Zomer musthave! Veilig leren zwemmen als een haai met de SwimFin

17 mei 2018
Zomer musthave: Zwemmen als een haai met de SwimFin zwemband

Heeft jouw kind nog wel hulp nodig bij het zwemmen, maar weigert hij of zij zwemvleugels om te doen? Of voelt je waterrat zich te groot voor bandjes omdat ie al op zwemles zit? Dan hebben wij de oplossing: de SwimFin! Die is niet alleen heel stoer, maar helpt je kind ook bij het leren zwemmen. 

Wat is een SwimFin?

De SwimFin is een drijfhulpmiddel dat bij ieder kind in de smaak valt. Hij heeft namelijk de vorm van een stoere haaienvin (of dolfijnen vin als dat meer tot de verbeelding spreekt ?) en je draagt hem dus op je rug. Je doet de SwimFin heel simpel om door de banden om borst en middel te doen en die met klittenband vast te zetten. Zo zit hij stevig maar niet in de weg. En de armen en benen zijn vrij, waardoor je kleine waterrat ongeremd kan zwemmen, springen en spartelen. Mijn kids vinden die bewegingsvrijheid heerlijk.

‘Lees ook: Alles wat je moet weten over zwemdiploma A.’

Zomer musthave: Zwemmen als een haai met de SwimFin zwemband

De SwimFin maakt leren zwemmen leuk

Maar deze zwemband is veel meer dan alleen maar praktisch en stoer. Hij helpt je kindje ook bij het leren zwemmen. Want wat zo mooi is aan het ontwerp, is dat het drijfvermogen op de rug zit. Hierdoor geeft hij stabiliteit en wordt je kleine zwemmer niet in verticale positie – zoals bij zwemvleugels – maar in horizontale positie gedragen. En daarmee heeft je kind tijdens het zwemmen al meteen de juiste natuurlijke zwemhouding. Handig om zo te oefenen op de schoolslag of borstcrawl. Maar je kunt hem ook gebruiken bij de rugcrawl.

‘Lees ook: Wanneer beginnen met zwemles?

Wat ik ook erg mooi aan deze zwemband vind, is dat het drijfvermogen zich automatisch aanpast aan het kunnen van je kind. Want tijdens het zwemmen komt de SwimFin uit het water. Kan je kind het nog niet zo goed, dan zal de vin dieper in het water liggen en meer ondersteunen. Zwemt je kind al aardig zelfstandig, dan komt de vin meer uit het water waardoor hij minder drijfvermogen geeft en je kind al veel meer doet op eigen kracht. En stopt je kind met zwemmen, dan zal de SwimFin weer volledig ondersteunen. Dat geeft een flinke boost zelfvertrouwen, waardoor je kind met plezier het zwemmen onder de knie krijgt.

Zomer musthave: Zwemmen als een haai met de SwimFin zwemband

Voor wie is de SwimFin geschikt?

De SwimFin is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar en kan een gewicht dragen van 15 tot 100 kilo. Let wel op! Net zoals zwemvleugeltjes is ook de SwimFin een drijfhulpmiddel, maar hij kan verdrinking niet voorkomen. Blijf dus altijd bij je kindje als hij of zij gaat zwemmen. Je koopt de SwimFin o.a. hier voor €29,99. Hij is er in een heleboel verschillende leuke kleuren.

‘Lees ook: Naar een Zwemparadijs? Dit zijn de leukste in Nederland!

SwimFin winnen?

Wil jij zo’n stoere SwimFin winnen? Wij mogen van Charl’s Toys – de Nederlandse distributeur van de haaienvinnen – een exemplaar weggeven. Om kans te maken, moet je het volgende doen:

 • Schrijf je hieronder in op deze winactie*.
 • Laat ons in een reactie onder dit blog of op Facebook en/of Instagram weten voor welke kleur jij kiest. Welke kleuren er allemaal zijn, zie je hier.

Over een week maken we de winnaar bekend. Veel succes!

UPDATE: Uit alle inzendingen kwam Mette als winnares rollen. Zij is inmiddels persoonlijk door ons op de hoogte gesteld. Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier ermee!

Zomer musthave: Zwemmen als een haai met de SwimFin zwemband

De oogtest van het consultatiebureau: zelfs voor goede ogen moeilijk!
Het duurzame merk Plan Toys - onze favoriete speelgoed items + give away

Dit vind je misschien ook leuk

43 Reacties

 • Reply Vanessa Beijersbergen 17 mei 2018 at 6:21 am

  Hij staat boven bovenaan mijn verlanglijstje voor mijn zoon Floris. Het hangt erom of hij zijn 1e zwemdiploma gaat halen nog voor de zomervakantie. Dit is zo’n SUPERCOOL alternatief! Zou SUPER SUPERGAAF zijn als we hem winnen?.

 • Reply Shirley Tijssen 17 mei 2018 at 6:42 am

  Die is leuk. Die gebruiken ze bij ons in het zwembad tijdens de zwemles ook om op het einde nog wat leuke spelletjes in het water te doen. Hier heeft mijn zoon nog net twee kurkjes nodig maar daar baalt hij van als een stekker. Met deze vin zal dat wel over zijn want dan steekt hij de show. Haha. Maar als dat diploma is gehaald weet ik zeker dat mijn andere zoon er graag mee wil oefenen.

 • Reply Ester 17 mei 2018 at 6:43 am

  Onze jongste zit sinds 2 maanden op zwemles en vindt dat zo geweldig dat het haar grote toekomstdroom is om later zwemjuffrouw te worden. Zeker weten dat zij meteen head over heals verliefd wordt op de roze SwimFin, zodat ze nu ook heel cool heerlijk zelfstandig op haar buik kan gaan ronddobberen en helemaal de blitz kan maken op vakantie! ?

 • Reply Evelien Drumont 17 mei 2018 at 6:53 am

  Wat is hij super gaaf!! Mijn zoontje Thieme van 5 zou hier heel erg blij mee zijn. Hij heeft nog 1 krukje dus hiermee kan hij extra goed oefenen en hij heeft nog moeite om meer horizontaal in het water te zwemmen dus dit zou de ideale oefening zijn. Als hij mocht winnen dan graag de blauwe.

 • Reply Sanne Veuger 17 mei 2018 at 6:54 am

  super cool voor onze Finn zo’n blauwe SwimFin. hij is op vakantie jarig en is dan nog bezig met zn A-diploma. Hoe tof is het om dan met deze te kunnen zwemnen! ?

 • Reply Réwana 17 mei 2018 at 7:02 am

  Super gaaf, ik doe mee voor mijn zoontje, die gaat hem geweldig vinden?
  Denk dat hij de kleur blauw wel stoer vind.

 • Reply Anna 17 mei 2018 at 7:04 am

  Ik zou voor de roze gaan…

  FAcebook: An Na

 • Reply Karlijn 17 mei 2018 at 7:06 am

  In lievelingskleur blauw zal mijn zoontje Abe deze haaienvin super vinden. Hij vindt zwemmen leuk, maar zwemles nog niets. Hopelijk komt er in de zomervakantie verandering in en helpt deze vin daarbij!

 • Reply Anouk 17 mei 2018 at 7:12 am

  Met de grijze zouden ze zich echt een haai voelen.

 • Reply Marije 17 mei 2018 at 7:16 am

  Zooo tof! Zou heel graag een zwarte voor Thom willen winnen!??

 • Reply Angela 17 mei 2018 at 7:46 am

  Dit vindt mijn dochtertje Skye van 5 jaar geweldig. Ze is helemaal verliefd op de Marble Oranje want dat lijkt op lava volgens haar ?? fingers crossed ?

 • Reply Bregje 17 mei 2018 at 7:54 am

  Wauw wat een super stoere giveaway! Zou de grijze of roze geweldig vinden voor mijn dochtertje…kan ze zich al een beetje voorbereiden op later, als ze zeemeermin wilt worden en onderwater wilt gaan leven tussen de zeedieren ???

  Fingers crossed??????

 • Reply marloes 17 mei 2018 at 8:13 am

  Super stoer! Zou de blauwe of grijze geweldig vinden voor mijn zoontje.

 • Reply Jennifer kremers 17 mei 2018 at 8:54 am

  Dit is echt heel gaaf!! Ik wil graag een grijze! Dan kunnen mijn zoon (die al lang zn zwemdiploma’s heeft) en mijn dochtertje die gaat beginnen met zwemles hem samen delen! ???

 • Reply Janou 17 mei 2018 at 9:16 am

  O dat zou geweldig zijn voor onze Noud. Is net een kleine vis in het water. De blauwe zou perfect zijn.

 • Reply Sandra Peltzer 17 mei 2018 at 9:26 am

  Wow wat een geweldig leuk ding. Voor onze dochter zouden we er graag eentje in het roze willen winnen. Hopelijk kan dit haar goed ondersteunen met het leren zwemmen!

 • Reply Ingrid van Oosten 17 mei 2018 at 10:13 am

  Wauw, wat een gaaf ding!
  Mijn oudste meisje Lois is gek op haaien en dolfijnen! En een stoere meid. Haar lievelingskleuren zijn blauw en groen. En de jongste Riva is een waterrat maar nog zonder diploma. Zij wil met haar net 5 jaar al jaren dolfijnentrainer worden. Hilarisch toch! ?Lievelingskleur: alle kleuren vd regenboog☺️?

 • Reply Eugenie van Luxemburg-Quanjel 17 mei 2018 at 10:34 am

  Die vin zou perfect zijn voor onze jongste zoon Quirijn! Hij start net vóór de zomervakantie met zwemles. Met deze vin (bij voorkeur in blauw of grijs) kan hij op vakantie lekker meedoen met zijn grote broers en het zwembad en meer in Italië onveilig maken ?

 • Reply Vanessa janssens 17 mei 2018 at 11:16 am

  Wat cool zeg! Mijn zoon is gek op haaien en zou er liefst zelf eentje zijn. Met zo’n haaienvin zo hij heel blij zijn. Zou een leuk cadeautje zijn voor zijn verjaardag volgende week. Helemaal in het thema dieren! ?????

 • Reply Vanessa janssens 17 mei 2018 at 11:17 am

  Graag doe ik mee voor de blauwe

 • Reply Maaike 17 mei 2018 at 11:40 am

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje Melle van 5 jaar. Al dik een jaar zwemles en iedere les dikke tranen. Na een time out van 3 maanden vanwege de stress wederom gestart. Hij bikkelt zich iedere zaterdag door de les heen. Maar is na een uur gesloopt door de spanning. Na alles geprobeerd te hebben ook in overleg met de juf is dit wellicht een oplossing voor hem om de zwemles leuk te maken…. mits de juf dit hulpmiddel toestaat 😉
  Ik duim heel hard voor Melle en deze drijfvin!

 • Reply Maaike 17 mei 2018 at 11:41 am

  De blauwe 🙂

 • Reply Berber 17 mei 2018 at 12:21 pm

  Grijs. Net zoals een echte haai! Vind ons zoontje van 5 vast te gek. Zit net op zwemles. En ook zijn broertje van 2,5 mag hem gebruiken. 2 blije kindjes..
  Of zou het juist ruzie worden.. ?

 • Reply Sanne 17 mei 2018 at 12:48 pm

  Jaa ? Voor mijn zoontje van 3,5 die dolgraag op zwemles wil en zijn grote zus achterna wil maar nog even moet wachten ?…. grijs of blauw zou hij geweldig vinden ?

 • Reply Miranda 17 mei 2018 at 12:52 pm

  Oh! Dit zal mijn dochter Mette super cool vinden!!
  Als het goed is mag ze bijna afzwemmen voor haar A? met deze mooie haaienfinn 😉
  kunnen we haar slag nog even goed oefenen..
  Graag de blauwe (haar lievelingskleur)

  Vriendelijke groet, Miranda

 • Reply MarianZw 17 mei 2018 at 2:04 pm

  De blauwe voor onze zoon! Hij zit al wel op zwemles maar ja dat duurt nog wel even. Voorlopig nog zwemvleugels om, die zijn zo kinderachtig, dit gaat hij geweldig vinden

 • Reply Marjolein 17 mei 2018 at 5:42 pm

  Ferre van ruim 3,5 jaar gaat een grijze swimfin geweldig vinden! En ik ook! Maar op de site heb ik nog meer leuke dingen gezien. Ik denk dat ik een leuk idee heb voor het verjaardagslijstje van mijn bijna 6 jarige dochter die binnenkort haar B diploma haalt: de dunking diving sticks. Ook superleuk!

 • Reply Eline 17 mei 2018 at 9:00 pm

  Fantastisch voor mijn zoontje die sinds kort op zwemles zit! Hij zwemt met kurken dus dan kunnen we op een hele coole manier met hem oefenen. Heel graag de blauwe!

 • Reply Ruurd 17 mei 2018 at 9:05 pm

  Mijn zoontje is helemaal weg van haaien en de kleur blauw, dus hij zou zo’n SwimFin geweldig vinden (in de kleur blauw dus 🙂 )!

 • Reply Chantal van Waardenburg 17 mei 2018 at 11:53 pm

  Supertof en perfecte timing. Alvast oefenen in de zomervakantie en erna beginnen met de echte zwemlessen. Dit zou het nog leuker maken voor onze twee kleinste kids.
  Grijs natuurlijk!!

 • Reply Marjet 18 mei 2018 at 8:25 am

  Geen voorkeur voor een kleur… de SwimFin is super stoer en perfect voor mijn jongens om veilig te zwemmen! Zou erg gaaf zijn om hem te winnen!

 • Reply Marlies 18 mei 2018 at 9:46 pm

  Haai, superleuke actie! Mijn dochter Isa zit nu in badje 2 en gaat zwemmen steeds leuker vinden maar hiermee wordt t helemaal een feestje, de roze zou geweldig zijn!

 • Reply Irene 18 mei 2018 at 11:26 pm

  Wat een briljant ding! Allereerst omdat het natuurlijk super stoer is, maar daarnaast ook omdat het handig is. Mijn zoontje zou onwijs blij zijn als hij een blauwe vin mee zou kunnen nemen met vakantie!

 • Reply Chantal den Haan 20 mei 2018 at 7:58 am

  Leuk en erg praktisch! Niks kinderachtig, maar ontzettend stoer!!!? Fingers crossed?

 • Reply Chantal den Haan 20 mei 2018 at 8:02 am

  Ohja en dan wil mijn knul voor de blauwe vin kiezen, “want dan kan ik iedereen laten schrikken..!”?

 • Reply Linda Smeets 20 mei 2018 at 7:17 pm

  Handig! Ik doe graag mee voor onze dochter. Ze zegt vaker: mama als ik later groot ben wil ik graag een haaienvrouw worden. ?
  De voorkeur gaat uit naar het roze exemplaar.

 • Reply Marian B 21 mei 2018 at 11:48 am

  Wat leuk! Dit zal mijn zoontje helemaal geweldig vinden, hij is niet bang voor haaien en laat anderen graag schrikken 😉 Je leest het, ik maak graag een kansje!

 • Reply Elvira 21 mei 2018 at 12:09 pm

  Onze waterrat heeft als lievelingskleur blauw 🙂

 • Reply Maartje Senden 21 mei 2018 at 12:35 pm

  Mijn zoontje van 3 wil heeeeeeel graag de oranje zwemvin winnen. Dan kan hij als een ‘net alsof haai’ door het water zwemmen. En oranje is zijn lievelingskleur…….. vandaag tenminste 😉

 • Reply Renée van den Berg 21 mei 2018 at 2:02 pm

  Gaaf zeg! Zo’n swim Fin, ik had hem nog nooit eerder gezien. Denk dat mijn zoon de blauwe prachtig vindt, bij Burgers Zoo vonden hij de haaien wel erg spannend, maar als hij zelf z’n Fin op zijn rug heeft is hij tegen alle andere haaien opgewassen!

 • Reply Julia van empel-stamate 21 mei 2018 at 6:21 pm

  Graag marble oranje

 • Reply Sabine van Nielen 21 mei 2018 at 8:51 pm

  Onze kleine jongen zou een zwarte of grijze vin fantastisch vinden! Grrrrrrrr… roept hij bij elk plaatje of foto van een haai -of vis die daarop lijkt-
  Heerlijk om deze zomer mee naar Italië te nemen! Wij hebben er al zin in om onze kleine man te zien zwemmen met zijn vin aan!

 • Reply Jamie weiss 1 juni 2018 at 9:02 pm

  Oeh de zwarte, super vet! Zit er al een tijdje over te denken de swimfin te bestellen. Onze stoere knul wordt in de zomer 4 jaar een start dan met zwemles. Kunnen we mooi van te voren goed oefenen met de swimfin en zwart past helemaal bij ziin Bandid outfit? i like it a lot?

 • Laat een reactie achter