Geen tijd voor de sportschool? 5 Alternatieven om toch te sporten

2 februari 2023
Geen tijd voor de sportschool? 5 Alternatieven om toch te sporten

Op enkele fanatiekelingen na heeft iedereen periodes waarin het moeite kost om naar de sportschool te gaan. Je hebt een drukke dag gehad op je werk. Of je hebt geen zin om nog de deur uit te gaan om te sporten als de kinderen eindelijk op bed liggen. Bovendien kan je morgen ook naar de sportschool of de dag erna. Met als resultaat dat je misschien helemaal niet meer gaat. Dit scenario kan voorkomen worden. Hoe eenvoudig dat is, ontdek je in dit artikel.

Goede alternatieven voor de sportschool

1# Haal de sportschool in huis

Helaas heeft niet iedereen de financiële middelen van Hollywoodsterren. Zij hebben namelijk letterlijk een sportschool aan huis. De kans is klein dat die luxe ook voor jou opgaat. Gelukkig hoef je helemaal geen complete gym te hebben om lekker te kunnen sporten. Met een paar simpele spullen kom je al een heel eind. Met een barbell kun je bijvoorbeeld je hele lichaam trainen. Dit is een halterstang waar je extra gewichten aan kunt hangen, zoals je bij het gewichtheffen ziet. Een barbell is ideaal om squats, lunges, deadlift en nog talloze andere oefeningen mee te doen. Een total body workout, met slechts één fitnessartikel. Zo haal je een mini sportschool in huis.

2# Koop een cardioapparaat

Iets duurder dan een barbell, maar zeker de moeite waard is een cardioapparaat. De meest bekende zijn de loopband, crosstrainer en hometrainer. Het is een eenmalige investering waar je veel plezier van gaat hebben. Je hoeft namelijk alleen sportkleding aan te trekken en je kunt aan de slag. Een half uur per dag beweging is al genoeg. En als je een goed cardioapparaat koopt, kun je allerlei trainingsschema’s volgen. Het kan zelfs nóg leuker worden. Daarvoor heeft je cardioapparaat bluetooth nodig.

‘Lees ook: Ken je deze superfoods al?

3# Download een toffe app

Waarschijnlijk gebruik je dagelijks meerdere apps. Fitnessapparaten met bluetooth kunnen aan een fitnessapp worden gekoppeld. Op een loopband kun je bijvoorbeeld via een app een prachtige route op je smartphone of tablet zien. KinoMap is een bekende app. Er zijn duizenden routes om te volgen, van de Spaanse stranden tot het centrum van New York. Onder fietsers is Zwift een populaire app. Daarmee kun je virtuele routes rijden, trainingsschema’s volgen en zelfs wedstrijden rijden. Als je wilt gaan Zwiften is een spinning bike wel wat geschikter dan een hometrainer.

4# Gebruik YouTube

Tik op YouTube maar eens ‘fitness training’ in en de mogelijkheden vliegen je om de oren. Je kunt een rustige training volgen of een zeer fanatieke. Vaak heb je alleen een fitnessmatje nodig. En vergeet de handdoek niet, want de kans is groot dat je flink gaat zweten. Deze trainingen zijn gratis en goed bij te houden.

5# Sporten tijdens je pauze

Wie weinig tijd heeft, moet creatief zijn. De pauze op je werk is een perfect moment om een workout te doen. In een half uur of drie kwartier kun je een prima training doen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Deze wordt volledig opgeruimd voor het restant van de werkdag.

Zo maak je van de tuin een echte relax plek
Tips voor langblijvende krullen in steil haar

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter