Storytel – De leukste luisterboeken app voor kids (& ouders!) | & give away

11 juni 2020
Storytel - De leukste luisterboeken app voor kinderen. Plus de leukste luisterboeken voor kids op dit moment.

Luisterboeken & podcasts zijn momenteel mega populair en ook voor kinderen echt te gek. Eerst voelt het misschien wat raar; alsof je je kind extra schermtijd geeft. Want; wéér die tablet of telefoon. Maar een luisterboek is zó anders dan gamen of een filmpje kijken. Nog beter; het zorgt bij ons juist voor minder beeldschermtijd. Plus het is een geweldige aanvulling op het kinderboekenmenu én ook nog super leerzaam. In dit blog vertel ik je waarom en duik ik met jullie in de bibliotheek van mijn favoriete luisterboeken app Storytel om de leukste luisterboeken voor kinderen met jullie te delen. En ook mag ik 5 Storytel abonnementen weggeven. Lees dus snel verder!

Luisterboeken zijn een goede aanvulling op (voor)lezen

Sinds ik de Storytel app heb, overhandig ik mijn telefoon zonder schuldgevoel aan de kinderen. Want terwijl de hersens van een kind tijdens het kijken naar een filmpje nog minder activiteit vertonen dan tijdens het slapen – zo vertelde Maarten van Rossum een paar jaar terug bij een uitzending van De Slimste Mens – zorgen audio boeken juist voor extra stimulans. Kijkend naar je kind; hangend op de bank met een koptelefoon op, kun je je daar misschien weinig bij voorstellen. Maar onder die oordoppen draaien de radartjes op volle toeren. Want net zoals (voor)lezen, stimuleert ook het luisteren naar boeken de taalontwikkeling enorm. En omdat er geen beelden bij zijn, moet je kind een beroep doen op het eigen voorstellingsvermogen. En dat is weer van grote waarde voor de creatieve ontwikkeling. Kortom; ideaal dus wanneer het voorlezen er bijvoorbeeld een keer bij in schiet, je kind zelf geen zin heeft om te lezen of ter vervanging van de beeldschermtijd.

‘Lees ook: Kinder leesboeken – De allerleukste boeken om zelf te lezen voor groep 3 t/m 8.’
Storytel - De leukste luisterboeken app voor kinderen. Plus de leukste luisterboeken voor kids op dit moment.

Mijn jongens ploffen graag op de bank voor een luisterboek aan het einde van een lange dag of luisteren in bed voor het slapen gaan. Even lekker uitzoomen en ontspannen, afgesloten van de rest van de wereld. En de Storytel app vind ik ook een perfecte afleiding tijdens een lange reis of autorit. Want van echt lezen op de achterbank wordt mijn jongste zoon wagenziek, maar met een luisterboek kun je gewoon lekker naar buiten blijven kijken en heeft hij daar geen last van.

Met Storytel op Missie naar Mars

In de bibliotheek van Storytel vind je luisterboeken voor alle leeftijden en smaken; meer dan 180.000 in totaal. Oude én gloednieuwe boeken; van Pluk van de Petteflet tot Het leven van een Loser, De Zoete Zusjes, Superjuffie en alle Harry Potter boeken. Ook produceert Storytel zelf luisterboeken; de Storytel Originals. Deze week is er bijvoorbeeld een gloednieuwe toffe audioserie in samenwerking met het tijdschrift Quest Junior gelanceerd: Missie naar Mars, waar Finn nu helemaal fan van is. Hiermee ga je vanaf je eigen bank mee op reis door de toekomst, naar de magische rode planeet. Dat kan nu nog niet écht, maar is dichterbij dan je denkt. Want wetenschappers bereiden dit al jaren voor. En in de audioserie ga je alvast fast forward naar dat belangrijke moment; de allereerste missie naar Mars, vertelt vanuit het perspectief van de verschillende missie deelnemers.

Storytel - De leukste luisterboeken app voor kinderen. Plus de leukste luisterboeken voor kids op dit moment.

Voor het schrijven van deze serie sprak Quest met allemaal echte Mars en ruimte experts waardoor de passie voor de ruimte van het verhaal afspat en kinderen na het luisteren nog maar één ding willen en dat is astronaut worden. En deze eerste ‘missie’ kunnen ze dan mooi alvast op hun cv schrijven, want na het luisteren weten ze ook gelijk alles over Mars; Hoe je er kunt komen, wat je moet doen om er te kunnen leven en hoe het er daar uit ziet. Super interessant en een absolute must voor kinderen die gefascineerd zijn door sterren en planeten. (En ook een aanrader voor papa en mama om mee te luisteren)

‘Lees ook: Voorleesboeken – De leukste, mooiste en grappigste nieuwe pareltjes.’

De leukste luisterboeken voor kinderen

Behalve Missie naar Mars, zijn er nog veel meer luisterboeken pareltjes. Om te laten zien hoe veelzijdig de Storytel app is, heb ik daarom nog tien andere populaire luisterboeken voor kinderen voor je op een rij gezet. Heb je zelf nog aanvullende tips, laat die dan vooral aan me weten in een reactie op dit blog!

 1. Het leven van een loser – Een geweldige serie boeken over de anti-held Bram waar kinderen vanaf een jaar of 9 hardop moeten schaterlachen. Je valt van de ene in de andere lachwekkende anekdote.
 2. Juf Braaksel en het meesterbrein – Een fantastisch verhaal over een vreselijke juf. De kinderen van groep 6 proberen haar van school te verjagen en net als ze denken dat het lukt, loopt alles toch weer in de soep. Een verrassend en meeslepend boek, zelfs als volwassene wil je mee luisteren.
 3. De zoete zusjes zoeken een schat – Als je kind de Zoete Zusjes kent en fan is, moet je dit boek absoluut luisteren. Alle bekende karakters komen voorbij in dit vrolijke en spannende verhaal dat al geschikt is voor kids vanaf 4 jaar.
 4. Superjuffie – Alle luisterboeken uit de Superjuffie serie zijn ook helemaal geweldig. Leuke, grappige boeken die hier en daar ook een beetje spannend zijn, maar het komt natuurlijk altijd weer goed.
 5. De Grijze Jager – De avonturenboeken uit De Grijze Jager reeks zijn verslavend leuk voor de wat oudere kids vanaf 10 jaar. Ieder boek is een spannend, maar ook grappig en fantasierijk avontuur, ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer met ridders, kastelen en veldslagen. 
 6. Het ministerie van oplossingen – Ook tof voor kinderen vanaf 10 jaar is Het Ministerie van Oplossingen. Dit luisterboek heeft alles; vaart, humor, spanning en heerlijke hoofdpersonen die je meenemen in een soort droomwereld waarvan je zou willen dat hij echt bestaat.
 7. Floor – Floor is een hilarische boekenreeks over een meisje dat vindt dat ze zelf haar eigen regels mag bepalen. Zoals: ‘Als je verliefd bent, dan moet je aan je beste vriendin vertellen op wie.’ Of: ‘Je mag nooit zomaar iemands haar knippen, behalve als die iemand de hele tijd al onaardig tegen je heeft gedaan.’ Hardop lachen gegarandeerd!
 8. Mees Kees – Deze serie boeken gaat over Mees Kees die stagiair is op een basisschool en dus nog niet zo goed weet wat een meester allemaal moet doen. Gelukkig heeft hij een klas vol experts. De kinderen leren hem bijvoorbeeld dat je bij Nieuws uit de Natuur best naar Spiderman mag kijken, want een spin is ook natuur. Of dat het veel handiger is om de sommen over te schrijven als iemand anders ze toch al heeft gemaakt.
 9. Oma Boef – Oma Boef is een boek van de Engelse acteur en kinderboekenschrijver David Walliams van wie alle kinderboeken eigenlijk wel het beluisteren waard zijn en leuk zijn voor kids van alle leeftijden. Een geweldig boek met spanning en humor.
 10. De magische apotheek – De magische apotheek boeken zijn een aanrader voor kinderen die ook van Harry Potter houden. Heerlijke, avontuurlijke boeken vol magie voor kinderen vanaf 9 jaar.
Storytel - De leukste luisterboeken app voor kinderen. Plus de leukste luisterboeken voor kids op dit moment.

Zo werkt Storytel

Storytel werkt op basis van een abonnement; voor €11,99 per maand heb je een account waarmee je toegang krijgt tot alle boeken. En met dat account kan er op twee verschillende devices tegelijk geluisterd worden. Niet alleen leuk voor de kinderen dus, maar ook voor jou en de rest van het gezin. Behalve de enorme bibliotheek zijn andere pluspunten van Storytel dat je jouw top 5 luisterboeken kunt downloaden, zodat je door kunt ‘lezen’ wanneer je niet over internet beschikt. Verder beschikt de app over een kids modus zodat kinderen alleen boeken kunnen kiezen die voor hen geschikt zijn en niet per ongeluk verder gaan waar jij gebleven was in ‘Vijftig tinten grijs’. En ook is er een handige sleeptimer functie.

‘Lees ook: Lezen stimuleren – Met deze 10 tips krijg jij je kind wél aan het lezen.’

Winactie: wij geven 5x een Storytel maandabonnement weg!

Wil jij ook iedere maand onbeperkt met het gezin naar jullie lievelingsboeken luisteren? Doe dan mee aan onze winactie! We geven in samenwerking met Storytel namelijk vijf maandabonnementen weg. Leuk om in de zomervakantie uit te proberen. En zo hoef je als je weg gaat niet een hele stapel boeken mee te slepen. Vul hieronder je gegevens in als je mee wilt doen!

En wil je nu alvast Storytel uitproberen, check dan hier hoe je de app direct 14 dagen gratis kunt uitproberen.

Ik doe mee!

Volgende week maken we de 5 winnaars van het Storytel abonnement bekend!

*Wie zich inschrijft geeft tevens toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Storytel - De leukste luisterboeken app voor kinderen. Plus de leukste luisterboeken voor kids op dit moment.
Storytel - De leukste luisterboeken app voor kinderen. Plus de leukste luisterboeken voor kids op dit moment.
Deze blogpost is een betaalde samenwerking.
18 Geweldige stoepkrijt spelletjes & activiteiten voor kids
Bresk! Een geweldig nieuw woorden dobbelspel

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reply Heidi 15 juni 2020 at 2:14 pm

  Wat leuk om te weten. Ik heb een luisterboek van Harry potter. Naar deze luister mijn zoontje ook steeds naar. Ik zelf vind luisterboeken geweldig, vooral als je niet veel zin hebt om zelf te lezen.

 • Reply Suzan Winters 16 juni 2020 at 4:42 am

  Wat zou ik dit super leuk vinden voor mijn meiden ? helaas zit ik Nu midden in een scheiding en is er heel veel verdriet in huis ? wat zou ik mijn meiden weer vrolijk willen zien en willen zien genieten ? de luister boeken zullen zorgen voor ontspanning ?? ik ga h3l hard voor ze DUIMEN ??

 • Reply marij brand 16 juni 2020 at 4:30 pm

  mn dochter is dol op luisterboeken, ze luistert af en toe bij oma mee

 • Reply JN Kingma-postma 16 juni 2020 at 11:46 pm

  Dit zou geweldig zijn voor mijn kinderen. Even relaxen en ontstressen met een luisterboek. Ik doe graag mee.

 • Reply Chantal van T. 17 juni 2020 at 9:06 pm

  Wat een fijne actie! Mijn zoon heeft moeite met lezen en zijn woordenschat raakt hierdoor helaas wat achter. Nu gaven ze me op school de tip om luisterboeken te proberen. Zo kan mijn zoon geheel ontspannen en met plezier toch zijn woordenschat bijspijkeren en tegelijkertijd genieten van een leuk boek!

 • Reply Nienke 19 juni 2020 at 1:01 pm

  Wat leuk! Mijn oudste dochter heeft af en toe even tijd voor zichzelf nodig.

 • Laat een reactie achter