Een spinnenweb van een kastanje maken – Zo doe je dat!

16 september 2019
Een spinnenweb van een kastanje maken - Zo doe je dat!

In mijn eigen basisschooltijd maakte ik meerdere keren een spinnenweb van een kastanje. En volgens mij is het nog steeds één van de meest bekende knutselideeën in de herfst. Wanneer het bos vol ligt met herfstschatten en het super leuk is om daar creatief mee aan de slag te gaan. Zo’n spinnenweb is ook super leuk om te maken; kinderen kiezen zelf hun lievelingskleuren wol en zo ontstaan er vrolijke kunstwerkjes die super leuk staan in het raamkozijn. Ik laat je stap voor stap zien hoe je zo’n spinnenweb van een kastanje maakt.

Wat heb je nodig?

 • Een kastanje
 • Lange saté prikkers
 • Verschillende kleuren wol
 • Een spijker om gaatjes mee in de kastanje te prikken
 • Eventueel lijm
‘Lees ook: Knutselen met kastanjes – 13 Simpele én super leuke knutselideeën.’

Een spinnenweb van een kastanje maken

 1. Prik met de spijker gaatjes in de kastanje voor de saté prikkers.
 2. Duw de saté prikkers voorzichtig, maar wel diep in de gaatjes zodat ze goed blijven zitten. Je kunt de prikkers eventueel eerst in de lijm dippen, voor extra stevigheid. De hoeveelheid saté prikkers die je gebruikt, is afhankelijk van de grootte van de kastanje. Ik heb er acht, maar minder kan ook.
 3. Als de basis van je spinnenweb af is en de stokjes stevig in de kastanje vast zitten, ga je het web weven. Je knoopt het uiteinde van de wol aan één van de prikkers en dan ga je naar de volgende prikker waar je de wol omheen draait, dan door naar de volgende prikker waar je de wol weer omheen draait en zo ga je steeds helemaal rond. Dit kun je goed zien in de video hierboven.
 4. Als je een andere kleur toe wil voegen, knoop je de wol van de vorige kleur vast aan een prikker en het uiteinde knip je af. Daarna knoop je de nieuwe kleur aan een prikker en ga je daarmee door met weven. Zo kun je zelf bepalen uit hoeveel kleuren je spinnenweb moet bestaan.
 5. Als je spinnenweb af is, knoop je de wol van je laatste kleur vast aan een prikker. Maar knip het touwtje dit keer langer af, zodat je je spinnenweb van kastanje eraan op kunt hangen. Als finishing touch kun je eventueel ook nog een spinnetje knutselen en die in het web zetten.
‘Lees ook: Lampion maken – De leukste zelf geknutselde lantaarns voor Sint Maarten.’
Een spinnenweb van een kastanje maken - Zo doe je dat!

Nog meer toffe knutselideeën voor de herfst

Ik hoop dat je mijn spinnenweb van een kastanje leuk vindt. Als je er zelf ook één gaat maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij wil delen. Dat kan via Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen.

‘Lees ook: 10x Leuke dingen om te doen als het regent.’

Voor nog meer leuke knutselideeën met als thema herfst kun je ook heel goed op ons blog terecht. Zo maakte ik eerder als eens dit blog met 12x knutselen voor de herfst en vind je hier nog 12 andere leuke knutselideeën met kastanjes. Of kijk ook eens naar dit blog met 12 toffe knutselideeën met eikels, of dit blog met dieren gemaakt van herfstbladeren.

En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan ook nog even – gratis – op ons YouTube kanaal waar ik iedere week een nieuwe creatieve video upload.

Een spinnenweb van een kastanje maken - Zo doe je dat!
Verjaardag - 15 x inpak inspiratie waar je punten mee gaat scoren
Eikel ketting maken - Een leuk knutselidee voor in de herfst

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Diana Visser 5 oktober 2022 at 10:07 am

  Wat een prachtige kleurencombinatie ! Weet jij toevallig nog waar je die wol hebt gehaald? Ik vind dit echt fantastisch om met mijn klas te gaan doen.

  Liefs, Diana

 • Laat een reactie achter