Tekenles van Dolly

13 mei 2015

Iedere dag gaan mijn bezige bijtjes wel even een momentje met de kleurpotloden en een stuk papier aan de slag. Lucy begint heel braaf vanuit haar kinderstoel te kleuren. Ze heeft alleen nog het concentratievermogen van een vlieg en binnen een mum van tijd breiden haar creatieve uitspattingen zich verder uit. Al sta ik een paar minuten in de keuken te rommelen dan heeft Lucy de witte kinderstoeltjes ondertussen alweer kunstig ondergekalkt in een kleurrijk krassenpatroon. Reva haar tekenkunsten zijn iets fantasierijker en bestaan momenteel uit grote monsters die elkaar allemaal oppeuzelen. Gezellige boel ;-). 

Dolly, een lief en grappig meisje, leert de kleintjes de basisvaardigheden van tekenen. Hoe teken je een poppetje of een dier? En hoe laat je iemand verdrietig kijken of juist heel vrolijk? Dolly weet als geen ander hoe het moet. Caroline Ellerbeck, een illustrator waar ik enorm fan van ben, is de bedenker van Dolly. Misschien ken je haar ook wel van de Kleursprookjes en Muursprookjes. Een aantal jaar geleden is ze begonnen met de Dolly-tekenlessen. Op haar blog gaf ze praktische tips die voor iedereen makkelijk te volgen waren. Dit was zo’n succes dat de lessen gebundeld werden in een klein handig boekje.

tekenen-creatief-kleuren-kind-peuter-kleuter-dreumes-potloden-knutselen-ladylemonade_nlHet nieuwste boekje, inmiddels het vierde deel alweer, heet ‘Met Dolly op vakantie’. Wat neem je allemaal mee in je koffer of met welk voertuig ga je op vakantie? En onderweg is er zoveel te zien wat kinderen allemaal kunnen leren tekenen, zoals een landschap, een bloem of een insect. Van heel dichtbij of juist veraf. Dolly geeft eenvoudige tips & tricks.

Dit kleine boekje is er eentje die absoluut mee moet in de speelkoffer voor onderweg op vakantie. Zo blijven de kleine vakantiegangers ieder geval een tijdje zoet op de achterbank of in het vliegtuig. De Dolly boekjes kosten € 3,95 en kun je hier shoppen.

Het geheim van de Schmidt
DIY: Indianentooi

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter