Iedere ochtend is het weer feest… Spitsuur tussen 7 & 8

21 mei 2019
Tussen 7 en 8 uur 's ochtends is het hier doordeweeks spitsuur. En dat geeft garantie voor ochtendstress!

Vijf dagen in de week, zo ongeveer tussen 7.00 en 8.15 uur, sleep ik me door het ochtendritueel met de kinderen heen. ‘Aankleden!’, ‘Opschieten!’, ‘Eet nou eens door!’… Iedere ochtend weer hetzelfde liedje en het wordt nooit makkelijker. Spitsuur betekent garantie op ochtendstress.

Goedemorgen! Laat de stress beginnen

6:30 uur

De ochtend begint hier eigenlijk al voordat de wekker gaat. “Ma-ma!’… ‘Maaaaaa-maaaaa’… ‘MAMA!’… ‘MAMAMAMAMAMA!!!” De kleuter is een ochtendmens. Ik niet. Zijn biologische klok staat roestvast afgesteld op 6:30 uur. En een paar seconde later ligt hij bij ons in bed.

6:35 uur

“Mama, is het nu ochtend?” “Nee jochie, doe je ogen nog maar even lekker dicht”, zeg ik. En ik trek mijn dekbed nog iets verder over mijn hoofd.

6:36 uur

Hé, waar gaat mijn dekbed nou heen?! “Mama, ik hoor een vogel. Hoor je dat? Ja, ik hoor een vogel. Ik denk dat het nu écht ochtend is! Mama?”

6:37 uur

Er tikt een handje op mijn hoofd in het ritme van een roffelend drumstel. “Mama, is het nú ochtend?”

6:38 uur

“Ma-ma?!” Oké, dan maar eruit. Zijn we in ieder geval lekker op tijd.

7:00 uur

Als ik onder de douche sta, komt de oudste binnen. “Mama, ik krijg mijn knoopje niet dicht. Wil jij het doen?” “Vraag maar aan papa”, roep ik terug. “En zeg ook maar dat hij zijn bed uit moet, het is ochtend. En heb je nu een trainingsbroek aan?” Iedere dag weer dezelfde discussie. “Geen trainingsbroek aan naar school!”.

7:20 uur

Ik kijk in de spiegel. “Is er nu alweer een rimpel bij gekomen?” En die wallen… Hop, een extra dikke klodder dagcrème dan maar. Concealer er overheen. Zo! Zie je bijna niks meer van die donkere kringen. Beetje oogschaduw, beetje mascara; ik kan er weer mee door. Hè, zie ik daar in mijn ooghoek mijn zoon nu de trap af schieten mét trainingsbroek aan? “Ik heb vandaag gym mam! Is toch vet handig! Doe ik morgen een normale broek aan, beloofd!”

7:35 uur

Hé, wat fijn dat we van Quaker Kids hun nieuwe Crunchy Mix-Up mogen uitproberen! “Chocola of aardbeien smaak jongens?” Dat laat zich wel raden. Ik gooi twee bakjes vol. Beetje melk erbij. Klaar! Gaat er deze ochtend tenminste nog iets soepel. ‘40% minder suiker dan in andere ontbijtgranen voor kinderen’, lees ik op de verpakking. En nog rijk aan vezels ook. Ik voel me een supermom!

Tussen 7 en 8 uur 's ochtends is het hier doordeweeks spitsuur. En dat geeft garantie voor ochtendstress!
Met de nieuwe Crunchy Mix-Up van Quaker Kids verloopt ons spitsuur iets minder hectisch.

7:40 uur

“Mmmmmm… Hé mam, dit is lekker! Waarom hebben we dit nooit?” Mooi, die twee eten. Nu ik nog… Zo, wat melk in de opschuimer, koffie erbij. De broodtrommels, drinkbekers en fruitbakjes moeten natuurlijk ook nog vol. Broodjes uit de vriezer, twee appeltjes…

7:50 uur

“Jongens… Niet met die dino’s in je eten! Jullie weten de afspraak; geen speelgoed op tafel.”. “Ja, maar mam… Mijn T-Rex heeft toch ook honger?! Hoor maar…” Er klinkt een enorme brul door de kamer. “Ik kan harder”, zegt de kleuter. “Roaaaarrrrrrrrrrrrr!”. “Die van mij was toch harder”. “Nee, die van mij!”, “Echt niet!”, “Mááhám, die van mij was toch het hardst? Rrrrrrrrooooaaaaaarrrr.” Bam! Mister T-Rex botst tegen een beker melk en die vliegt over tafel.

7:55 uur

“Ik was het niet!” roepen mijn mannen in koor. Toch iets waar ze het dan wél over eens zijn. “Mama, T-Rex zegt ‘sorry’, hij helpt wel even…”. Nee! Niet.met.die.dino.in.de.melk. Nu zit niet alleen de tafel, maar ook de dinosaurus onder. Oh… en nu ook nog de broek van de kleuter… En de vloer.

8:00 uur

Geeft niks, geeft niks, geeft niks… Als je het maar vaak genoeg voor jezelf herhaalt, ga je er vanzelf in geloven. Verstand op nul en even snel een dweil erover.

8:05 uur

Zo, waar was ik gebleven? Appels! Er moeten appels geschild worden. Huh, waar komen die dino’s nu ineens weer vandaan? “Jongens, géén speelgoed op tafel. En eten jullie je ontbijt nog op? We gaan al bijna naar school.”

8:10 uur

Tiktak, tiktak, tiktak. “Jassen aan, schoenen aan!” …….. Zei ik nou net dat we een LEGO kasteel gingen bouwen?! Wat gaat er mis in de communicatie? “WE GAAN!!!” Zo, dat verstaan ze wel.

8:15 uur

Nog even snel een slok koffie. Getver, lauw! Laat maar… Hoor ik daar nu weer een dino brullen? Oh nee, dat gerommel komt uit mijn buik. Er zitten nog wat Crunchy’s in de bakjes van de jongens, neem ik daar wel een hap van. Mmmm, die zijn écht lekker! “Maháám…. Kom je nog? Schiet nou op, anders komen we nog te laat. En dan is het jouw schuld.”

‘Lees ook: 10x Falen als moeder – Wat er gebeurt als ik de ballen laat vallen.’

Hoe ziet spitsuur er bij jullie uit?

Ik ben benieuwd; zien jouw morgens er ook zo uit? Of ben ik gewoon een verschrikkelijk slecht ochtendmens? Ik vind het leuk om ook van jullie te horen hoe jullie het spitsuur thuis ervaren. Dus deel vooral je ervaring in een reactie onder dit blog, op Facebook of op Instagram. Het levert je misschien ook nog wel iets lekkers op! Ik mag van Quaker Kids namelijk drie pakketten met daarin hun twee nieuwe Crunchy Mix-Up smaken weggeven. En die verloot ik onder de reacties.

Spitsuur! Tussen 7 en 8 uur 's ochtends is het hier doordeweeks gekkenhuis. Maar de nieuwe Quaker Kids Crunchy Mix-Up zorgt voor een net iets soepelere ochtendroutine.

De Crunchy Mix-Up is een mix van dierenfiguurtjes zoals olifanten, beren en eekhoorns en havermout chunks. Er zijn twee smaken; chocola en aardbei. Lekker met koude of warme melk, maar ook met yoghurt, vla of fruit. En wat ook fijn is: de mix bevat slechts 12 gram suiker per 100 gram. Dat is ruim 40% minder dan wat er gemiddeld in andere ontbijtgranen voor kinderen zit. De chunks zijn bovendien rijk aan vezels en staan zo op tafel. Dat helpt! Leuk om een keer uit te proberen, toch?!

14 x Zomerse traktatie - voor alle kids die in de zomer jarig zijn
Zomertrends 2019 - dit zijn dé kledingitems die je dit seizoen niet mag missen

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Lotte 21 mei 2019 at 9:04 am

  Ja hier 3 crunchy fans !

 • Reply Lily 21 mei 2019 at 10:00 am

  Hoi! Ook hier is het tussen 7 en 8 een gedoe. Om zeven uur gaat de wekker, ik ga uit bed, loop naar de kamer van mijn zoon, zet zijn raam open en zeg hem op te staan. Naar beneden, koffie zetten. Nog eens naar boven roepen: kom er nu uit! Rustig wakker worden is er niet bij, die van ons is ‘aan’ op het moment dat de ogen open gaan. Na nog eens twee keer roepen komt meneer naar beneden gestrompeld. Mijn vrouw maakt de avond van te voren het brood klaar en dat staat in de koelkast. Maar eerst uitgebreid de hond knuffelen. Ga even eten, jongen. Ja doe ik. Maar blijft gewoon de hond knuffelen. Na nog eens aansporen komt hij met een dramatische zucht omhoog en gaat eten. Dat gaat gepaard met kletsen met je mond vol. En tijdens iedere maaltijd zeg ik het wel vier keer: niet met je mond vol praten, alsjeblieft! Sorry mam! (met volle mond). Is het eten op, variërend van tien tot twintig minuten, dan naar boven en aankleden. Maar daar ligt ook speelgoed, dus je hebt goed kans dat hij eerst naar beneden komt met iets en er een heel verhaal bij heeft. Of je hoort: ik heb een nieuw Tic Toc acccount! Of: Bij Fornite hè.. Oh God, dat Fortnite, ik heb een tijd ingesteld waarin hij erover mag praten, anders hoor je een hele dag niets anders haha. Misschien moet ik het zelf ook maar gaan spelen… Waar waren we? Oh ja, aankleden. Hij kan makkelijk met een shirt aan naar beneden komen wat hij al 2 dagen heeft gedragen en niet in de wasmand in de badkamer heeft gedaan. Trek even iets schoons aan, vriend. Maar maaaaaaam, dit is zo’n vet cool shirt en het stinkt niet, ruik maar! Heb je trouwens schoon ondergoed aan gedaan? Nee, dat hoeft toch zeker niet iedere dag? Haha iedere dag weer, dit al jaar in, jaar uit. Je kunt de klok gelijk zetten op zijn reacties of verhalen. Ze zijn niet voorspelbaar hoor…Gelukkig is hij iedere morgen wel heel vrolijk. En dan zit ik met mijn koffie in mijn handen en denk: schatje, hou even 2 minuten je mond, laat mama even wakker worden. Ik ben namelijk net zo’n dieseltje, ik moet op gang komen. En dan is hij op school, zit ik thuis even rustig aan een bak koffie en denk ik: wat is het toch stil in huis, ik mis zijn gekwebbel!

 • Reply Stefanie 21 mei 2019 at 12:45 pm

  Geen trainingsbroek? Onze zoon draagt bijna nooit iets anders, verder wel herkenbaar ?.

 • Reply Marian Zw 21 mei 2019 at 9:21 pm

  Hoe herkenbaar, de joggingsbroek die niet aan mag naar school, terug kerend drama. Spelen aan tafel, en dan inderdaad de melk, water of thee omgooien. Na 1,5 uur rennen blij dat we bij de voordeur staan, oh mijn jas is kwijt…zoonlief. Altijd iets kwijt! Ffft zucht nog net op tijd op school. En ja dan die rammelende geluiden…oh dat is mijn eigen buik…..Ik zou die granen ook wel eens willen proberen, denk dat aardbeien mijn voorkeur heeft

 • Laat een reactie achter