Een theezakje knutselen voor het afscheid van juf of meester

1 juli 2022
Een theezakje knutselen voor het afscheid van juf of meester!

Dit XL theezakje is een super origineel bedankje om te maken voor juf of meester aan het einde van het schooljaar. Het is gevuld met koekjes – zelf gebakken of van de supermarkt, dat mag je zelf weten! – en er omheen zit een vrolijke ‘bedankt’ wikkel. Ook die kun je zelf maken of je gebruikt onze gratis ‘bedankt juf of meester printable‘. Simpel, maar persoonlijk. En dat zijn toch de allerleukste cadeautjes! Wij laten je stap voor stap zien hoe je het theezakje knutselen kunt.

Wat heb je nodig voor het knutselen van het theezakje?

 • Vel bakpapier
 • Lijmstift
 • Printable met wikkel (printable voor juf en de printable voor meester) of – als je de wikkel zelf wilt maken – wit papier en potloden of stiften
 • Stukje touw
 • Schaar
 • Perforator
 • Koekjes (zelf bakken of kopen)
‘Lees ook: 30 Originele afscheidscadeautjes voor juf of meester om zelf te maken.’

Het theezakje knutselen

 1. Vouw het vel pakpapier dubbel en knip eventueel het kartelrandje eraf.
 2. Houd de dicht gevouwen kant aan de zijkant en vouw dan de onderste rand van het bakpapier zo’n 5 à 6 cm omhoog en ook nog de andere kant op, over dezelfde vouwlijn. Vouw daarna de beide onderste punten naar binnen, tot op de lijn die je hiervoor in het vel gevouwen hebt. Vouw deze punten ook twee kanten op. (Check de video als je dit lastig vindt, dan kun je het duidelijk zien)
 3. Leg dan het bakpapier open voor je neer en vouw de onderste rand van 5 à 6 cm naar binnen. Vouw ook de punten naar binnen en vouw het bakpapier ondertussen weer dubbel. (Check de video!)
 4. Draai het bakpapier dan om de vorm in de bovenkant van het theezakje te maken. Ook aan deze kant vouw je een rand van zo’n 5 à 6 cm om; naar de ene en naar de andere kant.
 5. Laat de rand dubbelgevouwen zitten en vouw dan beide punten naar binnen, langs de rand van de rand. Vouw ze beide kanten op.
 6. Dan vouw je de rand en daarna beide punten naar binnen toe. (Check de video om deze stap goed te kunnen zien!)
 7. Lijm de onder- en bovenkant van het theezakje dan dicht met je lijmstift.
 8. Doe dan de koekjes via de zijkant in het theezakje en lijm de zijkant dicht.
 9. Maak in het midden van het theezakje een gaatje met een perforator. Knip een touwtje af en rijg deze dubbel door het theezakje heen.
 10. Knip de printable met de wikkel uit. Plak de vierkantjes aan het uiteinde van het touwtje vast en schrijf je naam erop. Lijm dan ook de wikkel op de voor- en achterkant van het theezakje vast. Je bent nu klaar met knutselen en kunt het theezakje aan juf of meester geven! In de zomervakantie kunnen ze dan lekker van de koekjes genieten en nog even aan je terugdenken.
‘Lees ook: Print hier gratis de leukste kleurplaten voor juf of meester!
Een theezakje knutselen voor het afscheid van juf of meester!

We hopen dat je dit afscheidscadeautje voor juf of meester leuk vindt. Ga jij nu ook een theezakje knutselen, dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je met ons delen, door bijvoorbeeld een foto op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer afscheidscadeau inspiratie voor juf of meester

Mocht je op zoek zijn naar nog meer leuke ideeën om te knutselen voor juf of meester, dan kun je ook dit blog met 30 andere leuke tips nog even checken. En wil je liever een cadeautje kopen, kijk dan naar ons blog met originele juffen en meester cadeautjes. Of print één van onze juf en meester kleurplaten en laat die inkleuren door je kind.

PS: Wil je niets meer van ons missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Vrolijke papegaai knutselen van wc rollen
Coole ijsjes knutselen van wc rollen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter