5 Tips voor een design kinderkamer

8 april 2020

Wie zegt dat design alleen past in een volwassen interieur? Voor de kids worden steeds vaker toffe meubels en accessoires gemaakt die volledig in een design kinderkamer passen. Laten we natuurlijk wel eerst voorop stellen dat een kinderkamer vooral een fijn plekje moet zijn voor je kind om te spelen en te slapen. Maar als je toch van een tikkeltje design houdt, wij geven je een paar tips voor een stijlvolle design kinderkamer.

Tips voor een design kinderkamer

1# Lijnen en kleurgebruik

Een design interieur kenmerkt zich vaak door strakke lijnen, waarbij ook regelmatig gebruik wordt gemaakt van kleuren. Dit kunnen naturel kleuren of juist ook zwart of fel gekleurde accenten zijn. Het gaat vooral om het effect wat de kleuren geven in het interieur. Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wil. Denk aan een één muur verven, verf alle muren in één kleur, geef het plafond een kleurtje, maak een diagonale strakke lijn en verdeel de muur in twee kleurvakken. Het kan allemaal! TIP: maak het niet te hysterisch met verschillende kleuren, de kinderkamer moet een kind wel een gevoel van rust geven. Ook kan een kek behangetje op de muur meteen de juiste sfeer geven.

‘Lees ook: Welke kleur in de kinderkamer? Kleur inspiratie en verf ideeën.’

2# Kies een mooie eye-catcher

In een design interieur hoort natuurlijk wel een toffe eye-catcher thuis. Een meubel of een accessoire die echt een blikvanger is, zoals een coole lamp of een originele stoel. Steeds meer design merken maken ook hele toffe items voor de kinderen, zoals deze te gekke kinderstoelen van het merk Kartell. Superleuk toch?! Hier kun je trouwens nog meer mooie kids design van Kartell online kopen.

5 Tips voor een design kinderkamer
Kinderstoelen van Kartell

Het is echt niet zo dat een design kinderkamer veel geld hoeft te kosten. Shop één ontzettend tof item – die meteen een statement maakt in de kinderkamer – en klaar ben je!

3# Strakke meubels

Allerlei tierelantijnen op meubels past niet helemaal bij de design interieurstijl. Kies juist voor strakke vormen en lijnen, zoals bijvoorbeeld dit kinderbed van het Nederlandse design kindermeubel merk Ukkepuk. Een modern meubel hoeft trouwens niet perse altijd wit te zijn, een vrolijk kleurtje geeft een kamer juist ook een hele leuke sfeer.

5 Tips voor een design kinderkamer

Een echte vintage design klassieker staat ook super tof in een kinderkamer, denk aan een kast of een stoel. Online kun je als je héél goed zoekt soms nog prachtige tweedehands pareltjes van vroeger vinden.

‘Lees ook: De 7 leukste ‘vintage’ shopadresjes.

4# Design kinderspeelgoed

Speelgoed en design gaan prima samen! Vaak is design kinderspeelgoed super kwalitatief en duurzaam. De wobbel is hier een goed voorbeeld van. Naast de mooie strakke vormen van dit speelgoed, kunnen kinderen met dit balansbord eindeloos spelen. Zelfs voor de volwassen is dit een heel leuk speeltje.

5 Tips voor een design kinderkamer
De wobbel in de kinderkamer van Mosi

Dit speelgoed stimuleert de creativiteit en is ook heel goed voor de motorieke ontwikkeling bij kinderen. En de papa’s en mama’s kunnen de wobbel weer gebruiken voor een paar lekkere yoga oefeningen. Zo is er natuurlijk nog veel meer speelgoed wat niet alleen superleuk is, maar wat ook meteen een mooie design accessoire is in de kinderkamer.

5# Less is more

Nog een hele belangrijke voor een design gevoel in de kinderkamer, less is more! Maak duidelijke keuzes wat je wil neerzetten in de kinderkamer, prop het niet vol met van alles en nog wat. Toch moet het wel vooral een plek zijn waar je kindje zich fijn voelt. Er moet natuurlijk wel geleefd worden in een kinderkamer. Dus zorg voor een speciaal speelhoekje, waar lekker gespeeld kan worden. Met een paar goede en mooie opbergers is een kamertje binnen no-time weer netjes opgeruimd. Een voordeel van een niet te volle kinderkamer is dat een kind niet continu prikkels krijgt van de hoeveel speelgoed of spulletjes die er staan. Dit geeft uiteindelijk ook weer meer rust!

‘Lees ook: 6 Tips voor een opgeruimde kinderkamer.
5 Tips voor een design kinderkamer

Uitgelichte afbeelding: mamamosi

Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand
De kinderkamer favorieten van Lady Lemonade

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter