Recept: suikervrij bananenbrood

12 januari 2015

De decembermaand waar alles in het teken lijkt te staan van eten en veel wijntjes drinken ligt gelukkig weer achter ons. Hoe gezellig ik deze periode ook vind, ik verlang weer naar een gewoon normaal (eet- & drink) ritme. De wijnglazen blijven minimaal 5 dagen leeg in de kast staan. En in de supermarkt negeer ik alles wat lekker, zoet of hartig is. De groente- en fruitafdeling heeft nog nooit zo lang mijn aandacht gehad als nu. Van een gezellige Bourgondiër verander ik in een gezondheidsfreak, voor hoe lang het duurt ;-). Vol enthousiasme speur ik naar lekkere recepten die een positief effect hebben op de weegschaal. Reva en Lucy moeten eventjes wennen aan deze nieuwe koers. Regelmatig kneep ik namelijk een oogje dicht als er weer een zakje chips of een kerstkrans chocolaatje voorbij kwam schuiven.

bananenbrood-cake-bananen-bakken-glutenvrij-suikervrij-kind-tussendoortje-verantwoord-peuter-gezond-snoep-ladylemonade_nl2 Met dit heerlijke suikervrij bananenbroodrecept scoor je in het nieuwe jaar nog steeds punten bij de kids. Onlangs heb ik dit verantwoorde tussendoortje gevonden op een hele leuke foodblog; Focus on Foodies. De bereiding hiervan is ontzettend makkelijk en het resultaat is waanzinnig lekker. Heeft je kindje een glutenallergie? No problem, ook dan is dit recept perfect als tussendoortje. Je kunt zelf nog variëren met andere ingrediënten, zoals cacao of rozijnen. Met de meisjes maak ik er altijd een gezellig momentje van. Ik aan de thee, zij aan een sapje en allemaal een stukje bananenbrood. En papa neemt vaak ‘s ochtends een stukje mee naar kantoor.

Wil je ook aan de slag? Klik hier voor het recept. Op Focus on Foodies kun je nog veel meer lekkers vinden waar geen suiker aan te pas komt.

Moeilijke et(t)ers
Groter groeien

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Lizzy 12 januari 2015 at 11:17 pm

    Klinkt als een lekker en makkelijk recept. Daar hou ik van 😉 Deze ga ik zeker weten binnenkort eens uittesten.

  • Laat een reactie achter