Squla, is dat wat? Ik deel mijn Squla ervaringen. Mét leuke Squla korting!

15 maart 2020
Squla, is dat wat? Ik deel mijn Squla ervaringen! Incl. leuke Squla korting!

Iedere keer wanneer het nieuwe schooljaar weer begonnen is, komen mijn kinderen thuis met een korting voor Squla. Dat is een programma waarmee je op een beeldscherm de lesstof van school kunt oefenen door quizzen te doen en spelletjes te spelen. Leuk én leerzaam dus. Toch twijfelde ik altijd, omdat ik niet zo’n moeder wil zijn die haar kids pusht om nóg beter te presteren en om buiten schooltijd ook nog met school bezig te zijn. Maar omdat Finn het nu zelf graag wilde, zijn we toch lid geworden. En dat had ik achteraf veel eerder moeten doen. We hebben er inmiddels al heel wat Squla ervaringen op zitten en ik ben super enthousiast. Ook mag ik jullie van Squla een leuke korting geven, dus lees snel verder!

Wat is Squla?

Zoals ik al schreef is Squla een programma waarin je alle vakken van school al spelenderwijs kunt oefenen. Er is een Squla app voor mobiele telefoons en tablets en je kunt het ook op een desktop spelen door op de Squla website in te loggen. Alle vragen en oefeningen zijn ontwikkeld door onderwijsexperts en sluiten helemaal aan bij de lesstof op school. Van spelling tot rekenen, begrijpend lezen, Cito toets-oefening, geschiedenis en meer. Het programma is geschikt voor alle basisschool leerlingen; van groep 1 tot en met groep 8. En je oefent in je eigen tempo en op je eigen niveau. Het goed doen van een oefeningen of het juist beantwoorden van vragen, levert munten op waarmee je weer allerlei leuks in het spel kunt doen, zoals een nieuwe avatar kopen, maar ook echte goodies kunt scoren. En als ouders kun je – als je wil – meekijken naar de prestaties van je kind via een zogeheten ouderaccount.

‘Lees ook: Trucjes die niet meer werken nu mijn kind kan lezen.’

Mijn Squla ervaringen

Zodra ik Finn heb aangemeld, krijgen we twee accounts waarop we kunnen inloggen. Eén voor hem en één voor mij. In het kinderaccount maak ik samen met Finn een profiel aan. Hij kan zijn eigen avatar kiezen – het wordt een cowboy monster – en we geven aan dat hij in groep 5 zit. Samen doorlopen we de uitleg van Squla in de vorm van een spelletje waarmee je al munten kunt verdienen. En daarna gaat Finn zelf aan de slag. Hij kan al zijn verschillende schoolvakken aanklikken en daaronder hangen verschillende oefeningen. Zo’n oefening bestaat uit 10 vragen met beeld zoals een foto of animatie. De ene keer moet Finn het antwoord intypen, de andere keer kiezen uit 4 mogelijke antwoorden en dan weer op het juiste antwoord schieten met een katapult. Die afwisseling maakt het leuk. Ook zie je meteen of je antwoord goed of fout is en krijg je uitleg waarom dit zo is.

Squla, is dat wat? Ik deel mijn Squla ervaringen! Incl. leuke Squla korting.
Een spelling vraag van Squla; Is het ‘makken’, ‘maken’, ‘maken’ of ‘maken’? Met een katapult moet je op het juiste antwoord schieten.

Squla is meer dan alleen taal en rekenen

Behalve de oefeningen vindt Finn ook de video’s die er voor ieder vak gemaakt zijn heel leuk om naar te kijken. Een video van rekenen legt bijvoorbeeld uit hoe je met een simpele truc makkelijker grote sommen kunt maken. Maar er zijn onder het vak natuur & techniek ook video’s met leerzame ‘Mad science-achtige’ proefjes, die wij natuurlijk thuis gelijk na willen doen. En in de Squla app vind je ook ‘check-it’ waar je door middel van quizzen en video’s van alles leert over maatschappelijke onderwerpen zoals vluchtelingen, armoede, bedreigde diersoorten, de natuur, maar ook voetbal. Dat brede aanbod vind ik enorm leuk. Natuurlijk kijkt Finn liever een video over voetbal dan dat hij oefent met rekenen of taal, maar ik kan hem stimuleren om ook die vakken te doen. In het ouderaccount kun je namelijk doelen aanmaken die extra munten opleveren. Ik heb nu bijvoorbeeld als doel ingesteld dat als Finn deze week een half uur spelling doet, hij 60 munten extra verdient. Kassa!

‘Lees ook: Groep 3, here we come!

Wat ik zo leuk vind aan Squla is dat Finn er zelf enthousiast over is. Hij kiest er zelf voor om het te spelen. Soms wordt het ook gebruikt om extra beeldschermtijd af te dwingen; “Mama, ik ga alleen maar ‘Squla’en’ dat is toch juist goed?!”. En dat vind ik ook wel weer slim bedacht! 😉 Nu we zulke positieve Squla ervaringen hebben, baal ik er stiekem een beetje van dat ik nu pas lid geworden ben. In groep 4 worstelde Finn namelijk nogal met zijn spelling – hij schreef nog erg fonetisch – en daarom kreeg hij extra oefeningen mee van school. Maar de spelling oefeningen van Squla zijn natuurlijk veel leuker. Ik merk dat Finn van even één quiz doen al zoveel opsteekt. Want wat leuk is, blijft natuurlijk veel beter hangen.

Zo, even Finn uitdagen!

Voor wie is Squla?

Squla is dus super handig voor kids die voor een bepaald vak wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Én voor hun ouders. Ik ben bijvoorbeeld niet zo goed in het uitleggen waarom iets op een bepaalde manier moet en bovendien accepteren mijn kinderen mijn uitleg niet altijd. Gewoon omdat ik hun moeder ben en het fijn is om af en toe je kont tegen de krib te gooien. Maar tegen Squla kunnen ze natuurlijk niks inbrengen. En de stof wordt er net zo uitgelegd als op school, dus het is ook herkenbaar.

Maar ook is Squla een super leuke ervaring voor kinderen die langer kleuteren en al toe zijn aan wat meer uitdaging. Of voor kinderen die het sowieso leuk vinden om uitgedaagd te worden. Je kunt de niveaus van de lesstof continu aanpassen. Door bijvoorbeeld al een lesje rekenen van het volgende schooljaar te doen of juist wat lesstof uit de vorige klas nog even te herhalen.

‘Lees ook: Het 10 minuten gesprek – Wat wordt er besproken & hoe haal je er het meeste uit?

Wat kost Squla & Squla korting

Voor Squla betaal je normaal gesproken €7,95 per maand als je een jaarabonnement afsluit. Dat is dus €95,40 totaal. Maar ik mag je een kortingscode geven waarmee je €10,- korting krijgt, waardoor je maar €85,40 voor een heel jaar betaalt! De kortingscode is LADYXSQULA (geldig tot en met 31 maart bij een minimale besteding van €70,-). Hier vind je meer info en kun je het abonnement afsluiten.

Gratis Squla ervaringen opdoen

Wil je eerst nog wat Squla ervaring opdoen voordat je beslist? Hier op de website kun je 3 gratis Squla oefeningen doen om een indruk te krijgen. En daarnaast kun je – als je toch niet tevreden bent – je aankoopbedrag terugvragen binnen 30 dagen na de start van het lidmaatschap.

Heb jij ook Squla ervaringen? Deel ze!

Hebben jullie thuis ook Squla? En wat vind je kind ervan? Ik ben ook erg benieuwd naar jullie Squla ervaringen. Dus deel ze vooral hieronder in een reactie op mijn blog.

26 Leuke binnen activiteiten & binnen spelletjes voor kids
Ik heb een wagen vol geladen, vol met allemaal kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

11 Reacties

 • Reply Kimberley Schreuder-van der Velde 12 september 2019 at 8:38 pm

  Ooooh dit wil ik zò graag winnen voor onze dochter! Ik las van de week al het stuk hierover, lijkt me echt super voor onze dochter die van februari is en dus al een tijdje in groep 1 gezeten heeft en nu in groep 2. De extra uitdaging kan ze hier volgens mij prima in vinden! Ik ga heel hard hopen hierop 🙂

 • Reply Neeltje Verbeek 14 september 2019 at 5:12 am

  Wat gaaf! Toevallig kwam ik hier op uw blog uit. Wat leuk geschreven!
  Wat zou ik dit graag winnen, zoontje Mees van 10 heeft enorme moeite met lezen, dus misschien kan dit een uitkomst zijn om hem te motiveren…

  Succes nog met verdere blogs.

 • Reply lianne 14 september 2019 at 7:44 am

  Hier lopen twee groep 2ers rond die dit wel zien zitten!!

 • Reply Pbakker 14 september 2019 at 12:30 pm

  En ondertussen zitten ze nog langer/vaker met hun neus achter een beeldscherm!
  Onze dochter heeft spelletjes gekocht die hetzelfde leren en samen met ouders / grootouders kan doen!!

 • Reply Doret 29 september 2019 at 8:22 pm

  Wij duimen nog steeds! Of is de winnaar al bekend? Zie het nergens staan..

  • Reply Annemieke 1 oktober 2019 at 9:34 am

   Hoi Doret, sorry… Ik ben het vergeten te vermelden hier. De winnaar is al getrokken en helaas ben jij het niet. Je kunt eventueel nog wel gebruik maken van de kortingscode als je dat wil. Groetjes, Annemieke

 • Reply Soso 6 september 2020 at 9:50 pm

  Zowel mijn dochter van 4 als 7 gebruiken het meerdere dagen per week voor langer dan een jaar. De schoolresultaten gaan echt vooruit. Het is makkelijk te gebruiken en niet duur naar mijn mening. Ze kunnen met 1 account er toch om de beurt op en switchen van groep.

  Er is genoeg materiaal. Groep 1 is te makkelijk voor de jongste dus die oefent al met groep 2 materiaal.

  U kunt deze code invullen om 10 euro korting te krijgen.

  Code: XPUAW

 • Reply Alexander 14 september 2020 at 3:11 pm

  Ik vind Squla een oplichters bende. Een jaar geleden voor iemand anders een betaling gedaan via credit card omdat deze zelf geen card had. Nu houdt Squla zonder overleg en zonder mijn toestemming ineens bijna 100 Euro op mijn card in. Dit is door mij niet terug te draaien omdat ik geen klantnummer heb. Pas op met het afsluiten van een overeenkomst met Squla, Het enige waar het bij hun om gaat, is zoveel mogelijk geld binnen harken. Oplichters !!!

 • Reply Ilona 10 oktober 2020 at 11:35 am

  Heel leuk artikel ,

  onze dochter heeft er ook heel erg veel aan je ziet dat ze op school vooruit gaat en dat is heel mooi om te zien.
  ook vind ze het gewoon heel erg leuk.

  wil je ook korting en dit geweldige pakket voor u kind heb ik hier voor u een kortingscode van 10 euro dat scheelt toch weer.

  PWVVMKLKHA

  kopieer de code bij de betaal pagina van squla en je krijgt tien euro korting, heel veel plezier er mee

 • Reply Tanja 22 december 2020 at 8:43 am

  Dit artikel heeft ons overgehaald om ook een account te nemen. De kids zijn erg enthousiast over Squla en het biedt ze een mooie uitdaging. Mocht je Squla ook willen aanschaffen dan kun je gebruik van onderstaande code voor € 10 korting.
  U7FUHF6VDG (ook op een half jaar abonnement).

 • Reply Andre 26 september 2021 at 8:35 pm

  Ik ben echt een voorstander van squla. Ouders geven honderden euro’s per jaar uit aan onzin speelgoed en dan is 80 euro per jaar teveel??. Je kind gaat het sowieso leuk vinden vanwege het spelelement. Zoveel variatie!

  Mocht je nog 10 euro extra korting willen, vul dan deze code in: 4PTETLRNYG

 • Laat een reactie achter