6 Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

6 februari 2020
6 Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

Het liefst wil je voor je kindje een grote ruime slaapkamer, helaas heb je daar niet altijd invloed op en ligt het helemaal aan de indeling van je huis. Een kleine kinderkamer kun je ook super tof inrichten alleen moet je net iets creatiever met de ruimte omgaan. Eigenlijk is dit juist ook wel weer een hele leuke uitdaging. Wij geven je een paar tips die helpen bij het inrichten van een kleine kinderkamer.

1. Kleur in de kinderkamer

Kies niet voor teveel verschillende en heftige kleuren en vermijd drukke prints of behangetjes. Dit maakt een ruimte namelijk snel een stuk kleiner.

Kies juist voor een rustige basiskleur – wit of bijvoorbeeld grijs – en combineer dit met een mooie frisse kleur. Afbeelding kamer meisje – Photographee.eu voor Shutterstock.

‘Lees ook: 12 Tips voor het inrichten van een betaalbare kinderkamer.’

2. Praktische meubels

Koop praktische en slimme meubels! Denk aan een bed met lades om spullen op te bergen, zoals bijvoorbeeld dit mooie kinderbed van Petite Amélie.

Perfect voor een kleine ruimte zijn hoge kasten of inbouwkasten met schuifdeuren waar je veel in kwijt kunt. Shop niet een enorme commode! Koop – of maak – een inklapbaar exemplaar die je aan de muur kunt ophangen, zoals deze van het merk Charlie Crane.

Kinderen vinden het geweldig om een bureau in hun kamertje te hebben, kies in dit geval ook voor een inklapbare variant. De NORBERG klaptafel van de IKEA kun je aan de wand monteren en is perfect om te gebruiken als bureau in een kleine kinderkamer.

3. Ga de hoogte in

Om de ruimte in de kleine kinderkamer zo optimaal mogelijk te benutten moet je de hoogte in gaan. Deze ruimte is er en kun je perfect gebruiken. In hoge kasten die praktisch tot aan het plafond komen kun je veel spullen opbergen. De loze ruimte boven de deur van de kamer is ideaal om te gebruiken voor planken op te hangen of een klein kastje. Ook een idee is om een paar zwevende planken in een kamer op te hangen, het geeft een speels effect en het maakt een kamer ruimer. 

Credits: Avenue

Een hoogslaper is ook ideaal voor in een kleine kinderkamer, onder het bed hebben de kids nog ruimte om lekker te spelen. Kijk hier voor toffe exemplaren!

6 Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer
‘Lees ook: Een slaapkamer stylen? Zo doe je dat!

4. Accessoires maken het verschil

Voor speciale effecten kunnen accessoires heel goed een handje meehelpen. Een gave grote spiegel maakt de kinderkamer optisch groter. Shop een mooi vloerkleed die de kamer langer of breder laat lijken. Met verlichting kun je ook heel veel doen. Als je op meerdere plekken verlichting hebt lijkt de kamer weer groter, spotjes zijn daar heel handig voor. Als je namelijk kiest voor alleen een lamp in het midden van de kamer worden niet alle muren verlicht en lijkt het donkerder en dus ook weer kleiner.

5. Less is more

Er zijn teveel leuke kinderkamer accessoires om te shoppen, maar probeer je in te houden. Voor een kleine kinderkamer geldt ‘less is more’. Door veel spulletjes neer te zetten oogt een slaapkamer – dit geldt eigenlijk voor iedere kamer in huis – al snel rommelig en klein.

6. Denk ‘Out of the Box’

Als je maar weinig afmetingen tot je beschikking hebt probeer dan vooral ‘out-of-the-box’ te denken. Er is namelijk veel meer mogelijk dan jij denkt. Ik vind deze foto daar het goede voorbeeld van. Een inbouwkast is omgetoverd tot ienieminie babykamer. Dit is toch te gek? Zo zie je maar, wie heeft er nu veel ruimte nodig?!

Credits: Domino

‘Lees ook: Mag het licht aan? De mooiste kinderkamer verlichting.
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand
12 Tips voor het inrichten van een betaalbare kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk