Een schelpen tasje knutselen van papieren bordjes

7 juli 2022
Een schelpen tasje knutselen van papieren bordjes.

Met dit prachtige tasje kun je op pad om schelpen te zoeken. Een superleuke plek om je mooiste vondsten in op te bergen, toch?! Maar andere spulletjes mogen er natuurlijk ook gewoon in, als je dat liever doet. Het is lekker makkelijk om het schelpen tasje te knutselen, zeker met onze gratis printable erbij. Dus je hebt er al snel plezier van. Kijk maar!

Wat heb je nodig om het tasje te knutselen?

  • 2 Papieren bordjes
  • Schaar
  • Verf, stiften, plakkers of ander materiaal om het schelpen tasje mee te versieren. Ik gebruikte zelf de waterverf van de HEMA, omdat je de kleuren dan mooi in elkaar kunt laten overlopen.
  • Lijm; een lijmpistool werkt het snelst. Maar vloeibare hobbylijm kun je ook gebruiken. Gebruik dan knijpers om de twee helften bij elkaar te houden, terwijl de lijm droogt.
  • Lintje, ook te koop bij de HEMA.
  • Onze schelpen printable, hier gratis downloaden
‘Lees ook: Print hier gratis de leukste zomer & vakantie kleurplaten.’

Het tasje knutselen

  1. Leg de tasjes met de bolle kanten naar buiten op elkaar. Duw het bovenste bordje plat, zodat hij mooi op het onderste bordje ligt.
  2. Pak de printable met daarop de schelp erbij en leg die op de bordjes. Knip de schelp uit, zodat je uiteindelijk 2 schelpen bordjes hebt.
  3. Versier de buitenkant van de schelpen – de bolle kant – met verf, stiften, plakkers etc.
  4. Plak de schelpen daarna voor de helft op elkaar met de onderkanten. En vergeet daarbij niet om ook het lintje aan beide kanten tussen de bordjes vast te plakken. Gebruik je gewone vloeibare lijm, zet de bordjes dan vast met knijpers totdat de lijm droog is. Daarna is je schelpentasje helemaal klaar en kun je op schelpen jacht!
Een schelpen tasje knutselen van papieren bordjes.

En, vind je dit ook geen leuke, zomerse knutsel? Als jij dit vrolijke schelpen tasje nu ook gaat knutselen, dan vinden we het leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

‘Lees ook: Dit zijn dé leukste vakantieboek & vakantie doe-boeken tips voor kinderen.’

Nog meer zomerse knutselideeën

Behalve dit leuke tasje, vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen om te knutselen met het thema zomer. Bekijk bijvoorbeeld zeker ook nog even deze 50 zomerknutsels. En hier vind je een heleboel leuke ijsjes om te knutselen. Ook staan er op onze website hele leuke zomerse activiteiten. Check bijvoorbeeld maar eens ons blog ‘50+ leuke spelletjes en activiteiten voor in de zomervakantie‘. En houd je van tekenen, dan kun je ook nog één van onze zomer kleurplaten downloaden. Daarmee kun je je niet vervelen!

De hele zomervakantie zullen we jullie natuurlijk blijven inspireren. Wil je daar niets van missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Een schelpen tasje knutselen van papieren bordjes.
Een schelpen tasje knutselen van papieren bordjes.
Een spinnenweb weven met ijsstokjes
Een limonade cocktail knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter