Hebben! Deze vintage Tonka lamp

18 augustus 2016
tonka, auto, shovel, vrachtwagen tractor, brandweerwagen, brandweerauto, lamp, kinderkamer, uniek, vintage, kind, cadeau, babykamer, stanly, stan, checkstan, maken, diy, zelf, idee, lichtje, nachtlampje, jongen, meisje, peuter, kleuter, kinderen, nostalgie, ouderwets, oud, retro, look, thema, inspiratie, hijskraan, graafmachine, jeep, bus

In 1947 rolden de eerste stoom shovel en hijskraan uit de fabriek van Tonka. Het bedrijf maakte tot dat moment alleen nog maar tuingereedschap, maar hun auto’s bleken pas echt een gat in de markt. De hark en de schoffel werden aan de kant geschoven en maakten plaats voor de productie van stalen voertuigen voor kinderen. Sindsdien is Tonka een begrip en heeft een reputatie opgebouwd ijzersterke wagens af te leveren. Wij hadden er vroeger ook twee thuis en daar wordt tot op de dag van vandaag nog mee gespeeld door mijn eigen kinderen. Onverwoestbaar, daarom zegt Tonka ook: “Staal voertuigen voor het leven”. Stan – die in het dagelijks leven leraar is – borduurt op die gedachten voort en maakt van vintage Tonka’s waanzinnige lampen. Een unieke aanwinst voor iedere kinderkamer! En wij mogen zo’n te gek exemplaar weggeven.

Uniek in de kinderkamer

tonka, auto, shovel, vrachtwagen tractor, brandweerwagen, brandweerauto, lamp, kinderkamer, uniek, vintage, kind, cadeau, babykamer, stanly, stan, checkstan, maken, diy, zelf, idee, lichtje, nachtlampje, jongen, meisje, peuter, kleuter, kinderen, nostalgie, ouderwets, oud, retro, look, thema, inspiratie, hijskraan, graafmachine, jeep, bus

Photo credit: Stephanie de Wolf

Als Stan niet voor de klas staat, struint hij markten af of is hij te vinden in zijn werkplaats tussen een enorme collectie oude Tonka’s. Hijskranen, tractors, shovels, graafmachines, brandweerauto’s, opleggers, cementwagens, vrachtwagens, jeeps… Zijn wagenpark is de grote droom van iedere kleine autoliefhebber. Stan knapt ze op en ‘verlampt’ ze netjes én veilig; hij voegt er een snoer met fitting en lamp aan toe en een schakelaar. En zo verandert een auto in een stoere lamp. Natuurlijk met gebruikerssporen, maar dat geeft deze wagens juist hun unieke karakter.

Shovel

tonka, auto, shovel, vrachtwagen tractor, brandweerwagen, brandweerauto, lamp, kinderkamer, uniek, vintage, kind, cadeau, babykamer, stanly, stan, checkstan, maken, diy, zelf, idee, lichtje, nachtlampje, jongen, meisje, peuter, kleuter, kinderen, nostalgie, ouderwets, oud, retro, look, thema, inspiratie, hijskraan, graafmachine, jeep, busIk was op slag verliefd op deze gele shovel en kocht hem voor in de kamer van Charlie waar hij nu staat te shinen. Mijn peuter zou er zelf veel liever de hele dag mee spelen, maar daar heeft hij genoeg andere auto’s voor. De webshop van Stan is nog in de maak, maar om een indruk te krijgen van alle lampen die hij verkoopt kun je kijken op zijn Instagram of Facebook pagina. Prijzen lopen uiteen van €34,- tot €84,- (met dimmer kan ook, dan komt er €15,- bij) en dan heb je echt een te gek accessoire voor in de kinderkamer of huiskamer.

Winnen?

tonka, auto, shovel, vrachtwagen tractor, brandweerwagen, brandweerauto, lamp, kinderkamer, uniek, vintage, kind, cadeau, babykamer, stanly, stan, checkstan, maken, diy, zelf, idee, lichtje, nachtlampje, jongen, meisje, peuter, kleuter, kinderen, nostalgie, ouderwets, oud, retro, look, thema, inspiratie, hijskraan, graafmachine, jeep, busOmdat Stan het zo leuk vindt dat ik enthousiast ben over zijn Tonka lampen mogen we van hem deze te gekke rode wagen weggeven. Wie wil hem in zijn kamer? Dan moet je het volgende doen:

Volgende week maken we de winnaar bekend!

 

UPDATE 29-8: Kimmie Beach is de winnares van deze prachtige lamp. Veel plezier ermee!

Binnenkijken bij Nina & Julia
Witlof for kids: Nooit meer losgetrapte dekens!

Dit vind je misschien ook leuk

12 Reacties

 • Reply Linda Raaijmakers 18 augustus 2016 at 8:12 am

  Ik heb meegedaan voor de kamer van onze tweeling Lucas en Eva. Zij zijn dol op graafmachines enz. Ik heb meegedaan via Facebook en instagram ?

 • Reply Els 18 augustus 2016 at 8:20 am

  Zoo gaaf! Ik doe mee op IG!

 • Reply elisabeth maria martina 18 augustus 2016 at 8:34 am

  mijn kleinzoon gaat compleet uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat

 • Reply Leonie jansen 18 augustus 2016 at 8:39 am

  Wat super! Ik doe mee om er een voor Stan te winnen, mijn zoontje Stan dan 😉

 • Reply Ariaene 18 augustus 2016 at 9:49 am

  Wat origineel! Bij deze heb ik t cadeau voor mijn jongste voor zijn 4e verjaardag. Hij is gek van werktuigen en brandweerauto’s en slaapt natuurlijk onder n voeruigendekbed. Ik doe graag mee! Ik heb overigens ook nog n tonka kiepauto staan, misschien kan meester Stan deze anders ombouwen tot n lamp? Zoals mijn zoontje zou zeggen. … kan ook!

 • Reply Antsje 20 augustus 2016 at 11:00 am

  ♡ Wat een gave actie! Ik doe mee op IG! ♡

 • Reply Elly 21 augustus 2016 at 12:03 am

  Ik doe graag mee voor onze kleinzoon die helemaal weg is van vrachtwagens.

 • Reply wilhelmina 21 augustus 2016 at 10:31 am

  Zijn echt super leuk.. Jaz vindt ze ook helemaal geweldig. Helaas niet actief op social media en dus kunnen we niets winnen.

  Terwijl ook wij eens zo graag willen.
  Dan maar bestellen als de € het toe laten..

 • Reply Stan ten Dam 21 augustus 2016 at 11:28 am

  Tjonge! Wat een toffe reacties allemaal. Ik word er helemaal verlegen, maar ook ontzettend blij en trots van!

  Dankjewel allemaal!!!

  Groeten Stan

 • Reply marina 21 augustus 2016 at 12:25 pm

  Wat een leuke actie, en wat een stoere lamp! Deze zou mijn zoontje zo gaaf vinden!

 • Reply Janneke van de Laar 25 augustus 2016 at 9:48 am

  Wat gaaf! Super mooie en stoere lamp voor op de slaapkamer van mijn zoontjes! Deze mama gaat duimen ?

 • Reply Yvonne 28 augustus 2016 at 12:32 pm

  Super blog en super zaak van Stan. We zijn net terug van Kids at the park en ons zoontje Jip (2jr) blijft maar praten over de shovels, vrachtwagens en andere voertuigen die hij heeft gezien…☺️ Hij krijgt dit najaar een nieuwe kamer ivm de komst van nr 2 en deze gave lamp zou goed staan in de nis achter z’n nieuwe kajuitbed. We doen dus graag mee aan deze actie! (Nu eens kijken of meneertje wil slapen na deze enerverende ochtend ?)

 • Laat een reactie achter