Een spinner maken van karton | Leuk om te knutselen & om mee te spelen!

15 mei 2021
Een spinner maken van karton | Leuk om te knutselen & om mee te spelen!

Heb jij al eens zelf speelgoed gemaakt? Klinkt ingewikkeld hé! Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Kijk maar eens naar deze super leuke, maar simpele knutsel; een spinner van karton. Onwijs leuk om te maken en daarna geeft hij eindeloos veel speelplezier. Want als hij eenmaal spint, ziet dat er echt magisch uit! Wij laten je stap voor stap zien hoe je de spinner kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van een spinner?

 • Karton, bijvoorbeeld van een oude lege doos
 • Een wit A4tje
 • Stiften
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Satéprikker
 • Touw
 • Lege soepkom
‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

De spinner maken

 1. Trek de soepkom om op het karton en twee keer op het witte A4tje. Knip de cirkel van karton en de cirkels van papier daarna uit.
 2. Teken met stift een mooi ontwerp op de papieren cirkels. Hoe je dat doet, mag je helemaal zelf weten. Het is leuk om verschillende dingen uit te proberen om zo te zien wat het effect is als je de spinner rond laat draaien. Ter inspiratie zie je hieronder drie voorbeelden.
 3. Als je tekening klaar is, plak je de papieren cirkels aan beide kanten van de kartonnen cirkel.
 4. Daarna prik je naast elkaar in het midden twee gaatjes in het rondje met de satéprikker. Prik de gaatjes niet te ver uit elkaar, want dan doet de spinner het straks niet goed.
 5. Tot slot rijg je een stuk touw door de gaatjes en knoop je de uiteindes aan elkaar vast.
 6. Nu is de spinner klaar om uit te proberen! Zorg dat de schijf in het midden van het touw hangt en draai hem op door als het ware rondjes te draaien met de touwtjes. Als dit lastig gaat, kun je de spinner ook met de hand ‘opdraaien’. Daarna neem je de touwtjes in beide handen en trek je ze strak. De spinner gaat nu draaien waardoor alle kleuren van je kunstwerk in elkaar overlopen. Erg mooi om te zien. Als de spinner weer wat langzamer gaat draaien, dan laat je de touwtjes wat losser, zodat hij zichzelf weer opdraait. En daarna trek je ze weer strak. Dat herhaal je tot de spinner uitgedraaid is. Als je stil bent, hoor je de schijf zelfs draaien. Een soort zoevend geluid.
Een spinner maken van karton | Leuk om te knutselen & om mee te spelen!
‘Lees ook: Meer dan 20 toffe knutselideeën met papier.’

En, ga jij deze vrolijke spinner van karton nu ook maken? Als je dat gaat doen, dan vinden wij het super leuk om te horen of het is gelukt. Dat kun je laten weten door onder dit blog een reactie achter te laten. Of je deelt (nóg leuker!) een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Nog meer knutselinspiratie

Voor nog meer knutselideeën waarmee je óók nog kunt spelen, kun je ook nog even verder kijken op onze website. Check bijvoorbeeld ons blog zelf speelgoed maken maar eens. Voor ons complete knutsel archief moet je hier zijn. En wil je nu echt niets meer van ons missen, abonneer je dan ook nog even op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor 't maken van een regenboog
Happy Stones maken | Stenen schilderen & verstoppen om een ander blij te maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter