Vijf tips om een babykamer in te richten

2 juni 2022
Vijf tips om een babykamer in te richten!

Ben je in verwachting? Gefeliciteerd! De komende maanden heb je de tijd om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Mentaal, want gezinsuitbreiding is een hele stap, vanaf nu ben je verantwoordelijk voor een nieuw persoon. Maar zeker ook in praktische zin, want wat moet er veel geregeld worden voor je kindje komt! Ook het inrichten van de babykamer staat op dat lijstje en is iets dat best wat tijd kan kosten. Probeer voor je begint een duidelijk beeld te krijgen van waar je op wilt letten en wat je belangrijk vindt, dat scheelt een hoop tijd als je eenmaal bezig bent.

Denk aan de toekomst

Het valt nu nog lastig voor te stellen, maar je kindje blijft niet altijd zo klein als het bij de geboorte is. Binnen een paar maanden beweegt het zich al door een ruimte, en over een jaar of twee leeft het een eigen leventje, speelt het en krijgt zelf een mening. Een proces dat zich in de jaren die volgen alleen maar voort zal zetten. Voor je het weet zijn die leuke beertje op de muren kinderachtig en moeten ze dringend worden vervangen door superhelden of prinsessen, en ruimen deze een paar jaar later ook weer het veld, als je kind weer een nieuwe fase in gaat.

Vijf tips om een babykamer in te richten!

Uiteraard hoef je van de babykamer niet meteen een tienerkamer te maken. Maar een beetje oog houden voor de toekomst kan geen kwaad. Maak hem alvast veilig genoeg voor een kruipend en lopend kindje, en overweeg om de muren en vloer neutraal te houden, zodat je bij een veranderende smaak alleen de accessoires aan hoeft te passen.

Neutraal of niet?

Een belangrijke vraag is of je de kamer neutraal wilt houden of juist wilt inrichten naar het geslacht van je baby. Weet je het geslacht vooraf niet, dan hoef je hier niet over na te denken. Maar weet je het wel, ga je dan voor roze of blauw, of iets meer neutraals? Je kindje zo neutraal mogelijk opvoeden, en bijvoorbeeld ook kiezen voor niet heel uitgesproken meisjesnamen, is in opkomst, maar zeker geen verplichting. Doe vooral waar jij je goed bij voelt, zowel bij het inrichten van de kamer als bij het kiezen van meisjesnamen en jongensnamen.

‘Lees ook: Welke kleur in de kinderkamer? Kleur inspiratie en verf ideeën.

Houd het een beetje rustig

Een baby die niet al te geprikkeld is, slaapt een stuk rustiger. Kies dus voor zachte kleuren en houd de kamer verder zo rustig mogelijk. Er mag best wat te zien zijn, maar maak het niet te gek; de hersenen van je baby krijgen iedere dag al genoeg te verwerken.

Vijf tips om een babykamer in te richten!

Is de kamer praktisch?

Natuurlijk moet de kamer ook praktisch zijn. Is het je eerste kindje, dan is het vaak lastig te bedenken hoe je een babykamer praktisch maakt, dus vraag dan gerust advies aan iemand die al kinderen heeft. Door te zorgen voor praktische meubeltjes en de juiste spullen op de juiste plekken, heb je extra veel plezier van de kamer.

Denk aan voldoende opbergruimte

Laatste tip: denk aan voldoende bergruimte. Het zal je verbazen hoe veel spullen zo’n klein mensje heeft! Een goede kledingkast, een commode en eventueel alvast een kast voor het speelgoed is echt geen overbodige luxe.

Het leukste meisjes speelgoed en toffe cadeau's voor een verjaardag
25 x Kinderkamer accessoires tot € 10,-

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter