Telefoon surprise | Een iPhone surprise maken voor Sinterklaas!

26 november 2022
Telefoon surprise | Een iPhone surprise maken voor Sinterklaas!

Wil jij een telefoon surprise maken voor iemand die een echte mobiel liefhebber is of iemand die soms net iets te veel aan dat scherm vastgeplakt zit? Dan vind je het vast super leuk om deze iPhone surprise te knutselen! We hebben daarvoor een printable gemaakt van het scherm die je al een heel eind op weg helpt. Daarom is deze telefoon surprise ook nog eens super makkelijk om te maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet. Kijk maar mee!

Wat heb je nodig voor het maken van de telefoon surprise?

 • 2 Grote vellen stevig zwart papier, (70×50 cm) o.a. te koop bij Pipoos.nl
 • Stukje karton
 • Aluminiumfolie
 • Schaar
 • Lijmstift en eventueel een lijmpistool, o.a. te koop bij Bol.com
 • Onze telefoon surprise printable, die kun je hier gratis downloaden
 • Evt liniaal en potlood
‘Lees ook: Een te gekke patat surprise maken voor Sinterklaas.’

De iPhone surprise maken

 1. Print de telefoon surprise printable, knip alles uit en plak het scherm aan elkaar vast met lijmstift.
 2. Knip dan uit zwart papier de voor- en achterkant van de telefoon. Dat zijn twee rechthoeken van 28 cm breed en 59 cm lang. Om de hoeken net als bij een iPhone mooi rond te maken, kun je een beker of glas in de hoeken van de rechthoek zetten en daar een rond lijntje langs trekken met potlood.
 3. Knip ook drie lange stroken zwart papier uit voor de zijkanten van de telefoon. Die van mij waren 11×70 cm. De stroken vouw je aan beide zijkanten een centimeter om; dit zijn de plakranden.
 4. Plak het scherm op één van de rechthoeken met lijmstift.
 5. Draai het vel dan om en smeer lijm op de rand van het rechthoek en plak daar de lange strook op met de plakrand. Plak de stroken rondom het rechthoek. Tip: knip de plakstroken in als je bij een ronde hoek aankomt, dan kun je de strook mooier rond buigen.
 6. Leg nu je cadeautje in de telefoon surprise. je kunt hem eventueel nog verder vullen met kranten snippers om te voorkomen dat je cadeautje heel erg gaat schuiven in de surprise. Daarna maak je de iPhone dicht door de plakranden in te smeren met lijm en de andere rechthoek erop te plakken.
 7. Om de iPhone surprise echt realistisch te maken, maak je op de achterkant de lenzen van de camera van de telefoon. Knip hiervoor een vierkantje uit karton (ongeveer 11x11cm) en beplak die met zwart papier.
 8. Op het vierkant maak je de lenzen; drie zwarte rondjes met daarin een klein donkerblauw rondje papier. En daar omheen plak je een dun randje aluminiumfolie.
 9. Plak de lenzen op het vierkantje. En voeg ook nog een klein zwart rondje en een klein rondje van aluminiumfolie of zilver glitterpapier toe als lampje. Daarna plak je het vierkant op de achterkant van je mobiel.
 10. Tot slot knip je ook het Apple logo uit dat je ook in de printable vindt en die plak je ook op de achterkant. En dan is je iPhone surprise helemaal klaar!
‘Lees ook: Een chocolade letter surprise maken voor Sinterklaas.’
Telefoon surprise | Een iPhone surprise maken voor Sinterklaas!
Telefoon surprise | Een iPhone surprise maken voor Sinterklaas!

Niet moeilijk om te maken toch, deze leuke telefoon surprise? En hij lijkt ook nog eens heel echt, alleen dan een paar maten groter dan je eigen iPhone. Als jij deze telefoon nu ook gaat maken voor Sinterklaas, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat aan ons wilt laten zien. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw surprise te maken en deze te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze telefoon surprise vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Sinterklaas surprise maken | 45+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën
Speelkeuken | De 17 mooiste exemplaren voor de mini chef-koks

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter