Spionnen feestje | Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!

20 mei 2020
Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!

Is jouw kind een echte speurneus, dol op mysterie boeken & films en droomt hij of zij van een toekomst als geheim agent? Bereid je dan maar voor op een uitdagende undercover klus. Want hieronder wacht namelijk jullie allereerste geheime missie. Een super tof spionnen feestje bomvol spannende opdrachten en toffe spion spelletjes voor bijvoorbeeld de verjaardag van je kind, maar ook leuk om zomaar te doen met je eigen kinderen op een vrije ochtend of middag. Én we hebben ook nog een top secret winactie in spionnen thema om te vieren dat de film Spionnengeheimen vanaf nu te koop is op dvd en blu-ray. Durven jullie de opdracht aan? Lees dan maar snel verder!

Het spionnen feestje

De missie

Net zoals superspion Lance Sterling en wetenschapper Walter Beckett in de komische en soms spannende tekenfilm Spionnengeheimen zullen jullie tijdens deze missie op elkaar aangewezen zijn om de wereld te redden. Wanneer jullie alle raadsels, opdrachten en spion spelletjes hieronder tot een goed einde hebben gebracht, krijgen jullie toegang tot een leuke verrassing. Zijn jullie klaar? Veel succes!

Tip!
Stop alle opdrachten en spion spelletjes hieronder in aparte enveloppen met daarop een nummer en stop ze samen met de benodigde attributen in een zwart koffertje (o.a. hier te koop voor €8,95). Daarmee maak je het spionnen feestje helemaal echt.

Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!
‘Lees ook: Jarig in corona-tijd? Zo maak je er alsnog een feest van!

Opdracht 1 – Undercover naam

Als je deze missie begint onder je eigen naam, val je natuurlijk gelijk door de mand. Dus iedere spion heeft een alias nodig. Bedenk een undercover naam die bij je past. Zoals Loe Laser Oog, Sluwe Vos, Snelle Jelle of Agent 008. Schrijf je naam op een kaartje van dik papier en bezegel het met een vingerafdruk. (een stempelkussen daarvoor koop je hier à €1,85). Perforeer het kaartje en doe een lint of touwtje door het gaatje, zodat je de nametag om je nek kan dragen. Tijdens de rest van de missie noemt iedereen elkaar bij de spionnen naam.

Opdracht 2 – De crime scene afzetten

Om pottenkijkers buiten de deur te houden, is het aangeraden om goed aan te tonen dat je bezig bent met een ontzettend belangrijke missie. Neem daarom het crime scene afzetlint (hier te koop vanaf €2,25) en duid goed aan waar jullie het onderzoek gaan uitvoeren. Zo kan niemand je storen tijdens de spionnen opdrachten en spelletjes.

Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!

Opdracht 3 – De geheime spionnenbril

Om een spion te worden, moet je steeds alles en iedereen goed in de gaten kunnen houden. Maar hoe goed zie jij wat er allemaal gebeurt om je heen? We gaan het testen! Pak de geheime spionnenbril uit het koffertje (hier te koop voor €2,45), want deze heb je nodig voor de volgende opdracht. Je kunt er namelijk niet alleen mee naar voren kijken, maar ook naar achteren, vanwege de geheime spiegeltjes aan de binnenkant van de bril. En dat kun je goed gebruiken, want we gaan verstoppertje spelen! Alle kinderen verstoppen zich in één ruimte en de spion probeert ze te vinden, zónder zich te bewegen. Want de bril geeft hem of haar de kracht om alle kanten op te kunnen kijken, zonder te hoeven zoeken. Hoe cool is dat?!

Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!

Opdracht 4 – Gebruik je super ogen

Als superspion moet je ook oog hebben voor detail. Zoek de 10 verschillen op de Spionnengeheimen foto’s in envelop nummer 4. (hier vind je de gratis printable) Heb je ze allemaal gevonden? Goed gedaan! Dan kun je verder naar de volgende spion spelletjes.

‘Lees ook: Thuis een creatief kinderfeestje organiseren? Dit zijn leuke ideeën om te knutselen!

Opdracht 5 – Schrijven met onzichtbare inkt

https://youtu.be/rnWdWzC0crU

Er moet een memo verstuurd worden naar het hoofdkwartier met een top secret boodschap. En niemand mag dit lezen. Daarom gaan we schrijven met onzichtbare inkt. Iedereen schrijft zijn eigen geheime bericht naar een andere spion uit de groep en die gaat de boodschap dan weer tevoorschijn toveren. Hoe je schrijft met onzichtbare inkt en de boodschap daarna toch kunt lezen, laat ik zien in de video hierboven. In plaats daarvan kun je ook gebruik maken van een coole spionnenpen met uv licht. (hier te koop à €6,99 voor 6 stuks of koop hier een geheim notebook met spionnenpen à €1,90 per setje).

Opdracht 6 – Puzzelen

Gefeliciteerd, je bent al halverwege het spionnen feestje en dus op de helft van de missie. Het gaat goed! Je hebt misschien wel gemerkt dat je als spion heel veel aanwijzingen vindt. En op het eind is het aan jou om de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Lukt het jou om de puzzel uit envelop nummer 6 te maken? (Hier vind je een printable van de puzzel; die print je uit, plak je op stevig papier en knip je in stukken zodat je een puzzel hebt.)

Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!

Opdracht 7 – Bommen ontmantelen

Het zal je niet altijd gemakkelijk gemaakt worden als spion. Soms zullen er vijanden op je pad komen die een onaangename verrassing voor je in petto hebben, zoals bommen. Maar een superspion laat zich daardoor niet uit het veld slaan en bedenkt een creatieve oplossing om ze onschadelijk te maken. Dat is gelukt als alle opgeblazen rode ballonnen in de kamer kapot gemaakt zijn in slechts één minuut. Denk er dus goed over na hoe je dit het beste aanpakt, zet hem op! (rode ballonnen zijn o.a. hier te koop vanaf €1,50)

Opdracht 8 – Geef niet op!

Er zullen momenten zijn waarop je denkt dat de missie zal mislukken, maar een echte spion geeft nooit op! Gebruik dat doorzettingsvermogen bij het lezen van de boodschap in envelop nummer 7. (hier vind je de printable) Zie je wat er staat? Misschien kun je het gemakkelijker lezen als je voor de spiegel staat of omgekeerd leest?

Lees ook: Dino feestje – De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje.’
Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!

Decoratie voor een spionnen feestje
Voor spionnendecoraties hoef je niet lang te zoeken. Het moet vooral een beetje geheimzinnig zijn. Dus denk aan zwarte versiering (hier kun je leuke budget opties vinden). En een spionnenkamer of locatie moet natuurlijk wel goed beveiligd worden. Je kunt een beveiligingssysteem bij de deur ophangen waar iedereen zijn hand moet scannen om te checken of hij of zij wel geautoriseerd is om naar binnen te komen. (hier vind je een printable). Of je maakt er één door een doosje in te pakken in aluminiumfolie en er een toetsenbord (hier vind je een printable) op te plakken waar iedereen een geheime code in moet tikken om binnen te komen. Verder kun je in de uitnodiging vragen of iedereen in zwarte kleding wil komen en een zonnebril wil opzetten.

Opdracht 9 – De leugendetector

Als spion moet je ook een neus hebben voor wat waar is en wat niet. Mensen zullen proberen om je voor de gek te houden. Kun jij zien wanneer iemand eerlijk is en wanneer niet? Dat gaan we testen! Iedere spion vertelt 2 dingen die waar zijn en 1 ding wat niet waar is aan de rest van de spionnen. Dat kan van alles zijn, zoals; ik kan de handstand, mijn vader snurkt ‘s nachts, ik ben dol op spruitjes etc. De andere spionnen moeten raden wat de leugen is. En de spion die de meeste andere spionnen om de tuin weet te leiden, wint het spel.

Opdracht 10 – Vind je weg in het doolhof

We zijn er bijna! Maar eerst moeten we nog de uitweg vinden van het spionnendoolhof in envelop 10. (Check hier de printable) Vind jij de uitgang? Hoera! Je bent nu super dichtbij het redden van de wereld!

Opdracht 11 – Geheimschrift ontcijferen

Tot slot nog een laatste opdracht. Er is een boodschap gekomen vanuit het hoofdkwartier. Die vind je in envelop 11! (Print hier de printable) Alleen is de tekst in geheimschrift geschreven. Kun jij ontcijferen wat er staat?

Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!

Opdracht 12 – Vernietig het bewijs

Nu de missie geslaagd is en je officieel een super spion bent, rest je nog één taak. Vernietig al het bewijs! De papieren met onzichtbare inkt, de Spionnengeheimen foto’s, het geheimschrift… Niks mag verklappen dat hier zojuist en spionnen feestje is geweest. Dus gooi alles in de barbecue, de open haard of een vuurkorf en verbrand het. En beloof: “Alles wat tijdens deze missie is gebeurd, zal ik voor altijd geheim houden!” Wie deze eed heeft afgelegd, krijgt zijn spion diploma. Check daarvoor envelop 12. (Hier vind je de printable)

Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!
‘Lees ook: Corona proof trakteren op school – Deze traktaties zijn geschikt én leuk om uit te delen!

De beloning van het spionnen feestje

Om je te bedanken voor al je inzet heeft het hoofdkwartier een super toffe verrassing! Je krijgt nu toegang tot de film Spionnengeheimen. (o.a. te koop op Bol.com of te huur via Pathé thuis) Een super grappige en soms spannende film met superspion Lance Sterling en wetenschapper Walter Beckett in de hoofdrol. Even lekker ontspannen en flink lachen. PS: Vraag het hoofdkwartier om popcorn, want dat heb je wel verdiend!

Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!

De winactie!

Zoals beloofd heb ik ook nog een toffe winactie voor jullie om te vieren dat Spionnengeheimen vanaf nu te koop is op dvd en blu-ray. We mogen van 20th Century Fox namelijk 3 films met een activiteiten boekje erbij weggeven. Wat moet je doen om kans te maken?

 • Schrijf je hieronder in voor deze winactie.
 • Laat ons in een reactie op dit blog of onder onze post op Facebook of Instagram weten of jij graag een dvd of blu-ray ontvangt.

UPDATE: Sanne, Natasja en Lotte hebben de film gewonnen!

*Wie zich inschrijft geeft tevens toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Spionnen feestje - Mét opdrachten, spion spelletjes & spionnen diploma!
Deze blogpost is een betaalde samenwerking.
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand
De leukste strijkkralen figuren & knutselsets

Dit vind je misschien ook leuk

31 Reacties

 • Reply Waldemar 20 mei 2020 at 2:49 pm

  Wat een superleuke video over het onzichtbaar schrijven! Waldemar zou graag mee doen aan de actiehoor, hij zou graag een DVD van spionnengeheimen willen winnen! Fijn weekend

 • Reply elisabeth maria martina 20 mei 2020 at 8:03 pm

  geweldig voor kleinzoon tije

 • Reply Jacqueline Drost 20 mei 2020 at 8:38 pm

  Wat een superleuk, origineel thema voor een kinderfeestje! Enthousiast! Ik doe graag mee voor de dvd voor onze super-spy Dorian!

 • Reply Marlies van Doleweerd 20 mei 2020 at 9:32 pm

  Top idee voor een jongensfeestje!
  Teun is pas jarig geweest en het lijkt hem ontzettend leuk om een spionnenverjaardagsfeestje te vieren met zijn vriendjes.
  Teun en ik doen graag mee voor de dvd.

 • Reply Mijke 20 mei 2020 at 9:41 pm

  Wat een leuke ideeen allemaal. Daar maak ik mijn kinderen ook wel blij mee. We doen graag mee met de winactie voor een Blu-ray!

 • Reply Saskia 20 mei 2020 at 9:42 pm

  Een dvd voor super spion Dylan! ??

 • Reply Madelon 20 mei 2020 at 9:43 pm

  Wij gaan morgen die onzichtbare inkt eens proberen! En we doen graag mee met de winactie. Onze voorkeur is een dvd.

 • Reply Marianne van Kessel 20 mei 2020 at 10:19 pm

  Super leuk het spionnenfeestje! Mijn meiden Zoë & Faye zullen dat geweldig vinden maar ook erg leuke tip voor partijtje? En wat is nog mooier dan ook nog een dvd van spionnengeheimen te kunnen winnen?? Mooi om het feestje mee te eindigen!

 • Reply Debbie 20 mei 2020 at 10:43 pm

  Ik doe mee voor de dvd. Mijs is al in to de schatkaarten (laten) maken, dan is dit natuurlijk helemaal tof!

 • Reply Michelle 20 mei 2020 at 11:53 pm

  Voorkeur voor de DVD ?

 • Reply Lianne 21 mei 2020 at 12:04 am

  Zo leuk! Wat een toffe ideeën allemaal. Mijn zoontje Dex zal dit helemaal fantastisch vinden. Ik doe heel graag mee met de winactie.?

 • Reply Heidi 21 mei 2020 at 8:31 am

  Super leuk!! Wij doen mee, en gaan voor de DVD ?

 • Reply Patricia Janssen 21 mei 2020 at 1:32 pm

  Voor mijn stoere jongens van bijna 10 en bijna 9jaar. Die zouden dit geweldig cool vinden. De oudste heeft vorig jaar bij een vriendje een spionnenfeest gehad. Nou wil de jongste dit ook supergraag.

 • Reply Dean voncken 21 mei 2020 at 1:33 pm

  Dat zouden wij geweldig vinden voor onze zoon, dean! In juni is hij jarig en wordt hij 10!!

 • Reply Else Epema 21 mei 2020 at 7:30 pm

  Wát een leuk idee. Ik denk dat mijn drie spionnen in spé dit wel een heel leuk en spannend zouden vinden om samen met hun vriendjes te doen!

 • Reply Lian 21 mei 2020 at 9:58 pm

  Gaaf als afsluiter van de basisschool.
  De blu ray

 • Reply Hester 22 mei 2020 at 7:21 am

  Mijn dochter, net 9 geworden, houdt van stoere dingen en net even anders. Zij wil wetenschapper worden, onderzoekt graag en is een spelletjesmonster! Wat zou dit feestje haar blij maken!
  Heel graag een dvd erbij voor de finish touch. <3

 • Reply Ilse 22 mei 2020 at 3:03 pm

  super leuk om te doen!!
  we willen graag de dvd.

 • Reply Noortje 22 mei 2020 at 8:52 pm

  Wat een leuke actie! Wij zouden graag de blu-ray winnen!

 • Reply Yvonne 22 mei 2020 at 10:32 pm

  Woensdag is onze stoere zoon jarig. Dus dat zou superleuk zijn voor onze avonturier. Of zoals hij zelf zegt…uitvinder. BlueRay is voor ons geschikt. Ik ben benieuwd!

 • Reply Yvonne W. 23 mei 2020 at 7:07 am

  Mijn oudste zoon is volgende week jarig en ik ben op zoek naar een leuk kinderfeestje dat we thuis kunnen vieren, maar wat wėl genoeg uitdaging biedt… Dit klinkt erg goed! De film zouden we graag winnen op blu-ray!

 • Reply Birgit Grefkens 23 mei 2020 at 11:04 am

  Wat een leuk idee voor een feestje! Mijn zoontje is 19 juni jarig, hij wordt dan 8 jaar, en ik denk dat dit het gaat worden 🙂 De dvd zou dan goed van pas komen.

 • Reply Amy 23 mei 2020 at 1:20 pm

  Wat een leuke website. Ik had er nog niet van gehoord en nu ik hem tegenkom op internet zie ik ook meteen een winactie. Wij wagen een gokje mee! Mijn ene dochter was 3 april jarig en heeft nog geen kinderfeestje kunnen vieren. De andere dochter is 15 juni jarig en daarvoor gaan we ook een feestje plannen. Wie weet wordt het een spionnenfeestje! Als we winnen dan graag de dvd. ?

 • Reply Mark 24 mei 2020 at 8:16 am

  Deze film stond op ons lijstje om te gaan zien in de bioscoop, wat er helaas niet meer van gekomen is. Wij willen wel de blu-ray winnen! Het opdrachten boekje klinkt uitdagend!

 • Reply Danielle 24 mei 2020 at 6:34 pm

  Wat een super gaaf feestje! Onze Loek is op 26 juni (wordt hij 7)jarig en dan gaan we dit feestje doen! Echt heel leuk! Mochten we winnen willen we graag de dvd. Op naar het avontuur!

 • Reply Wessel 24 mei 2020 at 8:10 pm

  Een film vol avontuur! Hartstikke leuk feestje om thuis te vieren en dat komt goed uit; onze oudste zoon wordt volgende maand 7 jaar!

 • Reply Wessel 24 mei 2020 at 8:11 pm

  Graag de dvd!

 • Reply Sabine 25 mei 2020 at 1:47 pm

  Wat een leuk idee! Zeker leuk om te onthouden voor mijn zoontje over een paar jaar.

 • Reply Janneke 6 juni 2020 at 1:14 pm

  Vanmorgen deze opdrachten met mijn kinderen gespeeld, met nog wat aanvullende opdrachten ? . Heel gaaf, dankjewel! Nieuwe opdrachten zijn altijd welkom ?

  • Reply Annemieke 6 juni 2020 at 8:42 pm

   Wat leuk om te horen! Als ik weer nieuwe opdrachten verzin, zal ik mijn blog aanvullen!

 • Reply Reinier Dijkstra 7 maart 2021 at 12:55 pm

  Dit vind mijn dochter Mirte en haar spionnen clubje vast fantastisch!

 • Laat een reactie achter