Prachtige boekjes vol met mooie sprookjes

17 januari 2018
Prachtige boekjes vol met mooie sprookjes

Ik hou zo van sprookjes! Jullie ook? Of ben ik de enige mama die ’s avonds nog even langer wil voorlezen uit het sprookjesboek, omdat ik het zelf ook zó ontzettend leuk vind? Wij zitten alweer een paar weekjes iedere avond met onze neus in het sprookjesboek wat ik ooit van mijn oma heb gekregen. Alle klassieke verhalen staan er in. De meiden zijn er dol op en ik vind het heerlijk om op deze manier weer een beetje nostalgie mee te pikken. Het is ons momentje dat we even afreizen naar een prachtige, spannende en kleurrijke fantasiewereld.

Heb jij nog geen sprookjesboek in de kast staan, dan moet je er absoluut nog eentje gaan shoppen. Eén van deze zes boekjes gaan jij en je kindje zeker weten ontzettend leuk vinden. Lees maar mee!

1. De sprookjes van Grimm

“Er was eens……….” en “Ze leefden nog lang en gelukkig”. Wie kent ze niet de populaire sprookjes van Grimm?! Kabouters, toverfeeën, boze stiefmoeders, enge wolven, allemaal spelen ze een rol in talloze avonturen. Hoe spannend de verhalen ook zijn, in the end komt het altijd goed en kunnen de kindjes met een gerust hart gaan slapen. Het boek ‘De sprookjes van Grimm’ staat vol met de bekende betoverende verhalen samen met mooie illustraties. Wedden dat de papa’s en mama’s bij dit complete sprookjesboek ook regelmatig wegzwijmelen?! De Sprookjes van Grimm – € 29,95

‘Lees ook: Toffe speelgoedwinkel gezocht? Deze 5 shops mag je niet missen!’

 

2. Het Sprookjesprentenboek

Caroline Ellerbeck weet altijd weer met haar prachtige kleurrijke en grappige illustraties de mooiste verhaaltjes te vertellen. Haar stijl vind ik zo ontzettend leuk! ‘Het Sprookjes Prentenboek’ is een vrolijk zoekboek waarin alle bekende sprookjes voorbij komen. De wolf en de zeven geitjes, Rapunzel, Klein Duimpje, Roodkapje, Doornroosje. Lees de verschillende verhaallijnen en ontdek wat er ondertussen allemaal gebeurt onderweg naar het grote sprookjesfeest. Het Sprookjesprentenboek – € 14,95

 

3. Allemaal sprookjes 

Een prinses met gouden haren, diepvriesdames, een prins die niet wil leren, reus Borremans, je komt ze allemaal tegen in het mooie verhalenboek van Annie M.G. Schmidt ‘Allemaal sprookjes’. En zoals we gewend zijn van Annie M.G. Schmidt gebeurt er altijd iets onverwachts en valt er weer genoeg te lachen. Allemaal Sprookjes – € 19,99.

 

4. Hans en Grietje

Hans en Grietjes en het verrukkelijke snoephuisje is hier ook een favoriet verhaal. Het boekje ‘Hans en Grietje’ vertelt het bekende sprookje in eenvoudige woorden en korte zinnen en is er speciaal voor de jongens en meisjes die net leren lezen. Leuk voor kinderen om nu zelf het klassieke verhaal te ontdekken. Hans en Grietje – € 8,95.

5. Diep in het bos

Prachtige boekjes vol met mooie sprookjes

Dit vind ik ook zo een lief en mooi sprookjesboek. Een wit houten huisje met negen kleine raampjes en een rode deur staat diep in het bos. Een lief klein muisje besluit dat dit een perfect huisje is voor haar. Andere dieren in het bos willen ook graag bij de muis komen wonen, zelfs een grote bolle beer. Alleen dan stort het huis in elkaar. Kan de beer het huis weer repareren? Het boek ‘Diep in het bos’ is een oud Russisch volksprookje en staat vol met prachtige kleurrijke illustraties. Leuk om als cadeautje te geven! Diep in het bos –  € 13,95.

6. Sprookjes voor het slapen gaan

Het voorleesboek ‘Sprookje voor het slapengaan’ is perfect voor kleine kinderen. Het is een verzameling van 11 bekende en minder bekende sprookjes. Deze worden verteld in circa zes bladzijden, kort en lang genoeg om voor de kleintjes de aandacht vast te houden. Kindjes kunnen ook door te kijken naar de levendige en mooie plaatjes in het boek het verhaal volgen. Sprookjes voor het slapengaan – € 12,95

 ‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters.’

 

Sprookjes uittip!

Wil je je samen met je gezin een dagje onderdompelen in de magische sprookjeswereld? Ga dan een keertje met z’n allen naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Het is een kleinschalig en overzichtelijk attractiepark en ideaal voor als je een groot park nog too much vindt voor je kind.

Dé ultieme verkleedkleding voor LEGO fans: Zelf een LEGO kostuum maken
Ziek? Deze 10 kinderspelletjes kun je doen vanaf de bank

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Eline | Goedkoop-treinkaartje.nl 26 januari 2018 at 10:15 pm

    Echt een heerlijke verzameling van sprookjesboeken, waarvan ik ‘Diep in het bos’ toch wel het leukst vindt.

  • Laat een reactie achter