Squishy maken! Met 2 vloeistoffen die samen veranderen in schuim rubber

3 juni 2018
Zelf een squishy maken met FlexFoam-iT - gooi twee vloeistoffen bij elkaar en zie hoe het ter plekke verandert in schuim rubber!

Ben jij fan van squishies; de nieuwste rage speelgoed? Dan is het helemaal tof als je je eigen squishy maken kunt! Ik laat je zien hoe je dat simpel doet met FlexFoam-iT. Je gooit twee vloeistoffen bij elkaar en ziet het ter plekke veranderen in een soort schuim rubber. Zo gaaf! 

Wat heb je nodig?

 • FlexFoam-iT III. Ik heb in Nederland 1 winkel gevonden die dit online verkocht; Formx.nl. Toen ik bestelde, was III niet beschikbaar en dus heb ik in mijn video FlexFoam-iT V gebruikt. Maar met III zou je squishy wat meer slow rising moeten worden, omdat het spul nog meer uitzet.
 • 2 Wegwerpbekers
 • 2 Roerstokjes of saté prikkers
 • Rubber of wegwerp handschoenen
 • Siliconen (cake)vormpjes
 • Eventueel verf om je squishy helemaal af te maken. Ik heb acrylverf en de 3D paint van de Action gebruikt.
‘Lees ook: Zelf glitter slijm maken met maar 2 ingrediënten uit je keukenkastje.’

Squishy maken

 1. Voordat je begint eerst een paar waarschuwingen: Zorg voordat je aan de slag gaat, dat de ruimte goed geventileerd wordt. Zet bijvoorbeeld een raam open of doe het buiten. Om de squishy te maken vindt er namelijk een chemisch proces plaats en dat kan hoofdpijn veroorzaken. Ook moet je ervoor zorgen dat de vloeistoffen niet op je huid terecht komen, want dat kan rode vlekken en jeuk veroorzaken.
 2. FlexFoam-iT bestaat uit twee delen; een blauwe A-fles en een gele B-fles. Schud deze eerst goed voor gebruik.
 3. Giet één deel A in je wegwerpbeker en sluit de fles daarna meteen af. Als je je squishy een kleurtje geven wil, kun je er een klodder verf doorheen roeren. Doe je dit niet, dan wordt je squishy wit. Ik heb er bruine verf doorheen gemixt om mijn donuts en cupcakes zo echt mogelijk te laten lijken.
 4. Giet twee delen B in de andere wegwerpbeker en sluit de fles daarna meteen af. Roer de vloeistof met een ander stokje dan waarmee je A hebt geroerd flink door.
 5. Giet deel A bij deel B en roer de vloeistoffen in 30 seconde door elkaar. Giet de mix daarna gelijk in je vormpjes. Dit moet je snel doen, want zodra beide vloeistoffen met elkaar in aanraking komen, begint de mix al uit te zetten. Hij vertienvoudigd ongeveer zijn volume, dus vul je vormpje slechts voor 1/10 als je III gebruikt. V zet iets minder uit.
 6. Na 20-30 minuten is de vloeistof veranderd in een soort schuim rubber en is je squishy klaar! Het kan zijn dat je squishies tijdens het proces ingestort zijn. Dat wil niet automatisch zeggen dat ze mislukt zijn. Squeeze er een paar keer flink in en de kans is groot dat ze alsnog weer uitzetten in de vorm waarin je ze gegoten hebt.
 7. Je kunt je squishy eventueel nog verven om hem helemaal af te maken.
‘Lees ook: Bellen blazen met extra fun factor: zeepsop slangen maken.’

Tip: Meer toffe DIY projecten voor kids

Vond je het squishy maken leuk? En wil je graag vaker van dit soort dingen doen? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt wekelijks een nieuwe video online met leuke inspiratie. En als abonnee krijg je daar een melding van en zo mis je nooit meer iets van ons!

 

Zelf een squishy maken met FlexFoam-iT - gooi twee vloeistoffen bij elkaar en zie hoe het ter plekke verandert in schuim rubber!

Een squishy maken in de vorm van een donut. Je kunt hiervoor een siliconen bakvorm gebruiken, zoals deze.

 

Zelf een squishy maken met FlexFoam-iT - gooi twee vloeistoffen bij elkaar en zie hoe het ter plekke verandert in schuim rubber!

Een squishy maken in de vorm van een cupcake.

14 x Inspiratie om het Ikea Kura bed zelf te pimpen
Vaderdag inspiratie: Maak deze toffe 'We ♥︎ papa' schaduw foto met de kids

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Jollieke 13 januari 2024 at 10:01 pm

  Super tof! Hoeveel van die FlexFoam-iT III heb je nodig voor 10 stuks? Mijn dochter wil het dolgraag op der kinderfeestje maken.

 • Laat een reactie achter