Spookjes hangers knutselen voor Halloween

13 oktober 2022
Spookjes hangers knutselen voor Halloween!

Boe! Halloween staat voor de deur en dat betekent dat we het huis gezellig eng maken. En deze niet zo heel griezelige spookjes zijn dan heel erg leuk om met de kinderen te knutselen. En daarna kun je er hangers van maken of ze aan een touwtje rijgen, zodat je een leuke slinger hebt. Super leuk als Halloween decoratie toch?! Wij laten je stap voor stap zien hoe je zulke spookjes kunt maken.

Wat heb je nodig voor het knutselen van een spookje?

 • Wit touw van 4 of 5 mm dik van katoen of nylon, o.a. te koop bij de bouwmarkt
 • Witte wol, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Schaar
 • Lijmpistool met lijm, o.a. te koop bij Bol.com
 • Gekleurd papier
‘Lees ook: 40 Griezelig leuke Halloween knutsels voor kinderen.’

De spookjes maken

 1. Knip drie stukken touw af, de één steeds een beetje groter dan de vorige, zodat ze als je ze in de vorm van het spook buigt even lang zijn. Als je het spookjes met armen maakt, dan moet je de buitenste streng touw langer maken.
 2. Omwikkel de stukken touw met witte wol, waarbij je ongeveer 3 centimeter aan beide kanten vrij laat.
 3. Nu ga je de strengen touw aan elkaar maken, zodat ze een spookjes worden. Dan kun je op 2 verschillende manieren doen. Door de strengen aan de achterkant aan elkaar vast te naaien met naald en garen. Of op de makkelijke manier; door ze aan elkaar vast te lijmen met een lijmpistool.
 4. Daarna ga je de gezichtjes van de spookjes knutselen van papier. Knip een paar ogen, mond en wangetjes uit en plak ze op het spookjes.
 5. Woel daarna de uiteindes van de strengen touw waar geen wol op zit los.
 6. En rijg tot slot een touwtje aan de spookjes als je een hanger wilt maken of rijg er een aantal aan een lang touw en je hebt een mooie slinger. Super leuke Halloween decoratie!
Spookjes hangers knutselen voor Halloween!

En, vind je de spookjes leuk geworden? Die durf je wel tegen te komen in het donker toch? Als jij nu ook zo’n schattig spookjes gaat knutselen, dan zouden we het erg leuk vinden als je jouw kunstwerk ook met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van je creatie op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

‘Lees ook: 20+ Griezelige Halloween snacks die leuk én makkelijk zijn om te maken.’

Nog meer griezelig leuke Halloween inspiratie

Behalve deze spookjes hangers hebben we nog veel meer leuke ideeën op onze website om te maken voor Halloween. Check daarvoor zeker ook even ons blog met meer dan 40 Halloween knutsels. En kinderen die van kleuren houden, worden vast heel enthousiast van al deze Halloween kleurplaten. Ook hebben we nog meer dan 20 griezelig lekkere Halloween hapjes. En om je Halloween feestje compleet te maken, vind je hier allemaal leuke Halloween spelletjes. Happy Halloween!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Spookjes hangers knutselen voor Halloween!
Spookjes hangers knutselen voor Halloween!
Een regenboog lampion knutselen voor Sint Maarten
Lampion knutselen van papier en doorzichtig maken met olie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter