Een originele Sinterklaas surprise maken voor iemand die op turnen zit!

26 november 2021
Een originele Sinterklaas surprise maken voor iemand die op turnen zit!

Heb jij voor Sinterklaas iemand getrokken die op turnen zit of iemand die super lenig is en de hele dag radslagen maakt? Dan is dit turnende Pietje een super originele surprise om te maken! Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat doet.

Wat heb je nodig voor het maken van de turn surprise?

 • Platte kartonnen doos & kleine rechthoekige doos, voor de gymmat en de bok.
 • Extra karton
 • Stevig zwart papier en gekleurd papier
 • 4 grote saté prikkers of houten (eet)stokjes, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl.
 • 2 Knutsel veren, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl.
 • Eventueel een papieren onderzetter, o.a. te koop bij Baker Ross. Of je kunt de kraag van wit papier maken.
 • Stiften
 • Wat bruine verf of kooltjes om de roetvegen op het gezicht van de piet mee te maken
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Evt een lijmpistool, o.a. te koop bij Bol.com.
‘Lees ook: Spelregels Sinterklaas dobbelspel | Hét cadeautjesspel voor Pakjesavond.’

De turnende Piet surprise maken

 1. Maak als eerste de turnmat van de platte doos. Je kunt hier eventueel ook een cadeautje in verstoppen. Pak de doos in met blauw of groen papier. En plak met bruin papier hoekjes op alle hoeken.
 2. Pak de rechthoekige doos – ik gebruikte een leeg pak Taksi) in met bruin (inpak)papier. Prik gaatjes in de onderkant in de hoeken en steek in ieder gat een stokje.
 3. Prik dan ook gaatjes in de turnmat en steek daar de andere kant van de stokjes in, zodat de bok bovenop de gymmat komt te staan.
 4. Maak dan het Pietje van stevig papier. Ik knipte eerst het lijf – de romp en het broekje – uit zwart karton en tegelijkertijd ook uit gekleurd papier. Zorg ervoor dat je de nek een stuk langer maakt, want dan blijft het hoofd van de turnende Piet beter overeind als je die op de surprise plakt.
 5. Knip uit zwart papier ook twee benen en twee armen met handen eraan. Plak de benen dan op het zwarte kartonnen lijf en plak daarna het gekleurde lijf er bovenop.
 6. Plak aan het uiteinde van de benen schoenen van papier. En knip van de papieren onderzetter of uit wit papier een kraag en twee mouwtjes. Die kun je op de polsen en om de nek van de Piet plakken.
 7. Knip van papier dan het hoofd en maak er ook een Pieten pet bij met twee veren er bovenop. Teken het gezicht erop en maak roetvegen met zwarte verf, wasco of kool.
 8. Het hoofd plak je op de nek van de piet. Als het hoofd naar voor of achter dreigt te kantelen, kun je het nog verstevigen met een extra laagje stevig papier aan de achterkant.
 9. Plak dan de armen op de voorkant van de Piet. Lijm er aan de bovenkant een mouwtje op.
 10. En tot slot vouw je de handen om en plak je de Piet op zijn handen op de bok. Als je echt dik zwart karton hebt gebruikt, blijft de Piet zo misschien al rechtop. Als dat niet zo is, plak dan aan de achterkant van de armen en het lijf twee lange stroken karton en vouw ze op de bok naar achteren en plak ze daar vast. Zo blijft de Piet zeker recht overeind! Je surprise met daarop het turnende Pietje is nu helemaal af!
‘Lees ook: Een snoepautomaat surprise maken voor Sinterklaas.’

En, vind je dit turnende Pietje ook zo leuk? Als jij deze surprise ook gaat maken voor iemand die van turnen houdt, dan vind ik het super leuk als je jouw creatie met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te plaatsen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze turnende Piet surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen deze periode nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Een trampoline surprise knutselen voor Sinterklaas
Konijn surprise | Een Sinterklaas surprise maken voor een konijn liefhebber

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter