Tompouce oliebollen maken | Dé hit met Oud en Nieuw!

29 december 2022
Tompouce oliebollen maken | Dé hit met Oud en Nieuw!

Als je van tompouce houdt, dan vind je deze tompouce oliebollen echt hélemaal de bom! Ze zijn om je vingers bij af te likken zo lekker. En een heerlijke variatie op de gewone oliebol op oudejaarsavond. Wij delen ons succes recept voor het maken van tompouce oliebollen dat volgens de eters van de bol onweerstaanbaar is. Dus zet deze maar vast op het menu voor Oud & Nieuw!

Wat heb je nodig voor het maken van tompouce oliebollen?

Ingrediënten voor 6 tompouce oliebollen:
  • 6 oliebollen (Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf bakken volgens dit recept)
  • 250 gram volle melk
  • 30 gram custardpoeder
  • 40 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eierdooiers
  • 125 ml slagroom
  • Zakje glazuur roze (of maak zelf glazuur door 150 gram poedersuiker te mengen met 1,5 eetlepel limonadesiroop en evt 0,5 à 1 eetlepel water)
‘Lees ook: Mooi vuurwerk van papier knutselen met kinderen.’
Tompouce oliebollen maken | Dé hit met Oud en Nieuw!
Andere benodigdheden:
  • (Oven)schaal
  • Mixer
  • Steelpan
  • Pollepel
  • Lepel
  • Mes

De tompouce oliebollen maken

  1. Allereerst ga je de banketbakkersroom voor de tompouce oliebollen maken. Doe 200 ml melk samen met de suiker en de vanillesuiker in een steelpan en breng het aan de kook. Roer de melk en suiker af en toe door, totdat alle suiker opgelost is.
  2. Klop terwijl de melk en suiker op het vuur staan de 2 eierdooiers in een paar minuten dik. En voeg daarna de custardpoeder en de laatste 50 ml melk toe en klop dit ook nog even rustig door.
  3. Dan voeg je het ei mengsel al kloppend toe aan de melk in de pan en laat het samen al roerend nog een paar minuten inkoken, totdat je een dikke vla hebt.
  4. Giet de banketbakkersroom daarna in een brede ovenschaal en leg daarop vershoudfolie om vel-vorming te voorkomen. Zo laat je de banketbakkersroom goed afkoelen. Eerst een half uur op het aanrecht en daarna nog een half uurtje in de koelkast.
  5. Klop – als de banketbakkersroom afgekoeld is – de slagroom lekker stijf en spatel die door de room. Zet de banketbakkersroom dan nogmaals een half uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Maak dan het glazuur en doe het in een kom. Snijd de oliebollen doormidden en dip de bovenste helft in het glazuur.
  7. Smeer de banketbakkersroom op de andere helft van de oliebol en doe dan de bovenkant met daarop het glazuur er bovenop. Je tompouce oliebol is klaar!
‘Lees ook: De leukste kleurplaten voor kinderen voor Oud en Nieuw (gratis downloaden!).’
Tompouce oliebollen maken | Dé hit met Oud en Nieuw!

En nu smullen maar! Maar wees alvast gewaarschuwd; deze tompouce oliebollen zijn echt verslavend lekker! Als jij ze nu ook gaat maken, laat je ons dan weten of ze zijn gelukt? Dan kan bijvoorbeeld door onder dit blog een reactie achter te laten of – nog leuker – door een foto van het eindresultaat te delen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag ook altijd!

Nog meer kidsproof Oud & Nieuw recepten!

Op onze website kun je behalve deze tompouce oliebollen ook nog andere leuke en lekkere kidsproof recepten voor Oudejaarsavond vinden. Check deze Oud & Nieuw hapjes maar eens! Of maak onze spek vuurpijlen. Ook heel leuk en lekker!

De komende tijd zullen we nog een aantal video’s met lekkere recepten voor de feestdagen en leuke oud & nieuw knutsels maken. Als je die niet wil missen, abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal! Of houd lekker onze website in de gaten.

Alvast een hele fijne jaarwisseling!

Vuurwerk maken van een wc-rol
Pop-up vuurpijl knutselen van een wc rol

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Gosha 9 maart 2023 at 7:15 pm

    lekker!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Reply Gosha 9 maart 2023 at 7:20 pm

    mega lekker!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Laat een reactie achter