Cool! Een brullende T-rex knutselen van papieren bekers

1 juni 2024
Cool! Een brullende T-rex knutselen van papieren bekers.

Roarrrr, wanneer je deze T-Rex aan zijn staart trekt dan gaat zijn indrukwekkende bek vol tanden open en brult hij het uit. Een super leuke knutsel voor echte dinosaurus fans! En met onze stap voor stap video is het super makkelijk om de T-rex te knutselen. Kijk maar!

Wat heb je nodig voor het knutselen van de T-rex?

 • 2 papieren bekers, o.a. te koop bij de HEMA
 • Plakkaatverf, o.a. te koop bij de HEMA
 • Gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA
 • Dun touwtje, draadje of garen
 • (Strijk)kraaltje
 • Lijm
 • Schaar
 • Naald of prikpen
>> Lees ook: Van dino park tot dinosaurus museum & meer – Dit zijn dé tofste dino uitjes in Nederland.

De brullende T-rex knutselen

 1. Verf de buitenkant van de papieren bekers in een kleur die jij mooi vindt.
 2. Terwijl de verf droogt, kun je ondertussen alvast de rest van de onderdelen van de T-rex knippen uit gekleurd papier. Maak 2 ogen, 2 armen, 2 staarten en knip de stekels voor de staart en de rug van de T-rex. Voor het knippen van de tanden en de stekels van de staart, heb ik een kartelschaar gebruikt. Lekker makkelijk! En maak tot slot ook de vlammen voor in de bek van je dinosaurus.
 3. Is de verf ondertussen opgedroogd? Dan kun je verder met het knutselen van je T-Rex! Knip van één van de papieren bekers het randje aan de bovenkant af. Daarna vouw je de beker een beetje dubbel en de vouwlijnen die nu aan beide kanten ontstaan, die knip je in. Helemaal van de bovenkant tot aan de onderkant van de beker.
 4. Dan ga je het mechanisme maken wat ervoor zorgt dat de T-Rex zijn bek kan openen om te grommen. Daarvoor prik je een gaatje in de bodem van de beker die je net ingeknipt hebt. En daarna ook in de bodem van de andere beker. Er komt ook nog een gaatje in de bovenkant van deze beker, vlak onder de rand. In de video hierboven kun je heel duidelijk zien waar je de gaatjes precies moet prikken!
 5. Knoop aan het uiteinde van je touwtje een (strijk)kraal en rijg hem dan van binnen naar buiten door het gaatje in de beker die je ingeknipt hebt. Daarna rijg je hem verder door de bodem van de andere beker en dan via het laatste gaatje weer uit de beker.
 6. Plak dan de ingeknipte beker op bodem van de andere beker. Gebruik hiervoor een lijmpistool. Vloeibare hobbylijm kan ook, maar die heeft wat langer de tijd nodig om te drogen.
 7. Als de lijm goed droog is, plak je de staarten van papier op elkaar met het touwtje er tussenin. Hierbij is het belangrijk dat het touwtje goed gespannen staat, zodat de staart van je dino recht overeind blijft staan en niet achter het lijf aan zwengelt.
 8. Daarna kun je alle andere onderdelen van de T-rex, zoals de ogen, stekels, armen etc. op het lijf van je dinosaurus plakken. En de vlammen achterin de bek. En dan is hij klaar om uit te proberen! Trek aan de staart en zie hoe zijn gevaarlijke bek vol tanden open gaat en de vlammen zichtbaar worden.
>> Lees ook: Recept: Vulkaan taart – De tofste verjaardagstaart voor dinosaurus fans.’

Hoe cool is dat?! Een te gekke knutsel voor dino fans toch! Lijkt het jou ook leuk om zo’n brullende T-Rex te knutselen? Dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je met ons delen door bijvoorbeeld een foto te plaatsen op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuur ons een privé berichtje!

Nog meer leuke knutsels & tips voor dinosaurus fans

Behalve deze brullende T-rex hebben we op onze website nog veel meer leuke dino’s om te knutselen staan. Dus ben je nog niet uit geknutseld, dan moet je deze ook allemaal maar eens bekijken. Ook hebben wij hier een heleboel geweldige dinosaurus spelletjes en activiteiten op een rij gezet. En dinosaurus fans die graag kleuren, kunnen hun lol op met al onze dino kleurplaten. Die kun je gratis downloaden en printen.

En verder blijven we jullie natuurlijk wekelijks inspireren met nieuwe leuke knutsels. Wil je daar niets van missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Cool! Een brullende T-rex knutselen van papieren bekers.
Voetbal shirt & short van het Nederlands elftal vouwen
Dino knutselen | Meer dan 25 knutsels voor échte dinosaurus fans

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter