5 Ideeën voor ‘t bedrukken van een t-shirt voor Vaderdag

15 april 2021
5 Super leuke ideeën voor het bedrukken van een t-shirt voor Vaderdag.

Als je op zoek bent naar een leuk, uniek en persoonlijk vaderdagcadeau, dan hebben wij misschien wel dé tip. Heb je namelijk wel eens nagedacht over het bedrukken van een t-shirt? Dat kan op een heleboel originele manieren. En of je kind nog maar een baby is of alweer wat ouder dat maakt niet uit; alle kinderen kunnen dit vaderdagcadeautje ‘maken’. Kijk maar eens naar deze vijf toffe voorbeelden die wij voor je op een rij hebben gezet. Welk t-shirt ga jij bedrukken voor Vaderdag?

5x T-shirt bedrukken voor Vaderdag

Van computermuis tot rolmaat, bbq schort, boxershort of mok; tegenwoordig kun je bijna alles laten bedrukken. En dat is natuurlijk super leuk, want zo kun je een cadeau helemaal uniek maken en persoonlijk. Bijvoorbeeld voor Vaderdag om papa mee in het zonnetje te zetten. En vooral met een t-shirt kun je alle kanten op.

‘Lees ook: Vaderdag knutselen | 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.’

T-shirt met foto

Er gaat natuurlijk niets boven een t-shirt met papa’s eigen oogappel(s) erop! Kies een mooie foto uit van de kids of van de kinderen met papa samen of maak een nieuwe foto speciaal voor het bedrukken van het Vaderdag t-shirt. En laat hem dan op het t-shirt printen. Bij veel print-shops kun je er daarnaast ook nog een mooie tekst op kwijt. Een super leuk vaderdagcadeau waar vaders zeker blij van worden.

T-shirt bedrukken met een Vaderdag quote

Voor vaders met een beetje humor is een t-shirt met een quote een geweldig idee. Zoek op het internet een grappige quote uit. Als je als zoekterm ‘Vaderdag quote’ intypt dan krijg je ontzettend veel leuke ideeën. Maar misschien heeft de vader in kwestie ook wel een eigen typische uitspraak die leuk is om te gebruiken. Ter inspiratie hebben wij ook nog een paar quotes verzameld:

  • Sorry voor alle grijze haren. Fijne Vaderdag!
  • Papa, we hebben écht geprobeerd om het beste cadeau voor je te vinden, maar je hebt ons al.
  • De beste vaders herken je aan de liefste kinderen.
  • Een superheld zonder cape noem je papa.
  • Pap, even eerlijk… Dankzij ons heb jij vandaag een speciale dag (geen dank)
5 Super leuke ideeën voor het bedrukken van een t-shirt voor Vaderdag.

Hand- of voetafdrukken

Van alle manieren om een t-shirt te bedrukken voor Vaderdag vinden kinderen dit idee waarschijnlijk het leukste. Er mag namelijk lekker gekliederd worden! De kinderen drukken hun handpalm of de onderkant van hun voet in de verf en daarna maken ze er afdrukken mee op het t-shirt. Als de verf droog is, kun je er nog een leuke tekst bij schrijven met textielstift. Bijvoorbeeld; “Handjes omhoog voor de beste vader te wereld!” of “Mijn kinderen lopen allemaal over mij heen!” Ook hier geldt weer; wel even een dikke krant tussen de stof doen om doordrukken te voorkomen. En als je wilt dat de verf permanent op het shirt blijft zitten, moet je acrylverf gebruiken (niet te lichte kleuren), deze goed in de stof laten trekken en het shirt daarna nog een kwartier in de droger doen. Dat werkt!

‘Lees ook: 5 originele recepten voor het Vaderdag ontbijt.’

Zelf gemaakte tekening

Met een zelf gemaakte tekening geef je een t-shirt ook een persoonlijk tintje. En het is weer eens wat anders dan een tekening op papier. Je laat je kind iets moois kleuren. En daarna scan of fotografeer je de tekening en laat je het t-shirt ermee bedrukken voor Vaderdag. Zo blijft de tekening voor altijd bewaard. Je kunt je kind de tekening ook rechtstreeks op het t-shirt laten maken met textielkrijtjes of -stiften. Zorg er dan wel voor dat je een platte krant in het t-shirt stopt, zodat de inkt niet door kan drukken op de achterkant.

5 Leuke ideeën voor het bedrukken van een t-shirt voor Vaderdag.

Plaatje of cartoon

En als je kind nog te jong is voor het maken van een tekening, dan kun je er ook voor kiezen om het t-shirt te bedrukken met een leuk Vaderdag gerelateerd plaatje of een grappige cartoon. Zoek op internet maar eens naar ‘Vaderdag plaatje’ of ‘Vaderdag cartoon’, dan kom je allerlei leuke inspiratie tegen die je kunt gebruiken om van jouw cadeautje iets super leuks te maken. En ook Pinterest is een goede inspiratiebron.

Nog meer cadeau inspiratie voor Vaderdag

Ik hoop dat je al deze ideeën leuk vindt. Ga je zelf ook een t-shirt bedrukken voor Vaderdag, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. En misschien heb je nog een leuke aanvullende tip, laat die dan vooral achter in een reactie op dit blog.

Voor meer cadeau ideeën voor Vaderdag kun je ook nog even verder kijken op onze website. In dit blog vind je bijvoorbeeld een heleboel leuke knutselideeën voor Vaderdag. En voor meer zelfmaak cadeautips kun je ook nog even ons blog met cadeautjes die je kunt knutselen van klei checken. En hier vind je tot slot nog meer cadeautips, ontbijtideeën en leuke uitjes voor papa’s leukste dag van het jaar. Hopelijk kunnen we je inspireren!

Oranje koeken | Een simpel én lekker recept voor oranje glacé koeken
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van de maand april

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter