bbq-en. Ze is er dol op, net als op buitenspelen. Dat laatste stimuleren we dan ook volop. Om haar tijdens het buiten eten aan tafel te houden valt dan niet mee. Hopelijk lukt het aan de buitentafel met ‘Barbecue party’ !

 • Reply Elsbeth 2 juni 2014 at 2:32 pm

  Menno en Stijn zitten in de fase van continu ruzie maken met elkaar. Dat vind ik jammer en ook best moeilijk. Misschien helpt het dino spelletje een handje. Dan verslaan ze elkaar ten minste zo in plaats van op een fysieke manier!

 • Reply ariaene 3 juni 2014 at 7:18 am

  Dino crunch is hier favoriet! Vorig jaar nog naar de dinoshow geweest, regelmatig het boek dinosaurussen van wille weten lezen en daarnaast ook nog regelmatig een spelletje doen. Goede combi zou ik zeggen!

 • Reply Natasja Smit 17 juni 2014 at 8:55 pm

  We zijn hier gelukkig allemaal verzot op spelletjes en de computer komt op de tweede plaats. Daarom vinden we het ook leuk om kans te maken op Bello Bijt 🙂

 • Reply Annemieke 19 juni 2014 at 10:26 pm

  De winnaars hebben inmiddels bericht gehad via de mail. Van harte gefeliciteerd allemaal!

 • Laat een reactie achter