Kids uit logeren? Dit kun je als mama nu in alle rust doen!

26 april 2017
logeren; tijd voor jezelf; opa en oma; kinderen; mama; op pad; uiteten; winkelen; schoonheidsspecialiste; sauna; ontspanning; slapen

Dit keer is niet één van mijn kinderen het ongeleide projectiel in huis, maar ben ik het zelf! Whaaaaahhhh! Het is meivakantie en Reva en Lucy mochten afgelopen week twee nachtjes bij opa en oma logeren. Blijer kun je ze niet maken! En voor mij betekende dit TIJD voor mezelf! Opeens liggen er allemaal vrije uren in het verschiet, die ik helemaal zelf kan indelen. Spontaan schoot ik in de passieve modus, ik kan namelijk wel 1001 dingen bedenken die ik nu allemaal kan doen zonder de kids. Tijd voor jezelf? Dit kun je als mama nu in alle rust doen!

# Geniet van je alleen momentjes

Plassen in je eentje is met kinderen meestal een mission impossible. Bij mij tenminste wel! Hoe simpel het ook is, geniet van dit momentje. Net als in alle rust je boterham eten zonder dat iemand continu een hapje wilt van jouw verrukkelijke broodje. Morgen is de rust weer voorbij!

# Pyjamadag en Netflixen

Geen make-up op, de hele dag in pyjama rondlopen en alles kijken op Netflix wat jij wilt. Geen Frozen, geen Mickey Mouse Clubhuis, mama is nu de baas over de afstandsbediening.

# Uitslapen

Waarschijnlijk heb je hier hoge verwachtingen van, maar in de realiteit past de biologische klok zich niet opeens aan en word je toch vroeg wakker. Blijf in bed liggen omdat het kan en draai je desnoods nog 10 keer om, hopelijk val je toch nog even in slaap.

# Ouderwetse girls party

Stuur je vent een avondje de deur uit, nodig een clubje vriendinnen uit. Shop genoeg chocola, chips, wijn en andere dingen waar mama’s blij van worden. Lach, roddel, zet de muziek hard aan, dans alsof je twintig bent en zet een typische vrouwenfilm op met in de hoofdrol Ryan Gosling, Matthew McConaughey of Orlando Bloom.

# Private Spa

Midden op de dag je badkamer omtoveren tot een wellness spa. Kaarsjes aan, genoeg bubbels in bad, boekje erbij en ontspan. Niemand die jou nu nog kan storen.

# Je lievelings eten laten bezorgen

De pannen worden niet aangeraakt en het gasfornuis blijft uit. Bestel je lievelinsg hapje waar niemand in huis normaal gesproken gelukkig van wordt behalve jij.

# Shop till you drop

Duik de stad in alleen of met een vriendin, shop tot je erbij neervalt en trakteer jezelf daarna op een overheerlijke lunch.

# Date night!

Naar een leuke voorstelling, de nieuwste bioscoopfilm of samen uiteten met je partner? Niks geen oppas regelen, hup je jas aan en de deur uit! En je hoeft niet om elf uur thuis te zijn om de oppas af te lossen.

# Verwen momentje

Kun je wel wat ontspanning gebruiken? Verwen jezelf met een relaxte massage of een fijne gezichtsbehandeling. Je bent als herboren!

# Middagdutje

Het voelt misschien alsof je aan het spijbelen bent, maar van een middagdutje kun je heel gelukkig worden. Eventjes de ogen dicht en slapen maar.

# Lezen

Ga eindelijk dat boek lezen of de stapel tijdschriften doorspitten die al tijden op je liggen te wachten.

# Partytime

Dit is het moment op naar een leuk feestje te gaan met vriendinnen of met je partner. Dans tot je erbij neervalt, drink een paar cocktails en kom pas thuis wanneer de vogeltjes weer beginnen te fluiten. Als je wilt kun je de hele dag uitslapen en bijkomen.

# Gooi je huis ondersteboven

Wil je al tijden dat ene muurtje in de woonkamer schilderen of je slaapkamer een mini make-over geven? This is the moment! Er is niemand in huis die je in de wegloopt!

# Doe iets spontaans

Pak de trein naar een onbekende stad, ga naar een museum waar je nog nooit bent geweest, ga op bezoek bij een vriendin die je al tijden niet hebt gezien. Nu kan het!

# Werken

Soms kan het fijn zijn om gewoon lekker te gaan werken als je alle tijd hebt. Je to-do lijstje afwerken geeft ook weer rust in je hoofd.

Wat heb ik uiteindelijk met mijn ‘vrije tijd’ gedaan? Ik ben flink aan het bloggen geslagen, ook al is het vakantie de blog gaat gewoon door. Jeroen en ik zijn heerlijk met ze tweetjes uit eten geweest en ik heb nog een beetje geshopt. Ik heb genoten, maar nu is het echt weer tijd om lekker te knuffelen met de meisjes.

Tijd voor jezelf? Wat doe jij het liefst als de kinderen een nachtje uit logeren zijn?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Een mama kan niet zonder.......
Hoe krijg je als mama meer tijd in een dag?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter